Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 26., hétfő

21.393 - Közérdekű javaslat az országgyűlési és önkormányzati választás szabályainak a módosítására


Feladó: András Béla Ferenc Sydo Tejfalussy
Dátum: 2016. szeptember 26. 0:33
Tárgy: Közérdekű javaslat az országgyűlési és önkormányzati választás szabályainak a módosítására Lázár János miniszterelnök helyetteshez
Címzett: Lázár János <janos.lazar@parlament.hu>
Másolatot kap: Kövér László <kover.laszlo@parlament.hu> <jozsef@kutasi.eu

Közérdekű javaslat az országgyűlési és önkormányzati választás szabályainak a módosítására

Jelenleg a magyarok többsége azért nem megy el szavazni, mert nem akarja, hogy őt is felelőssé tehessék a károkozó kormányzati, ill. önkormányzati tevékenységekért. Egy állampolgár jelenleg csak azzal tudja bizonyítani, hogy nem felelős a választással közhatalomhoz juttatott személyek által okozott károkért, ha nem megy el szavazni. Ez esetben ugyanis ne írathatják alá vele a szavazáson megjelenését bizonyító nyilvántartást, ami után már bizonyíthatatlan, hogy ő nem járult hozzá a károkat okozók közhatalomhoz juttatásához.

El lehet érni, hogy egyik közhatalom gyakorlói ne háríthassák át a károkat olyan állampolgárokra, akik elmentek szavazni, de nem a nyertesekre szavaztak. Úgy lehet elérni, hogy a szavazó kérésére a szavazáskor hitelesen igazolja a választási bizottság a kitöltött szavazólap választónál maradó másolatán, hogy a választó ki(k)re szavazott. Ez esetben csak azok a választók tehetők felelőssé a megválasztott személyek és pártok által a közhatalom megszerzése után előidézett károkért, akik a szavazatukkal hozzájárultak a közhatalmat megszerző ezen személyek és pártok megválasztásához.

Tehát ezen a módon egyszerűen biztosítani lehet, hogy a közhatalom gyakorlói ne terhelhessék át a károkat olyan állampolgárra is, aki elment ugyan szavazni, de a választáson a közhatalmat megszerzők ellen szavazott.

Javaslom, hogy minden állampolgárnak biztosítsunk jogot, hogy bizonyítani tudja, ha a szavazással közhatalomhoz juttatott, s ezután kárt okozó képviselők és vagy pártok egyikére sem szavazott!

Verőce, 2016. szeptember 25.

(nemes Sydo) Tejfalussy András Béla Ferenc okl. vill. mérnök (1-420415-0215, an. Bartha Edit)

2621 Verőce, Lugosi u. 71. www.tejfalussy.com, magyar.nemzetbiztonsagi.pjt@gmail.com,

+36 20 218 1408

 

Azonosító: felelosvalasztas160925