Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 27., kedd

21.415 - SZÁSZFALVI LÁSZLÓ, (KDNP): A vasárnapi népszavazás a nemzet jövőjét hosszú időre meghatározó kérdésről szól, ....


Feladó: mandinka.bt
Dátum: 2016. szeptember 27. 15:10
Tárgy: Szászfalvi: A népszavazás tétje
Címzett: jozsef@kutasi.eu

A vasárnapi népszavazás a nemzet jövőjét hosszú időre meghatározó kérdésről szól, amely messze túlmutat a pártpolitikán, ebben az ügyben ugyanis nincs bal- vagy jobboldal, nincs hívő vagy ateista, nincs magyar, cigány, horvát vagy német, egy nemzet, egy társadalom, egy közösség vagyunk!
2016. szeptember 27. 14:27

A népszavazás tétje!
Ennyire kiégett volna Európa? – tette fel aggodalmat nem nélkülöző kérdését napirend előtti felszólalásában Szászfavi László. Állítja: az Európai Unió felelőtlen vezetői és bürokratái egy olyan új mechanizmust kívánnak lenyomni a nemzetállamok és az európai polgárok torkán, amire semmiféle felhatalmazásuk nincs, s amely a szakadék szélére löki Európát, benne az európai polgárokat. Sajnos, a magyar baloldal sem az ország érdekeit tartja szem előtt, hanem inkább a felelőtlen európai vezetőkkel fúj egy követ kisstílű politikai haszonszerzés céljából.
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ, (KDNP): - Tisztelt Országgyűlés! A KDNP frakciója is megdöbbenéssel értesült a budapesti robbantásról. Részvétünket fejezzük ki az áldozatok felé, és mielőbbi gyógyulást kívánunk nekik. Kiállunk a magyar rendőrök mellett, és azt kívánjuk, hogy mielőbb megtalálják e bűncselekmény elkövetőit.
- Tisztelt Országgyűlés! Csak a vak nem látja, hogy a brüsszeli bürokraták és egyes európai politikusok hibát hibára halmozó döntései következtében Európa, az Európai Unió soha nem látott kihívásokkal néz szembe. Ezek a kihívások már sorozatos terrorcselekmények, nők és gyermekek elleni atrocitások és agresszív megnyilvánulások formájában lassan hétköznapi valósággá válnak. Ebben a folyamatban a következő lépés a kényszerbetelepítés felső limit nélküli intézményesítése. Az Európai Unió felelőtlen vezetői és bürokratái egy olyan új mechanizmust kívánnak lenyomni a nemzetállamok és az európai polgárok torkán, amire semmiféle felhatalmazásuk nincs, s amely a szakadék szélére löki Európát, benne az európai polgárokat. Felfoghatatlan és érthetetlen, hogy mi mozgatja ezeket a szándékokat. De ravasz szándékaik, javaslataik következményeiből nagyon is felfogható, hogy itt Európa gyengítése, kiszolgáltatása és teljes feladása zajlik, kiüresedett ideológiai köntösbe burkolva. Ennyire kiégett volna Európa, hogy széttárt karral tudomásul veszi mindezt?
- Tisztelt Ház! Sajnos, eközben a magyar baloldal ebben a kérdésben sem az ország érdekeit tartja szem előtt, hanem inkább a felelőtlen európai vezetőkkel fúj egy követ, csupán kisstílű politikai haszonszerzés céljából. Az MSZP bő másfél évvel ezelőtt álproblémának nevezte a migránshelyzetet, voltak olyan baloldali vezetők, akik békés ünneplő tömeget láttak bennük. Eközben az ország több pontján, köztük választókerületemben, Belső-Somogyban is a bőrünkön tapasztalhattuk tavaly, hogy egyáltalán nem álproblémáról van szó. Példaként említhetem Zákány települést, amelyen egy éjszaka alatt több mint 10 ezren vonultak végig, egy hónap alatt majd' 150 ezren. A számuk csak azért nem lett nagyobb, mert a kormány megtette a szükséges intézkedéseket, a rendőrök és a katonák pedig megvédték a magyar embereket, amiért itt és most is nagy köszönettel tartozunk nekik. A védelem mellett ugyanakkor a humanitárius ellátás is igen magas szintű volt. A Karitatív Tanács elnökével többször a helyszínen bizonyosodtunk meg erről. A kormány e szervezetek munkáját két év alatt 450 millió forinttal támogatta. A migránsok sokszor visszautasították, megalázták őket, de mégis helytálltak. Köszönjük meg nekik is ezt az áldozatos munkát!
- Tisztelt Képviselőtársaim!  Most, egy év elteltével a magyar baloldal teljesen érthetetlen okokból arra buzdítja az embereket, hogy ne mondjanak véleményt a hazánk jövőjét érintő legfontosabb kérdésben. Álproblémáról beszélnek a kényszerbetelepítés kapcsán, pedig mindez messze túlmutat a pártpolitikán. Ez az ország, a nemzet jövőjét hosszú időre alapvetően meghatározó kérdés, amelynek megválaszolásában közös felelősségünk van. A vasárnapi népszavazásnak az a tétje, hogy beletörődünk-e Európa és hazánk gyengítésébe, hagyjuk-e, hogy a brüsszeli bürokraták elorozzák szuverenitásunkat, vagy a sarkunkra állunk. Ennyire egyszerű és világos a kérdés. Nincs baloldal vagy jobboldal, nincs hívő vagy ateista, nincs magyar, cigány, horvát vagy német; egy nemzet, egy társadalom, egy közösség vagyunk. Ebben a történelmi helyzetben nincs baloldali vagy jobboldali nő, gyermek, unoka; csak európai magyar emberek vannak, nők, asszonyok, lányok, fiúk, unokák, közösségek, tájak, házak és a haza! Most igazán aktuális Bethlen Gábor fejedelem gondolata: „Úgy cselekedjünk, hogy megmaradjunk: magyarokul, őseink nyelvében és vallásában, gyermekeink fényes tekintetében és a szülőföldhöz való ragaszkodásban."
- Tisztelt Képviselőtársaim! Október 2-án eljön az idő, a közös cselekvés ideje. A KDNP parlamenti frakciója arra kér minden választópolgárt, hogy menjen el a népszavazásra és nyilvánítson véleményt! 
Bartha Szabó József