Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 26., hétfő

21.401 - Munkáspárt: Aki lebecsüli a népszavazást, az lebecsüli az emberek akaratát > 2016.09.26.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2016. szeptember 26. 10:33
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2016.09.26.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2016.09.26.


Ausztria: mernek-e újítani?

Wolfgang Sobotka belügyminiszter a hétvégén konzultált az osztrák kormány vezetőivel, illetve a köztársasági elnökválasztásban részt vevő két jelölttel az október 2-ra kiirt választási időbeni eltolásáról. (http://derstandard.at)

Bővebben...


Belarusz az eddigi politika mellett szavazott

Belaruszban vasárnap megválasztották a parlament 110 tagját. A választók 74.3 százaléka vett részt. A Belarusz Kommunista Párt jelöltjeként 8 fő jutott be, kettővel több, mint korábban. (http://www.belta.by)

Bővebben...


6 százalékot kapott a Munkáspárt Jákón

A Magyar Munkáspárt színeiben induló Farkasinszki Erika 6 százalékot kapott a Somogy megyei Jákón.  Horváth Anita független jelölt nyerte a polgármester-választást.  Kovács Andrea nyerte a polgármester-választást a Somogy megyei Somogyaszalón, ahol a képviselő-testület tagjait is megválasztották a vasárnapi időközi önkormányzati voksoláson. A Munkáspárt jelöltje, Fehérvári Zsolt István 0,5 százalékot kapott. (http://mti.hu)

Bővebben...


Nem kérünk az amerikai világrendből!

Nem Oroszország, hanem az USA és szövetségesei ásták alá a fennálló világrendet. Az USA és partnerei  rombolták szét a világot Boszniától és Koszovótól kezdve Irakon át Líbiáig. – jelentette ki Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter. (http://tass.ru)

Bővebben...


Ne engedjük, hogy Luxemburg és az USA diktáljon!

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Európai Unió alapértékeit durván megsértsék. Azt az országot, amely – mint Magyarország – kerítést épít a háborús menekültek ellen, megsérti a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét, ki kell zárni az Európai Unióból." – jelentette ki Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter. (https://www.welt.de)

Bővebben...


Az USA-t nem érdeklik a magyarság problémái

Kitért a kényes kérdések elől a Székelyföldre látogató amerikai nagykövet. A két székelyföldi megyébe látogatott el a napokban az Egyesült Államok nemrégiben kinevezett romániai nagykövete. Hans Klemm hétfőn Csíkszeredában járt, ahol találkozott többek között Jean-Adrian Andrei prefektussal, Borboly Csaba megyei tanácselnökkel, valamint Ráduly Róbert Kálmán polgármesterrel. (http://www.maszol.ro)

Bővebben...


Ne folytassa, Merkel!

Merkel csökönyössége mára bizalmi válságot idézett elő a német politikában, az AfD polgárháborútól óv. A világháború utáni német történelemben első alkalommal fordult elő, hogy a kereszténydemokraták vereséget szenvedtek egy tőlük jobbra elhelyezkedő populista párttól. legutóbbi felmérések szerint a polgárok 82 százaléka Merkeltől kurzusváltást akar a menekültpolitikájában. (http://privatbankar.hu)

Bővebben...


Salgótarján: az MSZP szereti a migránsokat, de nem kér belőlük

Salgótarján elutasítja, hogy migránsok települjenek a városba, a közgyűlés ezt határozatban is kimondta - írta Salgótarján szocialista polgármestere az MTI-hez hétfőn eljuttatott sajtóközleményben. Fekete Zsolt arra visszahatott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott, ha az ország visszautasítja a migránsokat, akkor Brüsszel a baloldali városokkal állapodik meg, Zuglóban, Szegeden és Salgótarjánban osztják szét a menekülteket. (http://mti.hu)

Bővebben...


A francia munkásság harcban áll

Szeptember 15-én a nagy francia szakszervezetek, a CGT, FO, FSU, Solidaires, UNEF, UNL és a FIDL az utcán követelik a dolgozókat súlyosan korlátozó új munka törvénykönyv érvénytelenítését. (www.lemonde.fr)

Bővebben...


Kinek nem jó a Belgrád-Budapest-vasút?

Korrupció gyanúja miatt májusban az Európai Bizottság elindította a kötelezettségszegési eljárás előkészületeit a Budapest–Belgrád-vasútvonal kínai fejlesztésével összefüggésben – közölte a Magyar Nemzet. Az 550 milliárd forintosra becsült beruházás megtérülése szakértők szerint erősen vitatható, ráadásul a kormány tíz évre titkosította a projektről készült megvalósíthatósági tanulmányt. Gondok lehetnek a finanszírozási modellel is. (http://mno.hu)

Bővebben...


USA-pénz Izraelnek

Thomas Shannon, amerikai külügyminiszter-helyettes és Jacob Nagel, izraeli ügyvezető nemzetbiztonsági tanácsadó megállapodást irt alá, amely szerint az USA évi 3.8 milliárd dollár katonai segély ad Izraelnek. (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...


Ne a milliárdosok döntsenek Európa sorsáról!

Európai Uniónk – legalábbis bizonyos tekintetben – egzisztenciális válságban van. De olyat még soha nem láttam, hogy ennyire kevés egyetértés legyen a tagállamok között. Hogy ilyen szűk területen legyenek hajlandók együttműködni egymással. Kezdve a magas munkanélküliséggel és a társadalmi egyenlőtlenségekkel, a tornyosuló államadósságon és a menekültek hatalmas kihívást jelentő integrációján át egészen a bel- és külföldön a biztonságunkat fenyegető valós veszélyekig – korunk egymást érő válságai minden európai tagállamot érintenek. – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. (http://europa.eu)

Bővebben...


Aki lebecsüli a népszavazást, az lebecsüli az emberek akaratát

Aki lebecsüli a népszavazást, az lebecsüli a demokráciát, aki lebecsüli a demokráciát az lebecsüli az emberek akaratát- ezekkel a szavakkal kezdte a sajtótájékoztatót Thürmer Gyula Békéscsabán. Hozzátette: az októberi nem parlamenti választás lesz, majd 2018-ban kell a népnek megítélnie, hogy a kormány teremtett-e elég munkahelyet, elég olcsó-e a kenyér, egyáltalán jól élünk-e. Most arról van szó, hogy akarunk-e menekülteket, vagy nem akarunk, akarjuk-e, hogy az európai unió ránk erőltessen a megkérdezésünk nélkül menekülteket vagy nem akarjuk. És erre a kérdésre azt gondolom, hogy lehet választ adni. (http://www.behir.hu)

Bővebben...


Nem lehet balatoni halat enni a Balatonnál

A Balatonon megszűnt a halászat, a vendéglátósok jelenleg csak halastavakból vagy külföldről tudják beszerezni az alapanyagot, a balatoni hal fogyasztása így csak a horgászok kiváltsága lett. A Balatoni Szövetség egyik ötlete a megoldásra az, hogy egy halfelvásárlói hálózat jöjjön létre a térségben, ahol az engedéllyel rendelkező horgászok leadhatnák, illetve értékesíthetnék a Balatonból kifogott halakat. (http://privatbankar.hu)

Bővebben...


Egyenlőséget és jobb fizetést a szociális dolgozóknak!

A szociális ellátás átlagos bérei a közszféráénak még a felét sem érik el. Négy év alatt ezer forintot nőtt az átlag. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Orosz választás: a kommunisták ismét a második párt

Az Egységes Oroszország nyerte meg a vasárnapi parlamenti választásokat. 343 helyet szereztek meg a 450 fős orosz parlamentben.   második legerősebb párt továbbra is az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja (KPRF). 42 mandátuma van a pártnak, a korábbiakhoz képest 50 helyet elveszítettek. A Vlagyimir Zsirinovszkij vezette Liberális Demokrata Párt (LDPR) is jelentős veszteséget könyvelhet el, 39 helyhez jutottak. A Dumába az országos listán még egy párt jutott be, az Igazságos Oroszország párt 23 helyet kapott. A többi párt nem érte el az 5 százalékos küszöböt. Az egyéni választókerületekből a Haza Párt és a Polgári Platform 1-1 mandátumhoz jutott. Az orosz választók 48 százaléka ment el szavazni a múlt heti orosz parlamenti választásokon. (http://tass.ru)

Bővebben...


Népszavazás: az MSZP nem bízik az emberekben

Tét nélkülinek és értelmetlennek nevezte az október 2-ai népszavazást az MSZP elnöke a pártja által szervezett szerdai budapesti konferencián. (http://mszp.hu)

Bővebben...


Megbékélés, kölcsönös tisztelet és együttműködés

Aláírták a Magyar–Orosz Kormányközi Hadisírgondozó Vegyes Bizottság ülésének jegyzőkönyvét „Egy emberi közösséget mindig minősít, hogyan ápolja szerettei, hősei emlékét és sírját" – mondta dr. Simicskó István szeptember 21-én, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


Magyar-belarusz párttalálkozó

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szeptember 20-á Minszkben megbeszélés folytatott Igor Karpenkoval, a Belarusz Kommunista Párt Központi Bizottságának első titkárával. (http://comparty.by)

Bővebben...