Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 23., péntek

17.615 - Megint feljelenti Kövért a Jobbik


Feladó: Illés György
Dátum: 2013. augusztus 23. 19:23
Tárgy:

Megint feljelenti Kövért a Jobbik

Címzett:  Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



Megint feljelenti Kövért a Jobbik
A Jobbik szerint a kötelezettségszegés gyanúja vetődik fel az Országgyűlés elnökének munkájával kapcsolatban, aki frakcióvezetőjük kezdeményezése ellenére nem hívta össze a házbizottságot. A párt ezért ismét feljelentést tesz.
Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján az ügy előzményeként felidézte, hogy Kövér László házelnök június 21-től ellehetetlenítette az ellenzéki frakció számára, hogy szakértőket, vendégeket léptessen be a Parlamentbe és az Országgyűlés Irodaházába.
A Jobbik azóta nem adhat ki belépési engedélyt, hogy a nyári, rendkívüli ülésszakban képviselői és szakértői a földforgalmi törvény végszavazásakor megzavarták az Országgyűlés plenáris ülésének munkáját.
Az ellenzéki párt frakcióvezetője, Vona Gábor akkor a házbizottság azonnali összehívását kezdeményezte a házelnök visszahívása céljából, mert a Jobbik szerint Kövér László a döntéssel méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladat ellátására. A párt már akkor a rendőrséghez fordult.
Sneider Tamás pénteken azt mondta, Kövér Lászlónak ebben az esetben nincs mérlegelési joga, hiszen a házszabály kimondja: a házbizottságot össze kell hívni, ha azt bármelyik képviselőcsoport vezetője kéri. Kövér László ennek ellenére arról tájékoztatta a Jobbikot - fűzte hozzá -, hogy az alkotmányügyi bizottságtól kér állásfoglalást az ügyben.
Volner János frakcióvezető-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: súlyosan hátrányosan érinti képviselőcsoportjukat, hogy sem szakértőiket, sem külföldi vendégeket nem fogadhatnak a Parlamentben. Ezért azt követelte: a házelnök vonja vissza erről szóló döntését.
(MTI)