Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 19., vasárnap

3.035 - Kovács János Hírháló mindenes: Decemberben lesz a Nemzeti Hírháló 6 éves, ezért most visszatekinthetünk a magunk mögött hagyott időszakra.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Egy éves a Nemzeti Hírháló Egyesület

Kedves Olvasó!

Egy évvel ezelőtt olvasókkal és levelezőtársakkal elhatároztuk négy éves Hírháló működés után, hogy szervezetileg is szükséges a bővítést és szervezést folytatni. Egy családi ház kertjében összejöttünk tizenheten és lefektettük a Nemzeti Hírháló Egyesület alapjait, megfogalmaztuk a leendő szervezet alapszabályát.

Decemberben lesz a Nemzeti Hírháló 6 éves, ezért most visszatekinthetünk a magunk mögött hagyott időszakra. Megpróbálok választ adni néhány feltehető kérdésre, mint pl. miért is volt szükség erre a szolgáltatásra, ki finanszírozza a munkát, hogyan alakult az olvasótábor, vagy hogy mik a tervek a jövőre nézve?

Az érthetetlenül elveszített 2002-es választás után sokunkban felmerült a kérdés, mi lehet az oka, hogy a nép nem tudja helyesen megválasztani saját vezetőit, miért jó neki a rossz, miért ragaszkodnak az elvárt szavazataikhoz. A válaszra könnyen rájöttünk: mert nincs hiteles tájékoztatás, elmaradt az igazság bemutatása. Helyette a pártok propagandáját közvetítette a média, mint pártszócsövek. A valóságot, a leleplezést csak kisebb terjesztésű kiadványokból lehetett részben megismerni. Ezért égető szükségét éreztük egy saját információs hálózat elindítását, ahol befolyással nem érvényesülhet egyetlen politikai szerveződés sem. 2003 decemberében egy 13 fős társaság kigondolta a tervet és elhatározta, legyen saját médiánk az Internet lehetőségeit felhasználva.

A feladat teljes egészében rám volt szabva, ezért a kreatív programozási képességemet a megszállott munkavégzéssel együtt bevetettem a cél érdekében. Kidolgoztam a Hírháló rendszerét és elindítottam a hírlevelek terjesztését. Ehhez szükség volt még az olvasók adminisztrálására, az információk fogadására, hírek keresésére, hírlevelek szerkesztésére és a további fejlődéshez a szoftverek fejlesztésére. Az új szolgáltatás sikerét az egyre gyarapodó olvasói létszám jól mutatta. Ez a gyarpodás a mai napig nem állt le, sőt néha a terjesztőinknek is köszönhetően néha megugrik. Nyomon követhető a honlapunkon is: http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=sesstat

Időközben elismerték működésünket a teljes médiában, figyelemmel kísérik hírleveleinket idehaza és külhonban egyaránt. Többek között Simon Peresz kijelentése nálunk vált közismertté. A tematizált szerkesztés segít értelmezni a napi történéseket vagy összefoglalja a tudnivalókat. Többen jelezték már, hogy első számú hírforrása a Hírháló hírlevél, viszointátjuk küldeményeinket többszöri továbbításokban, más hírportálokon és honlapokon. Az olvasottságunk meghaladja már a havi 300 ezer megnyitást úgy, hogy honlapon közvetlenül nem elérhető a tartalom. Sajnos mostanában kissé megszaporodtak a visszatartó események is autóbaleset, lakhelykeresés és egyéb anyagi nehézségek a teljesen kimerült tartalékok miatt.

Az egyre növekvő terjedés egyre több munkát igényelt, ezért fontolóra kellett vennem, hogyan illesztem be magánéletembe a már megkerülhetetlen és megállíthatatlan hírlevélrendszert. A további folytatáshoz fel kellett számolnom 17 éves jól menő vállalkozásomat, hogy mentesüljek a szerkesztést hátráltató terhektől, így egyben ezzel megszűnt egyetlen anyagi forrásom is. Finanszírozás kérdése az alakult egyesület segítségével megoldódhat, bár a klubtagságra jelenleg lassan jelentkeznek. A későbbiekben ezért határozottabban jelen lesz a csatlakozásra hívó invitálás. A nemzet számára rendkívül fontos közhasznú szolgáltatásnak tovább kell működnie, a számtalan visszajelzésből is jól kiolvasható, többek között a nemrég kapott elismerő emléklap is ezt jelzi.

A klubtagok számára a tervezett új lehetőségek szolgáltatásokban és kedvezményekben már az új adatkezelő weblapon elérhető: www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=klubtag&sid=094223

Kérem a kedves Olvasót, segítse a további munkát egy egyszerű klubtagsági tagdíj vállalásával, a honlapon is látható módon: http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=felirlap

Kedves Olvasó!

Folytatjuk a klubtagsági rendszert a bővítés és fejlesztések érdekében, most már egyesületi környezetben. 2008 májusa óta klubtagsági rendszerben működünk. Havi 500- és 900- vagy éves 6.000- ill. 10.000- a tagdíj. A két fajta támogatási tagdíj a szolgáltatásokban és kedvezmények elérésében különböznek.

Bankszámla:
Nemzeti Hírháló Egyesület MAKC 4610
Adószám: 18868577-1-17
Bankszámla: 11746108-20025081 (OTP)
Külföldről:
IBAN: HU95 1174 6108 2002 5081 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB
Postacím: Nemzeti Hírháló Egyesület
7130 Tolna, Katona József u. 10/D

Kovács János
Hírháló mindenes
admin@nemzetihirhalo.hu
Telefon: 06-70-223-8667

------------------------------------------------------