Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 4., hétfő

20.767 - Holland haderő a Bakonyban > Zord Gábor László > 2016. január 4., hétfő MNO >

Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 január 04.
Magyar karácsony az égben


"Ami azelőtt jó volt, az most rossz. Ami azelőtt okosság volt, az most lopás, s ami azelőtt lopás volt, az most törvény. " 
Wass Albert




A migránsválság kiszámítható folyamat - Megtartani Magyarországot
Hossó Andrea 2015. december 5. Magyar Nemzet Magazin

Migránsok látszólag feltartóztathatatlan áradata özönlik Európába. Úti céljuk nem Magyarország, nem Közép-Európa, hanem a Nyugat, elsősorban Németország. A történéseken nem kell meglepődni, teljesen kiszámíthatóak, és logikusan illeszkednek a nemzetközi és hazai folyamatokba. Nem elkerülhetetlen természeti csapásról van szó, hanem logikus, kiszámítható következményről: fel lehet és fel is kell lépnünk ellene.

A tömeges bevándorlás és bevándoroltatás nem új keletű jelenség, végigkíséri az emberiség történelmét. Előidézheti természeti csapás, mint az 1970-es itthoni árvíz, amitől elnéptelenedett Nagygéc, vagy ember okozta katasztrófa, mint a vörösiszapömlés, amitől halott faluvá lett Kolontár egy része. Előidézhetik háborúk, mint Szíriában vagy Irakban, vagy a rossz gazdaságpolitika okozta nyomor, ami a múlt század elején rávette másfél millió emberünket, hogy "kitántorogjon" Amerikába, és napjainkban hatszázezer embert, Csonka-Magyarország lakosságának hat százalékát, hogy külföldre menjen megélhetést keresni.

Nyugat-Európa nemzetállamaiba a második világháború óta érkeznek nagy számban Európán kívüli migránsok. Nagy-Britannia volt az első, ahol a volt és felszabaduló gyarmatokról folyamatosan fogadtak be bevándorlókat, majd Franciaország, őket követte a többi nyugat-európai ország. 1960-ban Németország felpörgő munkaerőigénye miatt megállapodást kötött Törökországgal török vendégmunkások importálásáról. A Német Szövetségi Munkaügyi Hivatal elnöke lelkesen üdvözölte német földön az egymilliomodik török munkavállalót 1969-ben. Az eleinte korlátozott időre elképzelt vendégmunkás státusz különböző okok folyt án átalakult bevándorló státusszá. Ma már senki sem beszél a mintegy hárommilliós török lakosság hazatelepüléséről.

A bevándorlásnak gazdasági és politikai okai voltak: a betelepülők jobb megélhetést kerestek, vagy diktatúrák elől menekültek, a fogadó országok pedig örültek az olcsó munkaerőnek. A nagyszámú betelepítéshez politikailag szükséges ideológiát a hetvenes évektől egyre hangosabb liberális véleményformáló körök szolgáltatták: az emberiesség, a gyarmati múlt jóvátétele, a lelkiismeret-furdalás megfelelően aláfestette az olcsó munkaerő- igényt. A politikai korrektség teljes kibontakozása magával hozta a multikulturalizmus kultuszát: a másság, a sokféleség már nem valamilyen ok miatt, hanem önmagáért való értékké, céllá vált. Ezt az abszolút célt azután megkérdőjelezhetetlenné tette a kulturális gondolatdiktatúra: a migráció helyességét kétségbe vonókra, netán ellenzőkre rásütötték az idegengyűlölő, fasiszta bélyeget, amivel csírájában igyekeztek elfojtani minden józan vitát a tömeges bevándorlás hatásairól. Leginkább azt a társadalmi vitát igyekeztek elkerülni, hogy vajon egy o rszágnak, egy népnek van-e joga döntenie saját etnikai egységének megőrzéséről.
(Teljes írás a honlapon)



A Talmudi Vahabita Szaúdi Halál Birodalom kiutasította Irán diplomatáit a sivatagi pokolból és fenyegetőzik azzal, hogy nem hagyja annyiban a nagykövetségének a leégetését Teheránban, ami a szaudi Nimr sejk kivégzését követte.

Salman király talán a végső háborúra készül miután hatalmas veszteségek érték halál osztagait Jemenben, Szíriaban és Irakban. Főleg, hogy hivatalosan is helyre állt mostmár a török-izraeli-szaúdi tengely Irán, Szíria, Irak és a Hezbollah ellen. Nem beszélve arról, hogy Szaúd-Arábia több települését ismelfoglalták már a Jemeniek a határos területeken, de erről valamiert senki sem mer beszélni a médiában.

A még olaj árak megváltozásánál is fontosabb kérdés csak az, hogy a NATO, Kína és Oroszország ezt mennyire nézik végig tétlenül?. Úgy, hogy Oroszország a legmodernebb fegyvereit Szíriába telepítette. Kína már hivatalosan is kiküldte az elit osztagait Szíriába a Szíriai Arab Hadsereg oldalán harcolni. Törökország továbbra is NATO tagállam annak ellenére, hogy már az egész világ tudja azt, hogy nyakig benne van a "mutyizásba" és véres olaj felvásárlásában a Daeshtol. Izrael meg továbbra hasonló célt szolgál a régióban mint Szaúd-Arábia, annyi különbséggel, hogy van egy álma. Méghozzá a nagy Izrael megvalósítása az Eufrátesz folyótól egészen a Nílusig!

Félretéve az őrültségnek és összesküvésnek hangzó dolgokat. Egy biztos: hiába teteti az Egyesült Államok, hogy megbékélt Iránnal. Nimr sejk lefejezése meg Irán megfenyegetése egyaltalán nem olyan kicsi dolgok, hogy azokat a szaúdiak Amerika parancsa vagy áldása nélkül hajtanának végre!
(BBC - Szíriai Hírek)


Vasárnap iráni tüntetők felgyújtották a szaúdi nagykövetséget Teheránban

Kapcsolódó:
Ma hajnalban a szaúdi hatóságok kivégezték Nimir al-Nimir sejket
(persianews.vcp.ir)
Amíg Teheránban az év végén immár 29. alkalommal síita és szunnita közeledést szorgalmazó konferenciát tartottak, addig a Szaúdi vezetés mindent elkövet, hogy amerikai-izraeli parancsra síita-szunnita háborút szítson. Ma hajnalban Szaúd-Arábiában kivégezték NimirAl-Nimir sejket, aki kelet Szaúd-Arábia síiták lakta, olajban gazdag területeinek meghatározó vallási vezetője, gondolkodója volt.
Felgyújtották Szaúd-Arábia teheráni nagykövetségét (orientalista.hu)
Nimr al-Nimr síita sejk szaúd-arábiai kivégzése miatt tüntetők szombat este megtámadták a vahabita királyság teheráni nagykövetségét, és bejutottak a létesítmény területére, de az iráni rendőrség nem sokkal később kiszorította őket - jelentette az ISNA iráni hírügynökség. A tiltakozók Molotov-koktélokkal dobálták meg a nagykövetséget, majd betörtek a misszió területére.
Jordán királyné: A terroristáknál van a vi lág leghatásosabb fegyvere
(titkolthirek.hu)
Arab uralkodókat ritkán hallunk nyilatkozni a mai politikai helyzetről, házastársukat még ritkábban. A Jordán királyné, Rania Al-Abdullah most megtörte a csendet, és egy rendkívül érdekes beszédet tartott a napokban az olasz fővárosban.
Videó: Mondja a szónok (facebook.com)
"Miért is kellene nekünk alkalmazkodni a németekhez mi vagyunk Isten kiválasztott népe a németek integrálódjanak hozzánk"

Finnország nem engedi be a Németországból érkező migránsokat (inforadio.hu)
Megfékezte Finnország a Németországból kompokkal érkező migránsok érkezését, miután Helsinki kérésére már csak azokat engedik felszállni a hajójáratokra, akik rendelkeznek finn állampolgársággal. A Finnlines komptársaság eddig csak személyazonosításra alkalmas igazolványt kért a beszálláskor, és ezt kihasználva sok illegális bevándorló vette az irányt Finnország felé.
Svédország: Hétfőtől visszaállítják az útlevél-ellenőrzést a határon (titkolthirek.hu)
A svéd hatóságok hétfőtől ellenőrizni fogják a Dániából az Öresund tengerszoroson keresztül vonattal, busszal és kompokon az országba érkezők útlevelét a migránsáradat feltartóztatása érdekében. Az útlevéllel vagy más, beutazásra jogosító okmánnyal nem rendelkezőket a svéd hatóságok visszafordítják a határról.
NYT hazugság: Magyar börtönőr összevert egy menekült nőt, aki visszautasította(vs.hu)
A New York Times a menekült nőket érő brutális szexuális erőszakról ír részletesen. Ezek között megemlíti azt is, hogy Magyarországon az egyik börtönőr eszméletlenre vert egy migránst nőt, mert az visszautasította a közeledését. Kegyetlen szexuális erőszakkal kellett szembenézniük azoknak a közel-keleti nőknek, akik az elmúlt évben migránsként érkeztek meg Európa. Ez derül ki a New York Times részletes riportjából.
Illegális bevándorlás - de Gaulle tábornok szavai ma is aktuálisak
(magyartudat.com)
Több mint 50 év eltelt és a Tábornokot a tények beigazolják. 1962 -ben adta meg de Gaulle Algériának a függetlenséget. Beszédében kifejtette, hogy Franciaország miért nem tudja és nem is fogja tudni integrálni a muzulmánokat. Ha azt az ominózus beszédét napjainkban tartaná meg minden bizonnyal Európa szerte lelkes támogatást élvezne.
Bevándorlás: ebből durva erőszak lesz!
Ahhoz sem kell nagy ész, hogy megjósoljuk: amíg korábban, néhány száz bevándorló esetében működött a kitoloncolás intézménye Európában, most már nem fog. Nem lehet százezreket és milliókat dobálni egyik országból a másikba, tehát ebből is durva erőszak lesz. Más nem lehet. Szóljon már valaki Merkelnek, hogy tolja egy kicsit odébb az asztalán a rongyosra olvasott emberi jogi chartákat! És sürgősen vegyen elő egy elsős matekkönyvet! Vagy legalább csempésszenek be neki egy nyamvadt számológépet!
Hazaárulás vádjával jelentették fel Merkelt (alfahir.hu)
Az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes vádhatóság csütörtökön megerősítette a kancellár ellen százas nagyságrendben beérkező feljelentésekről szóló híreket. Csaknem 400 olyan büntetőfeljelentést tettek Angela Merkel ellen, amely az ország biztonságát érintő ügyekben illetékes legfőbb ügyészség hatáskörébe tartozik.
Mostanra már 1100 mindenre elszánt iszlamista tartózkodik Németországban - persze ennek semmi köze a sáskajáráshoz (kuruc.info)
A német belügyminiszter szerint Németországnak szorosabban kell együttműködnie a külföldi biztonsági szolgálatokkal, mivel, ahogy De Maiziere nyilatkozatát a Bild idézte: "az újévben továbbra is komoly helyzettel kell számolni."



Térjünk észhez! 2015 / P mint pénzrendszer

Ez az akció felérne akár egy ökonómiai forradalommal, sajnos az átlagemberek egy ezreléke sem érti, hogy miről van szó. Az "átlag" kifejezést, az intellektuális rétegre értem. A rendszerre szabott munkástól el sem merem várni, hogy átlagtudással rendelkezzen. A szakmáján belül lehet, hogy az "up to date" szinten van, de az univerzális műveltsége a nulla irányában mutat.


Arról van szó, hogy a svájci Verein Monetäre Modernisierung (MoMo), magyarul Monetáris modernizálás egyesülete benyújtott a szövetségi kancelláriára 110.000 aláírást, amivel arra kérik a svájci parlamentet, hogy népszavazást tartsanak a teljes értékű (Vollgeld) pénz bevezetésére. És mi a franz ez, kérdik sokan?

A Vollgeld egy olyan pénzrendszer, amiben a kereskedelmi bankok csak azt a pénzt adhatják kölcsön, amivel rendelkeznek. Nincs többé olyan, hogy tartalékráta (fractional reserve banking system), gyakorlatilag a pénzteremtés joga a magánbankoktól az állami jegybank kezébe kerülne.

És idáig nem azt a pénzt adták kölcsön, amivel rendelkeztek? Nem! A kereskedelmi bankok a pénzt a semmiből teremtik és erre még kamatot is követelnek. Nem titok ez, csak sehol nem tanítják. Ez sajnos komoly rendszeranomáliákhoz vezet, amit a közgazdasági "szakemberek" nem tematizálnak.

neopresse.com

Kapcsolódó:
"Devizahitel!" Csalás állami segédlettel! I rész - A Csalás! (youtube.com)
NCK: Sokan dolgoztak azért, hogy ez az ismeretterjesztő összeállítás elkészüljön, és segítségével a társadalom széles rétege megismerhesse az évszázad legnagyobb csalássorozatát. Kérjük, hogy terjeszd a videót az ismerőseid körében. Köszönjük!


Így tüntette el a hatalom a szegényeket (nol.hu)
Minél több közmunkást foglalkoztatnak, annál kevesebb szociális és pályázati támogatást kapnak a legszegényebb falvak - legalábbis erre panaszkodik néhány borsodi településvezető. Az ország más régióiban viszont nem érzékelik a negatív változást.
A "Földet a gazdáknak" program első üteme (pestisracok.hu)
A "Földet a gazdáknak" program valójában közel száz éves problémakörben mozog, ugyanis 1918 óta szinte valamennyi politikai irányzat, párt megpróbálta az akkor adott birtokpolitikai helyzetet megváltoztatni. Magyarország közmondásosan agrárország, ám a földbirtok- és földtulajdonlás olyan történelmi előzményekre tekint vissza, amely 100 éves sebeket ejtett a magyar társadalomban. Vajon más lesz-e a végkifejlet?
Szétválasztják a közép-magyarországi régiót - itt a kormányhatározat (napi.hu)
A kormány egyetért a közép-magyarországi régió jelenlegi, Budapest és Pest megye közös közigazgatási határa mentén történő kettéválasztásának szükségességével - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.
Heti Válasz: Andy Vajna 6,72 milliárdos hitelt kap az államtól a TV2-re (444.hu)
A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Heti Válasz azt írja, hogy Andy Vajna visszakapja a TV2 árát az állami tulajdonú Eximbanktól. Az Eximbank közpénzfelhasználásáról elsőként a 444 kérdezte az Eximbankot, de banktitokra hivatkozva nem válaszoltak - erre hivatkozik most a jobboldali hetilap honlapja is. Később, az Együtt kérdésre válaszul Szijjártó Péter külügyminiszter még nem mondta meg, hogy az Exim ad-e pénzt az üzletre...
Most már tényleg Andy Vajna kezében van a TV2 (alfahir.hu)
A közleményben idézik Andy Vajnát, a Magyar Broadcasting Co. Kft. ügyvezető igazgatóját, tulajdonosát, aki azt mondta, a TV2-ből egy szórakoztató és piacvezető kereskedelmi televíziót szeretne létrehozni. Hozzátette: a TV2 a család televíziója lesz, céljuk, hogy a fő-, valamint a kábelcsatornák a család minden tagjának szórakozást és hiteles tájékoztatást biztosítsanak.
Folytatják a nyomozást az egymilliárdos fóti brókerbotrány ügyében (jobbik.hu)
A Jobbik feljelentésére tavasszal nyomozás indult a fóti brókerbotrány ügyében, miután kiderült, hogy a település egymilliárd forintját nem államilag garantált államkötvényekbe, hanem vállalati kötvényekbe fektették be, így az szinte biztosan elveszett a város számára. A nyomozó hatóság novemberben érthetetlen okból megszüntette a büntetőeljárást.
Orbán most követi el ugyanazt a hibát, mint Medgyessy? (privatbankar.hu)
Mennyibe fog kerülni az adófizetőknek az a 10+10 millió forintos állami támogatás, amit most a kormányzat a három gyermekes családoknak kínál? - erre meglepő válaszokat találtunk. Egészen biztosan az ezer milliárd forintos nagyságrendben lesz, és hasonló terhet jelent majd, mint az a kétezres évek elején érvényes lakástámogatás, ami nagyban hozzájárult az ország súlyos eladósodásához.
5 millió forintos al apbér: nem nyílik a bicska az Ön zsebében? (munkaspart.hu)
Az index.hu híre szerint a kormány úgy döntött, hogy néhány állami cégnél nem lesz elég az eddigi bér: a keddi közlönyben több nagy állami vállalatot átsoroltak az eddig csak a pénzügyi szektor cégeit tömörítő első kategóriába. Így most már 5 milliós alapbért kaphatnak a Magyar Villamos Művek (MVM), a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV), a Szerencsejáték Zrt. és a MÁV vezetői is. Tavaly ezeknél a cégeknél még 2 millió forint körül volt a vezérek alapbére, igaz, valamivel nagyobb bónuszt kaptak mellé, mint ami majd ezután jár.
Itt a lista: több Orbán-hű rendőr, ügyész és bíró is milliókat keres
(egyenlito.blog.hu)
Pár napja a Hagyó-ügy egykori nyomozójáról, Nagy Zsoltról is kiderült, hogy jelenleg milliókat keres havonta a BKV-nál. Nem ő az egyetlen azonban, aki a BKV-ügyben nyújtott az Orbán-rezsimhez hű szolgálataiért cserébe most kiemelt bérezéssel járó pozícióban ülhet. Holott azóta nyilvánvalóvá vált, hogy finoman fogalmazva is elég sok szakmai hibát követtek el.
Juszt László: megint egy cumi
Több százezer családot érinthet az új otthonteremtési program - jelentették be legutóbbi tájékoztatójukon a kormány illetékes államtitkárai. Kiderült, hogy e mögött háttérszámítások nincsenek, a pontos költségvetési fedezet sem ismert. Fedezet nélkül ígérgeti az ingyenmilliókat a kormány. Ahhoz, hogy igénybe lehessen venni a 10+10 milliót minimum három gyermeket kell a családban nevelni. A KSH adatai szerint ma Magyarországon 215.333 három, vagy több gyerekes család él. Többségük Borsodban és Szabolcsban. Tartok tőle, hogy arrafelé nem lesz túl hosszú az igénylők sora.
Elképesztő magyar jövedelmi adatok jöttek - így lettünk sereghajtók (napi.hu)
Amennyiben a háztartások anyagi biztonságát nézzük, úgy hazánk uniós sereghajtó, de az sem jó hír, hogy 2006 óta közel 80 ezer forinttal csökkent az egy főre jutó éves nettó jövedelem értéke. A KSH "A jóllét magyarországi indikátorrendszere" elnevezésű kiadványából szemezgettünk.

Tudja valaki, mi történjen a fideszes oligarchák által összeharácsolt vagyonnal?
Mielőtt azt állítaná bárki, hogy a túlzott ünnepi italfogyasztás ártott meg nekem, szögezzük le, hogy nem vagyok egy Deutsch Tamás, és nem élek tudatmódosító szerekkel én sem. Illetve én nem. Amit most mondok, azt nagyjából józanul mondom. Szóval, egy szép napon, amely szerintem nem is feltétlenül olyan nagyon távoli, a mi kis vezetőnk meg fog bukni.



A nemzetközi zsidóság teljesen magyarmentes Magyarországot szeretne

Jogos védelemként (BTK) és megbízás nélküli kárelhárításként (PTK), mielőbbi választ várva, ezúton nyilvánosan konzultálva, megkérdezem Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy Ő a zsidó származásából adódó faji elkötelezettségei miatt engedi, hogy a minisztériumi, MTA-s, OÉTI-s, ÁNTSZ-es stb. tudományos titkosszolgálatosok mezőgazdasági vegyszerekkel és szennycsatornákkal szennyezett ivóvízzel (lásd Talmud, Taanith 10 a. lap) is milliószámra betegítsék, és a "Menzareform, Nemzeti Sócsökkentési Stop Só, Chipsadó programmal" is, nátrium helyett káliumot tartalmazó élelmiszerekkel ivartalanítsák, életrövidítsék, öljék, butítsák, nyomorba döntsék, IRTSÁK a "nemkóser magyarokat"?

Emlékeztetek arra, hogy 1992-ben parlamenti szakértőként én fogalmaztam meg a káliumsókkal műtrágyáztatással talaj-, és a konyhasó kálisóval helyettesítésével élelmiszer mérgeztetés ellen előterjesztett parlamenti interpellációt az ellenzéki MSZP (Dr. Kovács Pál) és a Fidesz (Dr. Pap János) részére. A Dr. Pap János és szakértője által bizonyítékoktól mentesített interpelláció szakbizottsági vizsgálatát az akkor hatalmon lévő MDF és KDNP pártok miniszterei (Dr. Gergátz Elemér, Dr. Keresztes K. Sándor és Dr. Surján László, 1992. dec. 8-án előadott 8253. számú) ténymeghamisító válaszára, az MDF és KDNP "parancsra gombnyomogató" képviselői leszavazták. Azóta közzétettem a hatásmérési bizonyítékokat a honlapomon, s mindegyik miniszterelnököknek közvetlenül is megküldtem. Titkosszolgálatnak tulajdonítható baleset okozási kísérlet sorozat és a www.aquanet.fw.hu honlapunk antiszemitizmus ürügyén a médiafelügyelettel töröltetése volt a válasz. Ez a hazai szerverről törölt ANTISZEMÉTIZMUS honlap azóta a www.tejfalussy.com új honlapomon működik, külföldi szerverről.

Felháborító, hogy kormányzati pozícióba jutását követően mind az MSZP, mind a FIDESZ folytatta a pokoli fajirtást. Oka a "Nyílt levél Glatz Ferenc egyetemi tanárnak" címmel az interneten (lásd KOLUMBÁR SÁNDOR WEBLAPJA) látható 1910-es Alliance Israélite Universalle országelfoglalási felhívásban keresendő. Idézem a szövegét: "Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen miénknek kell lennie, mert számunka ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot teljesen birtokotokba vehessétek, fáradozzatok, hogy minden keresztényt elűzzetek és teljesen úrrá legyetek. Törekedjetek, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek. Ha erre nem volna elegendő anyagi eszközötök, a párizsi szövetségünk máris gyűjtéseket rendez és az adományok váratlan bőség gel folynak be a pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciai és magyarországi területeket a galíciaiak és magyarok kezéből kiragadjátok és, hogy azok kizárólag zsidó kézre kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak, s egyesülnek, hogy ezt a célt legrövidebb idő alatt elérhessétek."

Fajirtó terrorista kormányzati hazaárulók elleni feljelentésként az ORFK Panaszirodának is megküldve!

Budapest, 2015. december 31.
Tejfalussy András Béla Ferenc 
okl. vill. mérnök, méréstudományi szakértő feltaláló

Kapcsolódó:
Vérlázító a Hajnali láz támogatása (fesztival.mandiner.hu)
Az Orbán-kormány továbbra is jobbikosként beszél, de SZDSZ-esként cselekszik: a Fidesz-KDNP százmilliókat pazarolt el közpénzből egy ilyen, vállalhatatlan emberről készült mozifilmre. A Jobbik mélységesen felháborítónak tartja, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap 309 millió forint közpénzzel támogatta a Hajnali láz című filmet. Az alkotás a 790 millióval dotált Veszettekhez hasonlóan csúfosan megbukott a mozikban: az első vetítési hétvégén összesen 1981 fő nézte meg az egész országban.
A Saul fia olyan rossz, hogy egy ausztrál filmkritikusnő kisétált a vetítésről - ez volt az első ilyen esete, pedig nem m a kezdte a szakmát (kuruc.info)
Margaret Pomeranz ausztrál filmkritikus, producer és televíziós személyiség három évtizede készíti szakadatlanul a filmkritikákat. Saját becsése szerint csak 2015-ben mintegy 200 filmszínházi alkotást nézett végig, így elég nehéz elhinni, hogy hosszú pályafutása során csupán egy film akadt, ami annyira nem tetszett neki, hogy egyszerűen kisétáljon a vetítéséről.
CIA: Az EU 2020-ra 3 felé szakad, mi középen maradunk (leleplezo.eu)
Tudjuk kikre számíthatunk, kik lesznek a hű társállamaink? Új Európánk határait két tenger mossa, nyugatra lesz a migráns Eurábia. A sorsunkról, a jövőnkről nem ott és nem mi döntünk, hanem a világot kormányzó globális háttérhatalom, amelyik a migráns-kérdést, az EU színesítését, többmillió muszlimmal való megszállását is eldöntötte. Örülök annak, hogy ez az alattomos, sunyi, 7. cikkellyel fenyegető és kötelezettségszegési eljárásokat multi-megrendelésre indító, magyarellenes brüsszeli vízfejtől megszabadulhatunk és megalapíthatunk egy hozzánk hasonló, velünk együttműködni kész nemzetállamokkal elkülönülő EU-részt, az Új Európát.



Holland haderő a Bakonyban
Zord Gábor László 2016. január 4., hétfő MNO

Folytatódnak a korábbinál nagyobb szabású, szinte kivétel nélkül NATO-szövetségesi gyakorlatok Magyarország területén idén, és a gyakoriságuk is nőni fog - értesült lapunk.

Fotó: Krizsán Csaba / MTI
Robbantást szimulálnak a Holland Királyi Hadsereg katonái Újdörögdön egy tavalyi hadgyakorlaton

Január 16. és február 26. között Várpalota Challenge fedőnéven a holland haderő tér vissza a bakonyi gyakorló- és lőterekre mintegy 2700 fővel, nehéz, páncélozott járművekkel, illetve helikopterekkel és szállítógépekkel támogatva - derül ki a 2016. évi határátlépésekkel járó csapatmozgásokat engedélyező, a szokásoshoz képest roppant későn, december 28-án kiadott kormányhatározatból. Az érintett településekhez eljuttatott lőtéri értesítőkből kiderül az is, hogy a hajmáskér-kőröshegyi, a gyulafirátót-újmajori, valamint a bakonykúti szektorban is lesznek nagy zajhatású manőverek, például január 28-án útlezárásokkal is járó tüzérségi lövészet. Használni fogják a Tapolcához közeli Újdörögdön lévő úgynevezett romvárost is, ahol városi harcászatot fognak gyakorolni. Járművek mozgására lehet számítani Öskü, Hajmáskér, Gyulafirátót, Veszprém, Márkó, Herend térségében, néhány jármű a 82. főúton is felbukkanhat.

A holland haderő legutóbb 2014-ben hajtotta végre hazánkban egyik legnagyobb gyakorlatát. Az együttműködés alapja, hogy annak idején a honvédség a hollandoktól vette át Afganisztán Baglán tartományában, Pol-e Homri településen a már felépített tábort, így a magyarországi lőtérhasználat ennek a tulajdonképpeni visszafizetéseként vette kezdetét. A sűrűn lakott Nyugat-Európában kevés az ilyen adottságú zárt terület, ráadásul a Bakonyban dimbes-dombos terep is van, míg Hollandiában csak síkság.

Egyszerűbbé válhat az engedélyezési eljárás

A hollandok mellett idén is jelentős amerikai gyakorlatokra kerül sor, legfeljebb kétezer fős nagyságrendben. F-15 vadászgépek érkeznek huzamosabb időre Pápára és Kecskemétre, s akárcsak az elmúlt évben, jó pár hétig Magyarországon gyakorlatoznak majd amerikai alakulatok Németországból, illetve a tengerentúlról. Egyelőre valószínű, hogy haditechnikájukat, járműveiket még nem hagyják hátra, az ehhez szükséges infrastrukturális beruházások vélhetően csak 2017-re fejeződnek be Tatán.

Újdonságot jelenthet az is, hogy - amint azt Ben Hodges tábornok, az Európában állomásozó amerikai alakulatok parancsnoka felvetette - ki fognak alakítani egy NATO-Schengen-rendszert, ami a szövetséges országok között nagyban leegyszerűsíti a csapatmozgások engedélyezési eljárását.

Kapcsolódó:
NATO-központ lesz Magyarországon (origo.hu)
A NATO kész katonákat küldeni Törökországba, hogy megvédje tagországát a déli irányból érkező fenyegetések ellen, mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Megerősítette, hogy két új, magyarországi és szlovákiai parancsnoki központ létrehozásáról hoznak döntést a miniszterek Brüsszelben.
Magyar katonák is mehetnek, ha a NATO bevonul Szíriába (24.hu)
Ha én most hivatásos katona lennék, feszült figyelemmel kísérném a NATO Szíriával kapcsolatos terveit, mert lehet, hogy lassan csomagolni kell: a magyar képviselők ugyanis - legalábbis úgy néz ki - akár harcoló alakulatokat is küldenének az Iszlám Állam elleni akciókba.
Magyar katonák mehetnek a Baltikumba (mandiner.hu)
NATO, ukrán válság, Ukrajna, Oroszország, honvédelem, katonaság, Pápa, költségvetés, hadászat, NATO-csúcs. Magyar katonákat küldhetünk a Baltikumba, megemelhetjük a magyar honvédelmi költségvetést és javasoljuk a pápai bázisrepülőtér fejlesztését is - ezeket ajánlhatjuk fel a csütörtökön kezdődő walesi NATO-csúcsra a Magyar Nemzet értesülései szerint.



Horrorisztikus kommunista törvénymódosító-javaslat Moszkvában
2016-01-03 Bal-Rad

Az orosz Állami Duma Alkotmányügyi Bizottságának kommunista alelnöke vezetésével a KPRF-frakció törvénymódosító javaslatok kidolgozásán munkálkodik.


A korrupcióellenes harc jegyében a közszolgálati törvényhez dolgoznak ki két módosítást is. Vagyim Georgijevics Szolovjov elmondta, hogy mik ezek a módosító javaslatok.

1. Magas rangú közszolgák-kormánytagoktól a regionális törvényhozókig-házastársai, gyermekei (kortól függetlenül) ne vehessenek részt az üzleti életben vállalkozókként a házastárs vagy a szülő közszolgálati munkaviszonyának időtartama alatt.

2. A fenti körbe tartozó köztisztviselők fiktív-csalárd jellegű-házasságfelbontás esetén, amennyiben bebizonyosodik hogy azt a törvény rendelkezéseinek kijátszására rendezték meg, az alapbüntetés egymillió rubeles pénzbírság legyen, hivatalvesztéssel párosítva.

Kapcsolódó:
Az orosz parlament megszavazta az offshore amnesztia törvényt (smartshore.org)
Jogi amnesztiát biztosítanak mindazon orosz magánszemélyek és vállalatok részére, akik bevallják és hazaviszik az eddig külföldön tartott pénzeiket. A törvény hatálya alatt 2015. július 1. és december 31. között hazahozott pénzek eredetét az adóhivatal nem vizsgálja.
Az EU tisztségviselői egyre jobban kiábrándulnak Ukrajnából (karpathir.com)
Az ukrán felső vezetés botrányai, az ügyészség tétlensége a korrupcióellenes küzdelem és a volt rezsim korábban hatalommal való visszaéléssel vádolt képviselőinek felelősségre vonása terén kiábrándítóan hatnak bizonyos európai tisztségviselőkre, ami Ukrajnát illeti - írja az Ukrajinszka Pravda a The Wall Street Journal (WSJ) összeállítását ismertetve a kárpátaljalap.net.
Mindenkinek elege van már az ukrán konfliktusból (karpathir.com)
Megerősítette a kelet-ukrajnai tűzszünet melletti elkötelezettségét Francois Hollande francia elnök, Angela Merkel német kancellár, Vlagyimir Putyin orosz és Petro Porosenko ukrán elnök szerdán folytatott, csaknem kétórás konferenciabeszélgetésében. A francia-német-orosz-ukrán, úgynevezett normandiai formátumú telefonbeszélgetésen a felkelők által ellenőrzött Donyec-medencében tartandó helyhatósági választásról is szó esett, melyet "a jövő év elején kell megtartani".
Vége az aranykornak? Kanada és Ausztrália megrendül (privatbankar.hu)
A nyersanyagárak esése nemcsak egyes feltörekvő országokat rendít meg, hanem a fejlett világ nagy termelő államait is. Kanada és Ausztrália egyes régióiban már az 1930-as évek depressziójához hasonló állapotok alakultak ki. De mi lesz, ha kipukkad a kanadai ingatlan-buborék, amelyre a jegybank is nagy esélyt lát?
Felügyelet alá helyeznék Lengyelországot (888.hu)
Varsó felügyelet alá helyezését és a jogállamiság megőrzésére szolgáló mechanizmus elindítását szeretné elérni Günther Oettinger, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős német EU-biztos. Az EU-biztos szerint a lengyel médiatörvény tervezett módosítása igencsak aggasztó, így számos dolog szól amellett, hogy az unió intézkedjen.
Matt Damon beszéde megrázta a világot - de elhallgatták! (tudnodkell.info)
A közismert színész, Matt Damon olyan beszédet mondott széles közönség előtt, amit joggal nevezhetünk "ébresztőnek", hiszen mikor Howard Zinntől idéz, az igazsággal szembesíti azokat, akiknek fogalmuk sincs arról, ami a világban folyik: a dolgok nagyon rossz irányba haladnak és egy "hatalmas baljós előjel", amiben most élünk.
Hogyan verték szét a magyarságot, sátáni álszent módszerekkel? (youtube.com)
Meddig lehet hazudni, megosztani és kifosztani egy nemzetet? Tudd meg kik és miért, hazudják le történelmünket a mai napig? Milyen veszélyekkel jár az idegen érdekeket szolgáló vezetők térnyerése?


Ukrajna államcsőddel indítja az újévet (hidfo.ru)
Oroszország euró alapú kötvényekben nyújtott 3,075 milliárd dollár értékű kölcsönét Ukrajnának december 20.-i határidővel kellett volna kifizetnie, amire a kijevi vezetés nem volt hajlandó. December 31.-én beállt az ukrán államcsőd. Ezután az orosz fél 10 napos türelmi hosszabbítást adott a tartozás letörlesztésének kivitelezésére.

Ukrajna leállítja az orosz élelmiszerek importját (index.hu)
Ukrajna január 10-től megtiltja az orosz élelmiszerek importját. Az erről szóló döntés szombaton került fel az ukrán kormány honlapjára. Az ukrán intézkedés válaszlépés, ugyanis december 21-én az orosz miniszterelnök olyan tartalmú rendelete írt alá, amely szerint Oroszország kiterjeszti Ukrajnára a nyugati országokat sújtó élelmiszerembargót január 1-jétől, az Európai Unió és az Ukrajna közötti szabadkereskedelmi megállapodás hatályba lépésének napjától.
Több mint 400 ezer ukrán menekült vár arra, hogy orosz lehessen (karpatinfo.net)
A Délkelet-Ukrajnában 2014 áprilisában kirobbant fegyveres konfliktus kezdete óta 1.3 millió ukrán vette fel a kapcsolatot az orosz migrációs hivatallal. Az FMSz tájékoztatása szerint több mint 419 000 menedékjogi kérelmet nyújtottak be - számol be az Oroszhírek.hu.
David Icke szerint hasznosabbak vagyunk a háttérhatalom szá mára mindaddig, míg el vagyunk vágva a tudás és az intuíció magasabb forrásától
(rejtelyekszigete.com)
"A hatalmi felépítmény el akarja hitetni velünk, hogy csupán egy bölcsőtől a sírig botladozó test vagyunk, és azt hívják "életnek", ami eközben történik velünk a futószalagon." David Icke szerint hasznosabbak vagyunk a háttérhatalom számára mindaddig, míg el vagyunk vágva a tudás és az intuíció magasabb forrásától.
A franciák lebombázták az iszlám állam egyik rakétagyárát - vagy nem (alfahir.hu)
A francia légierő megsemmisítette az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik létesítményét Szíriában, amelyet rakétagyárként és fegyverraktárnak használtak a szélsőségesek - közölte a francia védelmi minisztérium vasárnap. A támadást vasárnapra virradóan Rafale vadászbombázók hajtották végre SCALP típusú robotrepülőkkel Aleppótól keletre.
Egy volt CIA ügynök beismeri: "Milliókat adtak nekünk ahhoz, hog y Jugoszláviát szétverjük." (info-direkt.eu)
Robert Baer ma oknyomozó újságíró, az új könyve, "Secrets of the White House" hamarosan meg fog jelenni. 1991-1994 között magas CIA tiszti funkcióban volt Jugoszláviában, de a Közel-Keleten is dolgozott. A National Geographic-nak több dokumentumfilmet készített és a Bush kormányt azzal vádolja, hogy az Iraki-háború csupán a kőolaj miatt volt. Egy kitalált terrorszervezet nevében ("Vrhovna Srbija") Boszniában terrortámadásokat kellett szervezzünk, hogy rávegyük a politikusokat, hogy Bosznia kiváljon Jugoszláviából.
Mit jósolt Nostradamus Romániának 2016-ra? (titkolthirek.hu)
Ennél jobban is le fogják az oroszok rombolni Bukarestet. Ez jelenlegi állapot a Ferentari lakó-negyedben. Iszonyú jövőt ígér a birkalegeltetők hazájának Nostradamus. Rogozin orosz miniszerelnök-helyettes fenyegetése valóra válhat: 30' perces villámháborúban elfoglalják Romániát.
Molnár V. József: "Ha nem lennénk agymosottak, a sátáni nagytőke hatalma összeomlana" (alfahir.hu)
Az N1TV Kávézó című műsorában ezúttal a Magyar Örökség Díjas néplélek és néprajzkutatóval beszélgettek a lelket érő hatásokról, a lelkükben sérült emberekről, a szeretethiányról, a hagyományok őrzéséről és folytatásáról, valamint a sátáni nagytőke hatalmáról.