Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 27., kedd

21.406 - Szalontai Béla: Magyarország ne támogassa a CETA-t, és annak ideiglenes hatályba léptetését sem.


Feladó: Béla Szalontai
Dátum: 2016. szeptember 27. 16:19
Tárgy: Magyarország ne támogassa a CETA-t, és annak ideiglenes hatályba léptetését sem.
Címzett: Orbán Viktor <orbanviktor@orbanviktor.hu>, "orban.viktor" <orban.viktor@parlament.hu>
Másolat: jozsef.kutasi.eu

A mennyiben nem értesz egyet, és hallgatsz akkor minimum hazaáruló vagy!
Tehát amire kérnek,  -JÓ  OKKAL!,-  tedd meg!
És amit  a lentiekből VALAMIÉRT  kihagytak: HA  a CETA.-t aláírják az USA: nagy monopóliumai  -mert szerződésben leányvállalatban!, szerepelnek Kanadában-  azonnal MAGYAR  területre léphetnének! NEM  KELLENE  a TTIP.  mint amiért az új amcsi elnökjelöltek is ÍGÉRHETIK!!!!
EZ  EGY  NAGY  ÁTVERÉS!!  NEM  csak KANADA, de az USA. is  szerződik. 
Két legyet egy csapásra.
-szalontay-

Kedves Címzett!

Az Európai Bizottság 2016. július 5-én terjesztette be az Európai Tanács elé az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményt, a CETA-t. Az egyezményről az EU kereskedelmi minisztereinek szeptember 23-i, informális tanácsülésén tárgyaltak Pozsonyban és október 27-ére a magyar állam már a közös ratifikációt tervezi Kanada miniszterelnökével.

Magyarország azonban még nem foglalt állást a CETA-t illetően. Itt az ideje, hogy megállítsuk ezt az előnytelen, sőt veszélyes egyezményt!

Írj most a döntéshozóknak: Magyarország ne támogassa a CETA-t, és annak ideiglenes hatályba léptetését sem. A CETA ugyanis a nagyvállalatok érdekeit szolgálja és nem az emberekét. Az egyezmény a környezetünket, az éghajlatvédelmi törekvéseket és egészségünket is veszélyezteti. 

A CETA hasonlóan veszélyes, mint az európai közvélemény ellenállása miatt már a vezető politikusok által is egyre kevésbé támogatott TTIP, az USA–EU közötti szabadkereskedelmi egyezmény.

Mi pontosan a baj a CETA-val? 

  • Az óriáscégek az állampolgárok egészségét és jogait védő kormányokat a jelenlegi uniós intézményi és igazságszolgáltatási rendszeren kívül elmaradt profitért perelhetnék.
  • Veszélyeztetné az elővigyázatosság elvének érvényesülését.
  • Felszámolná az uniós engedély nélküli GMO-kra vonatkozó zéró tolerancia elvét. Így legalizálná a GMO-szennyezést, amivel veszélyeztetné hazánk Alaptörvényébe foglalt génmódosítás-mentes mezőgazdaságát.
  • Több szempontból ellentmond a 11/2016. (VI. 17.) országgyűlési határozatnak, amely a készülő szabadkereskedelmi egyezményekre vonatkozóan határozott meg szigorú feltételeket.

Ez a 2016. május-júniusi országgyűlési határozat nem születhetett volna meg nélkülünk. Meggyőztük a magyar döntéshozókat arról, hogy Magyarországnak nem érdeke a káros és veszélyes szabadkereskedelmi egyezmények aláírása. 

Most is hasonló cselekvésre van szükség! 

Érjük el együtt, hogy a következő hetekben megszülessen a CETA-t elutasító országgyűlési határozat, és a kormány is mondjon a nemet az Európai Tanácsban az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményre! Magyarország ne támogassa, hogy a CETA akár csak ideiglenesen is hatályba lépjen!

Írj levelet az illetékes döntéshozóknak, és terjeszd a petíciót! 

Kérjük, hívd fel barátaid, rokonaid, ismerőseid figyelmét a témára. Egy ilyen egyezmény óriási visszalépés lenne Európának és Magyarországnak!

Köszönjük, hogy velünk együtt kiállsz az emberek és a környezet védelméért!

Üdvözlettel:

Fidrich Róbert
Magyar Természetvédők Szövetsége

Újszászi Györgyi
Védegylet

Tömöri Balázs