Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 7., csütörtök

20.803 - Nemzeti Hírhaló ​ 2016 január 07. > Demján: Magyarország 50 év múlva nem lesz, ha nem történik változás -


Feladó:
​​
Nemzeti Hírhaló
Dátum: 2016. január 7. 20:59
Tárgy:  Demján: Magyarország 50 év múlva nem lesz, ha nem történik változás
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>





Nemzeti Hírhaló 
2016 január 07.

Magyar karácsony az égben


New Yorki egyetemi professzor:
"Sötét év lesz 2016 Európa számára"

2016-01-07 sputniknews.com - meteon.org

Nouriel Roubini a new york-i Stern egyetem professzora szerint borús a kilátások Európa számára 2016-ban.


A professzor szerint a geopolitikai változások nagyon rossz hatással lesznek Európára. A közel-keleti feszült helyzet újabb több millió bevándorlót indíthat el Európa felé. Az ukrajnai konfliktus is könnyedén kiszélesedhet.

A professzor arra is figyelmeztet, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás miatt könnyedén végigsöpörhet a kontinensen egy új járvány egy olyan, mint az SARS, a MERS vagy az Ebola.

Nouriel Roubini arra is figyelmeztet, hogy az egyre fejlődő cyber bűnözés is könnyen káoszba taszíthatja Európát.

A professzor kiemeli az éghajlatváltozás okozta problémákat, ami újabb milliókat indíthat útnak Afrikából és Ázsiából Európa felé.

A szerző a legnagyobb probléma az, amit a bevándorlás és a terrorizmus jelent. Nem az a 1,5 millió menekült jelenti a problémát, aki már itt van hanem az a 20 millió, aki 2016-ban érkezhet. Nem egy külső támadásnak kell tartania Európának hanem attól a több 1000 dzsihádistától, akik a bevándorlókkal együtt Európába érkeztek. Itt nem az a kérdés hogy lesz e egy merénylet, hanem az, hogy hol következik be és mikor-mondta el Nouriel Roubini.

Ha Európa nem talál közös megoldást a külső határok védelmére, akkor a tagállamok egyenként fognak határellenőrzést bevezetni és a 2016-ban érkező több millió bevándorló össze fogja roppantani a kontinens gazdaságát, társadalmát.


Egy kis előzetes a megszületendő TTIP "mellékhatásairól"

A TransCanada nevű kanadai cég az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) alapján beperelte az amerikai kormányt, mert az a civil szervezetek és a lakosság tiltakozásának hatására nem engedélyezte a Keystone XL kőolajvezeték megípítését.


A cég most 15 milliárd dollár kártérítést követel az Egyesült Államoktól, kihasználva az egyezmény részét képező befektető-állam vitarendezési mechanizmust (ISDS). A tervezett EU-USA szabadkereskedelmi egyezményben (TTIP) és a már csak ratifikálásra váró EU-Kanada kereskedelmi egyezményben (CETA) is benne lenne az ISDS, így a kanadai és amerikai székhelyű multik szabadon perelhetnék akár hazánkat is, hogy ránk kényszerítsenek környezetkárosító beruházásokat, technológiákat.
TransCanada Fights Keystone Denial With $15 Billion Trade Appeal (bloomberg.com)

Kapcsolódó:
Stabilan többséghez jutott az EU-ból kilépés a britek körében (hidfo.ru)
A brit lakosság egyre nagyobb hányada támogatja az Európai Unió elhagyását, mostanra többségbe jutottak a kilépést támogatók. Ezzel Nagy-Britannia lehet az első uniós tagállam, ahol egy közvélemény-kutatás eredményei a nyilvánosság számára is alátámasztják, hogy a lakosság többsége ki akar lépni az Európai Unióból.

Svájci hadsereg vezetője: "Polgárháború küszöbén áll Európa, az tanácsolom mindenkinek, fegyverkezzenek!" (speisa.com - titkolthirek.hu)
André Blattmann altábornagy szerint Európa polgárháború küszöbén áll, ezért azt tanácsolja az embereket, hogy fegyverkezzenek. "A társadalmak Nyugat-Európában az összeomlás határán vannak, kaotikus erőszak okozta gazdasági zavarok, a tömeges bevándorlás és a terrorizmus ennek a fő okozói."

Lemondott az ENSZ különmegbízott, mert Izrael akadályozta a munkáját
Lemondott az ENSZ különmegbízottja, akinek a palesztin területeken elkövetett jogsértéseket kellett volna kivizsgálnia - közölte az Euronews. Több mint fél éve próbált bejutni Makarim Wibisono indonéziai diplomata Ciszjordániába és a gázai övezetbe, de az izraeli hatóságok folyamatosan megakadályozták a vizsgálatok lebonyolításában.

Bombarobbantás: amerikai felderítőgépek szálltak fel Japánból (karpatinfo.net)
Csütörtökön legalább három amerikai felderítő gép szállt fel Okinava szigetéről, hogy az állítólagos észak-koreai hidrogénbomba után nyomozzanak. Az egyik gép egy RC-135S, amelyet kifejezetten arra használnak, hogy ellenőrizze a fegyverkorlátozási megállapodások betartását. Ha Észak-Korea valóban hidrogénbombát robbantott szerdán, akkor azzal egy ilyen megállapodást rúgott fel. A sikeres robbantást egyébként a kommunista ország bejelentette. Amerika a robbantás hírére azt mondta, készek válaszlépéseket tenni.

Elkezdődött a háború?! Szaúd-Arábia légicsapást mért az iráni nagykövetségre (meteon.org)
Teherán azzal vádolja Szaúd-Arábiát, hogy légicsapást mért Jemen fővárosában az iráni nagykövetségre. Az Iráni miniszterelnök elmondta, hogy Szaúd-Arábia szándékosan bombázta az Iráni nagykövetséget, megsértve ezzel minden nemzetközi egyezményt. Irán minden eszközzel érvényt fog szerezni követeléseinek a térségben.

Komolyabb szankciókat vezethet be az ENSZ Észak-Korea ellen (karpathir.com)
Elítélte az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) Észak-Korea állítólagos hidrogénbomba-robbantását, és új szankciókat helyezett kilátásba a Koreai Népi Demokratikus Köztársasággal szemben. Az észak-koreai állami televízióban közölt bejelentés szerint hidrogénbombát teszteltek, amit az ENSZ BT a nukleáris fegyverekre vonatkozó határozatának "nyilvánvaló megsértésének" nevezett. Hozzátette, ennek fényében továbbra is fenyegetve van a nemzetközi béke és biztonság.

2016 meglepetése: Obama lehet az új ENSZ-főtitkár? (vigyazo.blog.hu)
Ha Hillary Clinton győz novemberben, az elnök a globalizáció élére állna. A 2016-os év egyik meglepő politikai fejleménye lehet, ha novemberben, az amerikai elnökválasztás után Barack Obamát jelölik az ENSZ-főtitkári posztjára. Ezzel a forgatókönyvel eddig csak amerikai ultrakonzervatív portálok riogatták olvasóikat, akik szemében az ENSZ és Obama két olyan főgonosz, akik ha egymásra találnak, tényleg vége a világnak.



Összeomlott Angela Merkel képzelt világa
2016.01.06. hidfo.ru

Angela Merkel német kancellár se nyilvánosan, se személyesen nem tett még semmilyen megjegyzést a müncheni terrorriadóval és a migránsok nők elleni nemi zaklatásaival, nemi erőszak esetekkel kapcsolatban. Monoton módon ismételgeti az általa követett ideológia dogmáit, a valósággal szembenézni nem hajlandó.


A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap kedden arra hívta fel a figyelmet, hogy egyik esemény 5, másik 6 nappal ezelőtt történt, de a kancellár még semmilyen kommentárt nem fűzött a történtekhez, pedig mindkét eset sokkolta a német lakosságot. "Aki egyetlen tiszta, legalább egy könyörületes megjegyzést várt a kancellártól, nagyot kellett csalódjon."

Ahelyett, hogy Angela Merkel megfelelő reakciót adott volna a tragédiára, továbbra is azt sulykolja a német lakosságnak, hogy bizonyos dolgok jobbra fordulnak majd. A német kancellár egyetlen, a nemi zaklatásokkal kapcsolatba hozható nyilatkozatot tett, ami a következőképp hangzott: "Számos történés vár ránk ebben az évben, de nem szabad hagynunk, hogy ez elbátortalanítson minket. Mindig meg kell győznünk egymást arról, hogy képesek vagyunk jobbá tenni a dolgokat. Egyes dolgok jobbá válhatnak."


Ennyit volt képes mondani a német kancellár azoknak a német nőknek, akiket az általa importált afrikaiak molesztáltak, kiraboltak, megerőszakoltak. Se egy ígéret a bűnösök elfogására vonatkozóan, se egy felszólítás az "idegen kultúrájú" (ha ezt lehet annak nevezni) bevándorlók felé, hogy eddig és ne tovább. A német vezetőt paralizálta a kialakult helyzet - közel egy héten keresztül nem sikerült olyan választ találnia a sokkoló eseményekre, ami legalább a további arcvesztést megakadályozná.

Németországban az újévi ünnepségek fordultak tömeges zaklatásokba, rablásokba és nemi erőszakba, amit több ezer, nagy csoportokba verődött nem-európai bevándorló követett el a nyílt utcán. Január 1-jén pedig a francia hírszerzés figyelmeztette a német hatóságokat két öngyilkos merénylővel és öt bűntársukkal kapcsolatban, akik Münchenben akartak elkövetni terrortámadást. A német lap szerint Merkel elveszítette kapcsolatát a valósággal - ami egyébként teljesen megváltozott a szilveszteri migránserőszak hatására -, és ismeretlen motivációk által vezérelve egyszerűen nem hajlandó figyelembe venni a valós biztonsági kihívásokat. "Baráti arcot akar mutatni" - nem tudni, kinek, mert a választópolgárok többségének biztosan nem. A DWN publicistája megjegyzi; reméli, Angela Merkel nem fogja azt javasolni az embereknek, hogy amikor a migránsok támadnak, "fordítsák oda a másik orcájukat is".


Kapcsolódó:
Német politikus: Merkel káoszba taszítja Európát (hidfo.ru)
A látványos közlemények nem helyettesítik a valós tetteket, az európai kormányok határozott fellépéssel kellene kezeljék a migrációs válságot. A szabaddemokrata politikus szerint Merkel cselekvésképtelensége káoszba taszítja Európát. Christian Lindner, a német Szabaddemokrata Párt vezetője azzal vádolja a kancellárt, hogy cselekvésképtelenségével, és a migráns-kérdésben mutatott passzivitásával csak a társadalmi feszültségek robbanását idézi elő.

Jozef Banás nyílt levélben fordult Angela Merkelhez (hirek.sk)
POZSONY. Jozef Banás, a legtöbbet fordított szlovák író, volt politikus és diplomata nyílt levelet írt Angela Merkel német kancellárnak. A ma Európa legbefolyásosabb politikusaként számontartott kancellár volt az, aki még 2011-ben levelet írt Banásnak, és köszönetet mondott neki A lelkesedés zónája című regényéért. Mára nagyon sok minden megváltozott, és most Banás írt levelet Angela Merkelnek.

Kitálalt egy rendőr: a lányokról migránsok tépték le a nadrágot (polgarportal.hu)
Részletesen beszámolt egy rendőr a kölni Expressnek arról, hogy mi is történt szilveszterkor a német városban. Az ezer fős részeg migránstömeg több mint száz nővel erőszakoskodott. A támadók többsége arab és észak-afrikai származású volt. A támadók többsége arab és észak-afrikai származású volt. A rendőrtiszt elmesélte, az ő csoportja összesen 15 embert helyezett előzetes letartóztatásba azon az estén. Ezek az emberek mindössze néhány napja, néhány hete tartózkodtak Németországban.

Rémisztő rendőrségi jelentés került elő a kölni erőszakról (hvg.hu)
Kicsúszott az irányítás a rendőrség kezéből szilveszter éjjel Kölnben, és a hatóságok attól tartottak, hogy súlyos sérültek, halottak is lehetnek, ha még jobban eldurvul a helyzet. Az intézkedés alá vont, valószínűleg arab férfiak elképesztően szemtelenek és nagyképűek voltak a rendőrökkel - egyebek mellett ez derül ki abból a jelentésből, amelyet a Spiegel szerzett meg. A német lap internetes oldalán csütörtökön közöltek részleteket a szövegből.

Nőkezelő kurzust indít Norvégia a menekülteknek (index.hu)
Foglalkozást indít Norvégia az országba érkező menekülteknek, hogy elmagyarázza, nem minden nő prostituált, csak azért, mert alkoholt fogyaszt, nyilvánosan megcsókolja kedvesét és nincs talpig burkába burkolva.

A kölni dóm mellett zavargó araboknak! (mandiner.hu)
Ne legyenek kétségeitek: eredeti hazáitokban nem barátságos rendőrök tessékeltek volna arrébb benneteket egy ilyen eset után, hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz.

Betelt a pohár Németországban! A belügyminiszter tömeges kitoloncolásról beszél! (meteon.org)
A kölni szilveszter éji támadás kapcsán végül kénytelen volt beismerni a német kormány, hogy az elkövetők bevándorlók volta. Mostanra a sértettek száma 118-ra nőtt. Heiko Maas igazságügyi miniszter elmondta, hogy az arab és észak-afrikai bűnösöket meg kell büntetni. "Ezzel tartozunk az áldozatoknak"

Faymann kerületébe költöztetik a migránsokat (888.hu)
Tiltakozást váltott ki a lakosság körében, hogy ezer bevándorlót akarnak elhelyezni a bécsi Liesing városnegyedben. A Die Presse beszámolója szerint az osztrák főváros 23. kerületében, - ahol maga azt osztrák kancellár, Werner Faymann is él - egykor irodaházként használt épületben akarják elhelyezni a bevándorlókat.

Nőknek ír elő magatartási szabályokat Köln polgármesternője (mandiner.hu)
Miután szilveszter éjszakáján tömeges erőszakoskodásokat követtek el arabnak, észak-afrikainak leírt fiatalemberek Köln utcáin, a város polgármesternője a közelgő karnevál miatt magatartási szabályokat írna elő - nőknek. Eszerint a nőknek kartávolságot kellene tartaniuk az idegenektől és csoportban kellene mozogniuk a biztonságuk érdekében.

Megszólalt a szilveszteri, nők elleni támadás egyik áldozata: "A férfiak mindenhová bedugták az ujjaikat" (24.hu)
Óriási hullámokat vetnek Németországban a szilveszter éjszakai események: Kölnben és Hamburgban férficsoportok nőket támadtak meg és raboltak ki. A Focus.de német portál megszólaltatta az egyik áldozatot. A Lisa M. álnéven nyilatkozó nő Kölnben akarta ünnepelni az év utolsó éjszakáját. Elmondása szerint már rögtön érkezésükkor felfigyeltek az embertömegre, azonban ekkor még semmi különös nem történt. A beszámoló szerint a mozgólépcsőn viszont már idegenek érintését érezte magán több ünneplő: a megszólaló egyik barátnője sírt és kiabált.

Törökország megzsarolta az Európai Uniót (hidfo.ru)
Egy EP-képviselő elmondása szerint Törökország a migránsokkal zsarolja az Európai Uniót, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben nem fizetünk, ráengedik Európára az "összes bevándorlót". Törökország zsarolja az Európai Uniót, és amennyiben nem kapja meg a "kért" anyagi forrásokat, további migrációs hullámot indít meg Európa felé.

Merkel cserét ajánlott fel Törökországnak (balrad.com)
Támogatását ajánlotta fel a Törökországgal folyó vízumkönnyítési tárgyalások gyorsításához Angela Merkel vasárnap Isztambulban, ha cserébe Törökország gyorsítja az illegális határátlépők visszafogadásáról szóló egyezmény életbe lépését. A német kancellár előbb Ahmet Davutoglu kormányfővel, majd Recep Tayyip Erdogan elnökkel tárgyalt.

A nyugati típusú képviseleti "demokrácia" (facebook.com)
A nép 95% A-t akar. A kormány B-t akar. És a B lesz megcsinálva. Szerintem aki elmegy választani az elfogadja a pártdiktatúrát, az egy megtévesztett hazaáruló, legyen az nálunk vagy nyugaton. A rendszer működését meg kell változtatni! A Fokus (egyik leolvasotabb fősodrású magazin) véleménykutatásának eredménye.

Rasszista magyarok, raus! (alfahir.hu)
Herr Augstein, a Der Freitag roppant felvilágosult, soha nem általánosító újságírója a Spiegelen megjelent írásában azt fejtegeti, hogy a nyugati értékek, mint a "liberalizmus, a tolerancia, az esélyegyenlőség" szemben állnak a keleti antiértékekkel, mint a "rasszizmus, az ignorálás és a szűklátókörűség", és kérdés, elbír-e a felvilágosult nyugat a lengyel, magyar és szlovák idegenellenes erőkkel, akik ugye "örömmel használják a nyugati pénzt, a nyugati értékekből már köszönik, nem kérnek."

Kölni erőszak: érthetetlen némaság (magyaridok.hu)
Hol vagytok csajok? Hol vannak a dacos, érzékeny lelkű, liberális nők, akik a legkisebb, az egész női nemet ért sérelemre ugranak? Miért nem ír egy liberális ismerősöm sem legalább egy kétsoros posztot a kölni történésekről? Hol van az ország főszinglije, Bihari Viki, aki virtuális csipőjére téve kezét oly mélyen megsértve küldte el Ákost, amiért meg merte fogalmazni gondolatait? Hol vannak a pár hete Ákost szapuló többiek?

Beilleszkedett Mohamedék így borítják fénybe a karácsonyfát az "Európai" Unió fővárosában (kuruc.info)
Az alább látható videót egy bizonyos Mohamed Amine készítette és töltötte fel Fb-oldalára. Az idegen kultúrák egymás mellett élésének újabb ékes bizonyítéka Brüsszelben, vagyis az "Európai" Unió fővárosában készült, a Clemenceau metróállomás közelében. A videót lementő és a LiveLeak videomegosztóra feltöltő felhasználó szerint egyébként ugyanarról a tökéletesen integrált galeriről van szó, amely szintén ezen a helyszínen egy autót borított le a metróállomás lépcsőjén.

Ausztriában is molesztáltak nőket migránsok szilveszter éjszaka (karpatinfo.net)
Kiderült, hogy Ausztriában is történt a kölnihez hasonló szexuális erőszak. Szilveszter este több nőt is megtámadtak arabok, mára kiderült, hogy az elfogottak nemrég érkezett migránsok. Sőt, Finnországban is terveztek hasonló erőszakos akciókat a finn rendőrség szerint.

Rasszizmusvád, bojkott: botrány van a lett rendező migránsügyi különvéleményéből (valasz.hu)
Van, aki Németországból menekül, éppen a menekültek miatt - egy lett rendező és a Willkommenskultur. Az utca helyett inkább a színházakba kellene járniuk a németeknek szórakozni, és akkor egész más migránsképpel találkoznának. Mert ugyan menekültügyben egész Európába elég egyneművé vált az értelmiség, de különösen így van ez Németországban, ahol a véleményformálók tényleg rituális kötelességnek érzik, hogy minden lehetséges alkalommal állást foglaljanak a befogadáskultúra mellett.



Saját tagjait végezte ki az Iszlám Állam
január 6th, 2016 Orientalista.hu - Cadmus

Ramadi elbukása után több mint harminc gyermek harcosával és közel ötven fegyveresével végzett a terrorszervezet.


Iraki források szerint Ninive tartományban az Iszlám Államként ismert terrorszervezet a Ramadi városból történt kiűzése után harminc, 16 éven aluli harcosával és több mint ötven más, menekülni próbáló felnőtt fegyveresével végzett.

A gyerekek - akiket nagy valószínűséggel a terrorszervezet gyilkosai a családjaiktól raboltak el, hogy kiképzett, feláldozható gyilkológépeket faragjanak belőlük - a teljes káosz közepette próbálták menteni az életüket, miután az iraki hadsereg hosszú ostrom után be tudott törni Ramadiba. Az ISIS szintén menekülő gyilkosai először azokkal a tagjaikkal végeztek, akik már a harcok során is menekülni próbáltak, majd a gyerekeknek jutott e borzalmas sors.

Iraki források szerint a terrorszervezet csak az elmúlt évben több száz gyermeket rabolt el Muszul tartományban. A gyerekeket szaúdi eredetű vahabita tanokkal befolyásolják és tanítják gyilkolásra, illetve önmaguk feláldozására "Allah" kedvéért. A terrorszervezet a vahabita tanok mellett a felnőtt és gyermek harcosait egyaránt Captagonnal kábítja, hogy elvégezhessék azokat a brutális tetteket, melyeket normális ember nem tudta megtenni.

A Ramadi felszabadítása során elesett iraki katonák illetve ISIS terroristák számát nem tudni. Eddig erről hivatalos forrás nincsen. De minden bizonnyal a város és a környező települések iraki hadsereg általi elfoglalása egy hatalmas pofont jelent mind a terrorszervezetnek, mind az azt támogató rezsimeknek, kormányoknak egyaránt.

Kapcsolódó:
Kivégezte a fiatal újságírónőt az ISIS (nlcafe.hu)
"Nem bánom, ha az ISIS elfog és megöl, ez jobb, mint az ISIS elnyomása alatt élni." Ezek voltak a fiatal szír újságírónő szavai, aki vállalta, hogy Szíriában marad, hogy az ISIS-pokolról tudósítson. Az ISIS kegyetlen gépezete elért azt a fiatal szír újságírónőt is, aki a fenyegetések ellenére is vállalta, hogy az ISIS felségterületén marad, és jelenti a világnak, mit művelnek a terroristák - írja az Independent. Október óta Ruqia Hassan az ötödik újságíró, aki az életével fizetett munkája miatt.

Kadhafi évekkel ezelőtt figyelmeztette Európát a terrorveszélyre (hidfo.ru)
Moammer Kadhafi, volt líbiai vezető már hosszú évekkel ezelőtt figyelmeztetett arra a terrorveszélyre, ami most formálódik Európában. Ismert egy a volt líbiai vezető és Tony Blair brit ex-miniszterelnök közti telefonbeszélgetés átirata, melynek során Kadhafi a jelen lévő alvósejtekre figyelmezteti Európát.

Tony Blair bevallotta a CNN-nek, amit eddig is tudtunk: nekik köszönhetjük az Iszlám Állam felemelkedését (kuruc.info)
Tizenkét éven át visszautasította a bocsánatkérést, így nem csoda, hogy sokkolta a közvéleményt, amikor Tony Blair, Nagy-Britannia egykori miniszterelnöke egy televíziós CNN-interjú során azt mondta: "Sajnálom!" A meghökkentő interjú során Blair elnézést kért az iraki háborúért és elismerte, hogy ő is hibás az Iszlám Állam elképesztő felemelkedése miatt.

Fico az egységes muszlim közösség létrejötte ellen (magyartudat.com)
Szlovákiának védekeznie kell a fenyegetésekkel szemben, a kockázatok csökkentéséhez egyetlen út vezet: meg kell akadályozni az egységes muszlim közösség létrejöttét Szlovákiában - jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő csütörtökön a Kölnben és más német városokban szilveszter éjszakáján nőket ért támadásokra reagálva. A miniszterelnök egy pozsonyi sajtóértekezleten tett kijelentését a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte.





2016.01.07 Szíriai Hírek

2011-ben az amerikai adminisztráció nagy okosai és asztrológusai kijelentették, hogy Dr. Bashar Al-Assad elnök úr napjai megvannak számlálva.

2016 Január 6-án ugyan az a szélhámos "mindent tudó, jövőt mondó banda" kijelentette a Fehér Házból, hogy Assad elnök úr maradni fog még egy évnél többet..

Avagy megváltoztatták a "mértékegységüket" napokról évekre.

Vajon, ha Assad elnök úr az első mértékegységük szerint 6 évet maradt hatalmon néhány nap helyett, akkor mennyit fog ő maradni miután elkezdték az éves mértékegység használatát?

Assad azért született, hogy maradjon. Várják ki a végét és figyeljék meg, hogyan buknak el az ellenségei sorban és hogyan mennek még könyörögni Damaszkusz kapuinál bocsánatért a szíriai állam és nép ellen elkövetett szemétségekért.



USA: hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal...
Hallgassátok azokat, akik történészként élték meg az USA és Izrael által megkísérelt szíriai puccskísérlet mindennapjait. Szíriában minden ellenzék szélsőséges, és az ISIS szövetségese. Az USA gyakorlatilag az ún. demokratikus ellenzék közvetítésével fegyverezte föl a a szélsőségeseket. Döbbenetes, hogy a világ szinte kizárólag egyedüliként arámi nyelvet beszélő szíriai keresztény falu lakosait az a demokratikus ellenzék fejezte le (szó szerint), amelyiket az USA fegyverzett föl - a demokrácia exportőre ugye. De inkább hallgassátok, hogy mit hallgatnak el előletek. (pannonpohl)



Demján: Magyarország 50 év múlva nem lesz, ha nem történik változás
2016. január 6. Hírtv

Magyarország sikertelen és 50 év múlva nem lesz, ha nem történik változás a gazdaságpolitikában - mondta Demján Sándor a Figyelő rendezvényén, ahol átvette a hetilap Év embere díját.

Demján azt is mondta, hogy a felesleges emberek foglalkoztatása a közszférában ezermilliárd forintos terhet jelent a gazdaságnak. Az üzletember szerint versenyképes adórendszerre és a jelenleginél színvonalasabb szakmunkásképzésre lenne szükség. Az ország sikertelenségéért a populista politikát tette felelőssé az üzletember, aki arra emlékeztetett, hogy már 2003-ban megjósolta: változások nélkül Magyarország még a szomszédaihoz képest is lemarad a gazdasági fejlettségben.

"Muszáj a gazdaságot felpörgetni. Muszáj a gazdaságról levenni a terheket és muszáj az emberek személyi jövedelmét, vásárlóerejét növelni, ennek egyetlenegy módja van, az állami kiadásoknak a csökkentése, a fejlődésnek, és akkor ez Magyarország jövője. Ha nem, akkor, ugye, az én Istenem az Széchenyi, ő mondta akkor, hogy Magyarország lesz, ha most ezt hallgatja és látja a problémákat, akkor meg azt mondja, hogy ötven év múlva nem lesz" - fogalmazott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke.

Kapcsolódó:
Közös érdek az erős Európa (888.hu)
David Cameron január 7-én munkalátogatásra érkezett Budapestre. A brit miniszterelnök kora délután érkezett, először az Országgyűlésbe vette az irányt, ahol Orbán Viktorral tárgyalt. A könnyebb témák közé tartozik Irak és Szíria ügye, ahol Magyarország elkötelezett NATO-tagként jelen van. Magyarország a jövőben is részt fog venni ezekben az akciókban. Mindketten erős és versenyképes Európát akarunk. Cameron megerősítette: az erős Európa tiszteletben tartja a nemzetállamokat.

Ha eddig nem gondolta, hogy maffiaállamban élünk, most el fog gondolkodni (alfahir.hu)
Kedd este kilenc órakor rendőrök szállták meg a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait védő egyik vagyonvédelmi cég központját, és hatósági ellenőrzést tartottak - adja hírül a Népszabadság. Megkérdezte a BRFK-t, hogy mi végre ez a hirtelen jött éberség, ők azonban csak annyit válaszoltak, hogy "a hatályos törvény" értelmében járnak el.

Most 218 milliót kapnak a bűnözők a börtönkörülmények miatt (alfahir.hu)
Összesen több mint 218 millió forintnak megfelelő kártérítést ítélt meg az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) csütörtökön negyvenkilenc magyar fogvatartottnak, mert a testület megítélése szerint ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével és sérti a megalázó vagy embertelen bánásmód tilalmát, hogy túlzsúfolt cellákban tartják őket fogva.

Közmunkásként dolgozik tovább a fekete ruhás nővér (civilhetes.net)
Bár a közömbösség falát a hazai közéletben ma már egyre nehezebb áttörni, de a fekete ruhás ápolónő azon kevesek egyike, akinek mégis sikerült ezt megtennie. Az egészségügyi dolgozói érdekképviselet élharcosának számító nővér élete a napokban nagy fordulatot vett.

Ónodi-Szűcs: Az egészségügy alacsony béreit a magyar dolgozók járulékai határozzák meg (propeller.hu)
Az egészségügyért felelős államtitkár osztja azt a nézetet, hogy alacsonyak a bérek a magyar egészségügyben, ugyanakkor úgy gondolja, be kell látni: a rendszert a magyar dolgozók járulékaiból kell finanszírozni.

Ezt tette velünk az egykulcsos szja (index.hu)
A legjobban keresők jártak jól az egykulcsos adóval, derült ki ismét egy, a témában készített tanulmányból. A minimálbér környékén keresők adója éves szinten átlagosan 58 ezer forintról 126 ezer forintra nőtt, az átlagbér környékén keresők adókötelezettsége viszont 312 ezer forintról 299 ezer forintra csökkent.

Orbán vejének családja is bevásárolt (mno.hu)
Több száz millió forintért vásároltak állami földet a miniszterelnök vejének családtagjai, de Tiborcz István neve egy kastélyvásárlásnál is feltűnt az árveréseken a Fejér megyei Mányon. Az egyik parcella 166 hektáros, a másik pedig 133 hektáros - a két területért több mint 330 millió forintot fizetnek Tiborczék. A földprivatizáció nagy nyertese a felcsúti polgármester családja lett Fejér megyében, több mint 1400 hektár állami földet vett meg a Váli-völgyben és Etyeken, Alcsútdobozon és Óbarokon pedig olyan földekre licitáltak, amelyeket ők bérelnek.

Valakiknek bombaüzlet a külföldiek "letelepítése" (napi.hu)
Csak tavaly 1145 külföldi vásárolt letelepedési államkötvényt és jutott a programon keresztül tartózkodási engedélyhez Magyarországon. Az indulás óta akár 95 milliárd forintot is zsebre tehettek a közvetítőcégek. Tavaly 1145 külföldi vásárolt magyar letelepedési államkötvényt, így 2015. december 31-ig a program három évvel ezelőtti indulása óta 3358-an vettek ilyen állampapírt - közölte a Magyar Nemzettel az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK).

TV2: hipergyorsan bejegyezték Vajna tulajdonjogát (hirtv.hu)
Két nap alatt bejegyezte a cégbíróság Andy Vajna cégének tulajdonjogát a TV2-re - írja a Népszabadság a cégközlönyre hivatkozva. A gyors eljárást meglepőnek és szokatlannak nevezte a kereskedelmi csatornára szintén igényt tartó Megapolis Media Zrt. jogi képviselője. Nagy Ajtony Csaba hozzátette, hogy tegnap délután törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek, és egyben kérték a Vajna-féle beadvány elutasítását.

150 ezer közalkalmazottat rúgnak ki 2018-ig (balrad.com)
Ebben a ciklusban 150 000, hosszú távon pedig 600 000 közalkalmazottat rúg ki és irányít át a kormány a versenyszférába - ezt Csepreghy Nándor államtitkár, a miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese mondta az ATV-nek. Szerinte a 4 millió magyar munkavállalóból 1 millióan dolgoznak a közszférában, vagyis tulajdonképpen a közszféra 3 millió dolgozója tart el mindenki mást.

A vasutasok készek elmenni a végsőkig a béremelésért (origo.hu)
Eredménytelenül zárult a MÁV és a vasutasok közti bértárgyalás. A szakszervezetek a következő tárgyalásra a kormány képviselőjét is meghívták. Ha nem tudnak megállapodni, a vasutasok minden jogszerű eszközt alkalmazni fognak a követeléseik eléréséhez.

Lemond Gyárfás Tamás és az úszó szövetség teljes elnöksége (24.hu)
Magyar Úszó Szövetség rendkívüli elnökségi ülést tartott, ahol a 2017-es vb miatt előrehozott tisztújítás mellett foglaltak állást. Az olimpiai sportágakban, így az úszásban is, az esetek többségében olimpiai ciklusokban gondolkodnak, így a vezető tisztségviselők mandátuma is ehhez a periodicitáshoz igazodik. Az úszóknál is 2016 végén lenne esedékes a MÚSZ soros tisztújító közgyűlése, a vezetők megválasztása.

Gyárfás Tamás: Katinka pénzt kért a promóciós videóban való szereplésért (titkolthirek.hu)
Hosszú Katinka nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) ajánlott számára decemberben. A MÚSZ 12 millió forintos támogatást ajánlott, de azzal a kikötéssel, hogy vegyen részt a 2017-es budapesti világbajnokság promóciójában.

Tasnádi: Gyárfás megbízott, likvidáljam Fenyő Jánost! (pestisracok.hu)
Tasnádi Péter tett tanúvallomást csütörtökön a Fenyő János meggyilkolása miatt indult büntetőperen a Fővárosi Törvényszéken. A tanú elmondta, hogy a Nap Tv egykori tulajdonosa, az úszószövetség jelenlegi elnöke, Gyárfás Tamás egy négyszemközti beszélgetésen a Rubin Hotelben megbízást adott Fenyő János meggyilkolására.

Hosszú Katinka az Instagramon üzeni az úszószövetségnek, hogy nem fél (444.hu)
"Ne engedd, hogy a félelmeid meghatározzák a jövődet!" - írta Hosszú Katinka Instagram-profilján képe mellé, ami az edzőteremben, boxolás közben készült róla. Hosszú szerdán összetépte azt a szerződést, amit az úszószövetség ajánlott neki. Gyárfás Tamás elnök és a szövetség 12 millió forintot utalt volna át a sportolónak azért, hogy legyen a 2017-es magyarországi úszó-vb arca. Hosszú viszont nem pénzt, hanem megfelelő körülményeket kért magának a felkészüléshez.

Gellert kaphat a takarékok integrációja - baloldali és külföldi vállalkozók a nyeregben (pestisracok.hu)
Egyre inkább úgy tűnik, lyukra futottak azok az elemzők, akik a takarékszövetkezeti rendszer két éve elkezdődött megújítását kormányközeli üzletemberek mutyijaként igyekeztek bemutatni. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által az FHB Jelzálogbank ellen kezdeményezett per is láttatja: a befektetett állami milliárdok dacára nem az állam, hanem off-shore lovagok és más külföldi, továbbá a baloldali holdudvarhoz sorolt pénzemberek kaszálhatnak majd nagyot a takarékok integrációján.

Új céget alapított a 8 általánost végzett, börtönviselt közmunkás Quaestor-vezér (propeller.hu)
A HVG szerint Orgován Béla, a tápiósági stróman, a Quaestor élén 10 napot megélt börtönviselt közmunkás a 3 millió forint törzstőkéjű Enilontal Épitőipari Kft. egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője.

A szegényeknek nem jár a családi otthonteremtő kedvezmény (444.hu)
Egyre több részlet derül ki a CSOK-ról, azaz a programról, melynek segítségével a kormány egyszerre pörgetné fel a gyerekvállalást és a lakáspiacot. Azt már tudni, hogy például Orbán Viktor jóbarátja, Garancsi István vásárolta meg eximbankos hitelből a Kopaszi-gátat, ahova majd a CSOK feltételeinek megfelelő új építésű lakások kerülhetnek így.

Fidesz-MSZP haveri mutyi keretében építhetik be a Kopaszi-gátat (alfahir.hu)
Állami bérlakások építése helyett a költségvetési milliárdokat egy narancsbárónak és MSZP-közeli üzlettársának adják, hogy a Kopaszi-gátnál akár több mint tízezer lakást is építhessenek, így majd bezsebelik az otthonteremtési támogatásokat is.

Matolcsy György fia tényleg a Matolcsy György-féle hitelprogramból lett gyártulajdonos (444.hu)
Még decemberben írtunk arról a meglepő történetről, miszerint Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám egyszer csak egy nagy bútorgyár, a Balaton Bútor tulajdonosa lett. A Matolcsy Ádám többségi tulajdonában lévő Glamorous Kft. ugyanis megvásárolta a Fotextől a nála legalább tízszer nagyobb veszprémi Balaton Bútor Kft-t.



Alakul az új zsellérvilág Vidék-Magyarországon - Most már a kisemberek földje is kell
2016-01-07 Bal-Rad

Idős emberek kaptak levelet a Fidesz-KDNP-s tomajmonostorai polgármestertől, aki húsz-harmincezer forintos vételi ajánlatot tett az Abádszalók külterületén található, egy-két aranykoronás földjeikre. A polgármester, Fazekas Szabolcs a térség nagybirtokosa, családtagjai­val több száz hektár állami földet nyert el, és nemrég a liciten is bevásároltak.

"Alulírott Fazekas Szabolcs az Ön tulajdonában álló (...) ingatlanra az alábbi vételi ajánlatot kívánom tenni" - olvasható abban a levélben, amelyet az elmúlt hetekben több, a Tisza-tó térségében élő, zömmel idős ember kapott a nagybirtokos hírében álló tomajmonostorai polgármestertől. Fazekas és családja érdekeltségébe a helyiek szerint csaknem ezerhektárnyi termőföld tartozik, ezért is álltak sokan értetlenül az előtt, hogy a nagygazda immár az elaprózott, pár száz négyzetméteres külterületi parcellákra is rámozdult, és vételi ajánlattal kereste meg a tulajdonosokat.

A hétszáz lelkes Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostora első embere jó viszonyt ápol a térség fideszes "erős embereivel", vagyis Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel (akinek csak névrokona) és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, s a helybéliek szerint ottani bizalmasaik közé tartozik.

- Azt a földet még a nagyapám kapta 1946-ban a földosztáskor, de pár év múlva, az államosításkor be is kebelezték. Sokáig az állami gazdaság használta a parcellákat, de papíron mindig a miénk maradt. Igazából azt se tudjuk, merre van a terület, amire a polgármester ajánlatot tett, csak annyit, hogy az Abádi Majortól jó pár kilométerre. Pár tízezer forintot ígért érte, s nagyanyám úgy döntött, annyiért oda is adja neki, hadd vigye. Eddig is Fazekas Szabolcs használta, bár bérleti díjat nem láttunk egy fillért se. Zavaros az egész, osztatlan közös tulajdonban van a föld, a sok öregasszony ki se tudja silabizálni, mekkora hányad esik rá a területből - mondja egy abádszalóki férfi.

Egy másik arról beszél: a nekik tett ajánlat alapján kiszámolta, hogy a tomajmonostorai polgármester nagyjából 250 ezer forintot szán egy hektár felvásárlására. A környéken ennél jóval magasabb áron forognak a földek, bár igaz, hogy inkább az egybefüggő, nagyobb területek értékesek. - Többtucatnyi tulajdonossal kell egyezkednie, lepapírozni az ügyletet. De neki biztos megéri ez a munka, hiszen utána hektáronként minimum 70 ezer forint földalapú támogatást vehet igénybe. Vagyis csak a támogatásból 3-4 év alatt megtérül a vételár- teszi hozzá. Megemlítette: két-három éve már próbálkozott a polgármester hasonló földfelvásárlással, de akkor csak megbízottjai keresték fel a kisnyugdíjasokat. Most viszont maga tett írásban vételi ajánlatot.

Fazekas Szabolcs tudósítónk kérdésére azt mondta: egy héthektáros, osztatlan közös tulajdonban lévő legelőről van szó, amelyet jelenleg is társaságuk használ, s a terület nagyobbik részének egyben ők a tulajdonosai is. A vételi ajánlat a fennmaradó, nagyjából 2-3 hektárnyi részt érinti, ezek elaprózott kis parcellák, gazdáik jó része már nem él, vagy idős, magatehetetlen ember.


- Szeretnénk, ha a terület egy kézben lenne, nem értem, mi ebben a hír a Népszabadság számára? Pia­ci áron tettünk vételi ajánlatot sok kistulajdonosnak azért, hogy gondos gazda módjára magunk rendelkezhessünk egy olyan terület felett, amit amúgy is régóta használunk. Az ominózus földdarab kilométerekre van a műúttól, mások számára értéktelen - tette hozzá.

Fazekas Szabolcs földéhsége nem új keletű. Szabó Rebeka, a PM politikusa tavaly az agrárminiszterhez intézett írásbeli kérdésében azt feszegette, mi az oka annak, hogy a tomajmonostorai polgármester 169 hektárt nyert a Hortobágyi Nemzeti Park földjeiből, és 31 további földrészletet kapott ideiglenes használatba az államtól. Felesége, Bánfi Zsuzsanna, a Kunhegyesi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese pedig 130 hektárnyi területet nyert el haszonbérletbe. Ugyancsak ő nemrégiben nyílt földárverésen jutott hozzá 47,3 hektárnyi földhöz 63,3 millió forintért. Ebből is látszik, hogy a térségben egyhektárnyi föld piaci alapú ára megközelíti a másfél millió forintot. A kistulajdonosoknak a legelőrészekért felajánlott, arányosított vételár ennek húsz százalékát sem éri el.

Ángyán József a visszás földügyeket elemző, hatodik jelentésében is kiemelt helyet kapott a tomajmonostorai Fazekas család. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az államtól bérbe kapott földek nyerteseinek rangsorát Fazekas Szabolcs és felesége nevéhez kötődő érdekkör vezeti, a megyében két-három csoport kezében összpontosul az összes aranykorona-érték 42 százaléka, a földterületek majdnem kétharmada. Fazekas Szabolcs édesapjával és feleségével együtt 382 hektár állami földhöz jutott Abádszalókon, Kunhegyesen és Kunmadarason.

A Fazekas-érdekeltség ezen felül, egy másik családtaggal, a polgármester testvérével kiegészülve, pályáztatás nélküli megbízási szerződéssel további hetven állami birtoktestet bérel a térségben. Helyi becslések szerint a Fazekas család által használt terület összességé­ben meghaladhatja az ezer hektárt - összesített Ángyán. Ezen lehet most "bokréta" az a néhány hektáros legelő, amit immár a kisnyugdíjasoktól szándékszik felvásárolni a nagygazda. (NOL)

Bal-Rad komm: "...a térségben egyhektárnyi föld piaci alapú ára megközelíti a másfél millió forintot. A kistulajdonosoknak a legelőrészekért felajánlott, arányosított vételár ennek húsz százalékát sem éri el..."

-Nos hát...!-alakulgat országszerte a földesúri rendszer szépen! Nyilvánvaló, hogy nem alacsony színvonalú életvitel mellett TUDNAK A NAGYGAZDÁK területeket vásárolni! (De még így is nyomott árakon!) MIBŐL?-adódik a kérdés, amire elfogadható és MÉLTÁNYOLHATÓ MAGYARÁZAT NINCS!

A döbrögista horda alakítgatja a maga hűbéresi KULÁK-KÖRÉT! Ehhez a pénzt innen-onnan lopja! Közpénzt természetesen!

A "kisgazdák" pedig nyafognak, hogy nekik bezzeg nem jut! A nyafogás persze jogos, de VALAMIKOR ŐK IS saját lábra akartak állni! Boldogan, két kézzel szavaztak a téeszek szétmarcingolására. Amelyek egzisztenciát biztosítottak nekik. Nem kiugrót!-de biztosat. Ők többre vágytak, MERT SZORGALMASAK!

Most a saját lábon állás helyett AZ ÚJ FÖLDESURAK CSIZMÁS LÁBAI rugdossák őket! Ahol csak érik! Két szék között a földön!