Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 22., szerda

3.057 - www.nemzetihirhalo.hu > Kilakoltattak egy dunakeszi családot, mert nem fizették a hiteleiket. A holmijukat, amit nem tudtak magukkal vinni, elégették.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Hitelügyintézők: Utcára raktak egy családot, a holmijukat elégették
2009-07-20 19:29:55 VGO

Kilakoltattak egy dunakeszi családot, mert nem fizették a hiteleiket. A holmijukat, amit nem tudtak magukkal vinni, elégették.

Nem banknak, hanem egy hitelügyintéző cégnek tartoztak, de a cég eladta a tartozást másvalakinek, aki megint másvalakinek. A ház háromszor annyit ért, mint a tartozás, és már részben törlesztették - közölte a Tények, a TV2 esti hírműsora.

10 percük volt arra, hogy összepakolják a holmijukat, amikor kilakoltatták őket. Amit nem tudtak elvinni, az egy raktárba került, aztán egy hónap múlva elégették. Négy szobabútort, három franciaágyat, a két gyerek ruháit és játékait is. Még a plazmatévéjüket is elvitték. A házat Dunakeszin pedig azóta már árulják.

A család egy pénzügyi szolgáltató cégtől vett fel hitelt, a bank csak a céget refinanszírozta. Ha nem tudnak fizetni, a cégnek opciós vásárlási joga van a fedezetre, vagyis a házra, amit elad egy adósságkezelőnek, az pedig - mint most is - árulni kezdi a házat.

Itt a ház háromszor annyit ér, mint a felvett hitel, amit részben már törlesztettek is. A család a rendőrségen tesz feljelentést, a Banki Hitelkárosultak Egyesülete pedig a PSZÁF-hez fordul, szerintük sok ilyen ügy van, és azokban sok törvénytelenség. A PSZÁF azt mondja: tavaly vizsgálták a hitelközvetítőket, ügynököket. A felügyelet ezek után a tövény szigorítását fogja javasolni, és például ajánlásokat ad majd ki a közvetítőkről.

---------------------------------------------------------