Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 29., csütörtök

17.655 - Bőjte Csaba: Hogy hiheti bárki, hogy a bomba, a gyilkosság jobbá teszi ezt a világot?

Feladó: Csaba Böjte
Dátum: 2013. augusztus 29. 18:32
Tárgy:
Szeretettel biztatlak, hogy imádkozzunk az
áldott békéért!!
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>


Hálás szeretettel köszönöm!

Imádkozom!! 
Szeretettel biztatlak, hogy imádkozzunk az
áldott békéért!!

Jézus Szíriában a Damaszkuszi úton nem agyoncsapta a gyilkos
szándékkal úton lévő terrorista Sault, hanem párbeszédet kezdett
vele!! "Saul Saul miért üldözöl engem!!" És a teroristából Szent Pál
lett, a népek apostola, a szeretet himnuszának a szerzője!!

Hogy hiheti bárki, hogy a bomba, a gyilkosság jobbá teszi ezt a világot?

Imádkozzunk az áldott békéért, a testvéri, türelmes párbeszédért!!
Bizalommal, Csaba t.


http://index.hu/kulfold/2013/08/29/elobb_eljonnek_az_ensz-ellenorok/

Előbb eljönnek az ENSZ-ellenőrök

2013. augusztus 29., csütörtök 14:05 | 

„Elképzelhetetlen volna a katonai beavatkozás abban az esetben, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsában elsöprő volna az ellenzék" – nyilatkozta csütörtökön a brit kormányfő, nem sokkal azután, hogy kormánya közölte álláspontját, amely nem fedte teljesen David Cameron szavait.

A közlemény szerint ugyanis a vegyifegyverek bevetéséről szóló egyértelmű bizonyítékok esetén akkor is lehetségesnek tartja London a beavatkozást Szíriában, ha az ENSZ BT – az intervenciót ellenző Moszkva és Peking vétója miatt – nem tud erről határozatot hozni. London szerint hivatkozási alapot a Szíriában kialakult humanitárius katasztrófa adhat és az a nemzetközi jogsértés, amit a szíriai vezetés követett el a vegyi fegyverek bevetésével. Ez az emberiség elleni bűncselekmény mindenképpen szükségessé teszi a humanitárius beavatkozást. Az intervencióról szóló újabb londoni szavazás kedden lesz.

Nem egyértelmű az sem, mit értett Cameron „elsöprő ellenzék" alatt. Beszédes az is, hogy nem használta a konszenzus kifejezést sem, noha Oroszország és Kína ellenzi a lépést Ráadásul a kormányfő mindehhez azt is hozzátette, hogy nem csak a BT felhatalmazása szolgálhat jogalapot az intervencióra. Az óvatos sasszézás a BT fontosságának hangsúlyozása és a testület esetleges megkerülése között jelzi, hogy milyen súlyos következményei lehetnek a beavatkozásnak.

A csütörtöki londoni állásfoglalás előzménye, hogy a brit nemzetbiztonsági tanács szerdai ülésén egyhangúlag támogatta a Szíria elleni akció elindítását, de lázadozó konzervatív képviselők mellett a Munkáspárt is bekavart David Cameron miniszterelnök tervébe, és változtatott álláspontján. A brit kormány parlamenti vitára készített határozati javaslatából már az derül ki, hogy London addig nem kíván katonailag beavatkozni, amíg az ENSZ vegyifegyver-ellenőrei nem közlik vizsgálataik eredményét.

Brit kormányzati források ugyanakkor azt sem tartják kizártnak, hogy Obama a britek nélkül, Franciaország támogatásával is belevág már kedd előtt az akcióba.

Előbb eljönnek az ellenőrök

Ban Kimun ENSZ-főtitkár bejelentette, hogy a világszervezet ellenőrei a korábban jelzettnél egy nappal korábban, már szombaton eljöhetnek Szíriából, írja a Guardian. Az augusztus 21-i, állítólagos vegyifegyver-támadást vizsgáló szakértők szombati távozása egyes források szerint arra utalhat, hogy még a hétvégén megindulhat a katonai akció Szíria ellen.

A Guardian emlékeztet rá, hogy 2003-ban az ENSZ fegyverellenőrei is sietve hagyták el Irakot, miután a nyugati titkosszolgálatok jelezték nekik, hogy hamarosan megkezdik a Szaddám Huszein rezsime elleni légi csapásokat.

000 Nic6243940
Fotó: - / AFP

Ban Kimun azt mondta, hogy az ellenőrök azonnal jelentenek neki, amint elhagyták Szíriát. Az nem világos ugyanakkor, hogy az összegyűjtött minták laboratóriumi elemzése előtt is pontos megállapításokat tudnak-e tenni. Egy ENSZ-forrás korábban azt mondta, egy mindent felölelő vizsgálat további egy hetet vehet igénybe.

A CNN kormányzati forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az Egyesült Államok nem kíván késlekedni a bizonyítottnak vélt szíriai vegyifegyver-támadás megtorlásával, és ha kell, akár egyedül is cselekszik.

Az ENSZ-ellenőrök elutazása mellett is bizonytalan, hogy mikor indulhat meg a tervezett akció. A Guardian úgy tudja, hogy a Fehér Ház jelezte, kész jövő keddig várni, hogy a brit parlamentben az ellenőrök elsődleges eredményeinek bejelentése után egy második szavazást is tartsanak a beavatkozásról.

A CNN szerint ha Obama végül a támadás mellett dönt, akkor a csapásokat feltehetően az elkövetkező három nap valamelyikén indítják meg, vagyis a britek nélkül, és a jövő hét elejéig – amikor Obama svédországi látogatásra és az Oroszországban megtartandó G20-csúcsra utazik – befejezik.

2013. augusztus 21. 1:11 Kutasi József Antal írta, <jozsef@kutasi.eu>:

Világtérkép - Szenzációs!

Itt az új térkép...szenzációs!!!!

 Csak írjátok be a kívánt címet bárhol a világban, v. az országban és a kép megjelenik ...utca és épület...


 HTTP://SHOWMYSTREET.COM/*
 [1]



ERRE A CÍMRE: <jozsef@kutasi.eu> KÉREM A FELIRATKOZÁST, AZ ÜZENETEKET, ÉS AZ ANYAGOKAT A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR - oldalára!