Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 22., csütörtök

17.610 - A magyar állampolgárság születéssel, honosítással vagy visszahonosítással és családjogi tények alapján keletkezhet.

A hírfolyamban egyre másra jönnek a hazafias képek, bejegyzések.
Néha még tartalmas is. Gyakrabban inkább itélkező, lázító, valamely ügy érdekében demonsrációra buzdító, hazafias érzelmeket korbácsoló. 
Kiváncsi lennék azonban arra, hogy akik a pl. politikai karrierépítés céljából toboroznak demonstráló tömeget magyar nemzeti érzéssel felkorbácsolva az indulatokat, azok az emberek vajon átmennének-e az állampolgári vizsgán?

A magyar állampolgárság születéssel, honosítással vagy visszahonosítással és családjogi tények alapján keletkezhet.
Ma aki szeretne magyar állampolgárságot, annak a törvény szerint alkotmányosalapismeretek-vizsgát kell tennie irázsban és szóban magyar nyelven. A sikeres vizsgához az általános iskolai Alkotmányos alapismeretek című tankönyv anyagát és Magyar Köztársaság Alkotmányának tartalmát kell ismerni.

Te átmennél ezen a vizsgán?
A 90 tesztkérdést itt megtalálod.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alkotmányosalapismeretek-vizsga

Fénykép: A hírfolyamban egyre másra  jönnek a hazafias képek, bejegyzések.  Néha még tartalmas is. Gyakrabban inkább itélkező, lázító, valamely ügy érdekében demonsrációra buzdító, hazafias érzelmeket korbácsoló.   Kiváncsi lennék azonban arra, hogy akik a pl. politikai karrierépítés céljából toboroznak demonstráló tömeget magyar nemzeti érzéssel felkorbácsolva az indulatokat, azok az emberek vajon átmennének-e az állampolgári vizsgán?    A magyar állampolgárság születéssel, honosítással vagy visszahonosítással és családjogi tények alapján keletkezhet.  Ma aki szeretne magyar állampolgárságot, annak a törvény szerint alkotmányosalapismeretek-vizsgát kell tennie irázsban és szóban magyar nyelven. A sikeres vizsgához az általános iskolai Alkotmányos alapismeretek című tankönyv anyagát és Magyar Köztársaság Alkotmányának tartalmát kell ismerni.    Te átmennél ezen a vizsgán?  A 90 tesztkérdést itt megtalálod.  http://hu.wikipedia.org/wiki/Alkotmányosalapismeretek-vizsga