Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 23., csütörtök

3.077 - Varga Domokos György: A film, ill. a belole készülodo könyv címe: Ki vagy, Vukics?

Von: Varga Domokos György
Gesendet: kedd, 2009. július 21. 05:41
An: Kutasi József
Betreff: Nem sokat és nem magamnak…

 

Kedves Barátom!

 

Régen szólítottalak már meg, régen írtam Neked. Most viszont megint van két fontos mondandóm.

 

Az egyik:

 

Ígéretemhez híven megírtam a következő mesekönyvet. Habocska – ez a címe. Óvodásoknak, kisiskolásoknak szól. A mesefüzér 12 darabjából 3 + 1-et elküldtem kóstolóba seregnyi óvodának és iskolának. A többit – a legilletékesebbek bőséges véleményét –, ha érdekel, megtudhatod a honlapomról: (http://web.t-online.hu/dombi52/Habocska/illetekes.html).

De ennél többet is találhatsz ott: például Gryllus Vilmosnak a Habocskára komponált (s énekelt) gyönyörű zenéjét (http://web.t-online.hu/dombi52/Habocska/gryllus.html).

Ezzel talán már el is árultam, hogy a könyvnek hangos melléklete is lesz: Bokor Barna (marosvásárhelyi színész) olvasta lemezre a könyv kilenc meséjét, mondhatom, lenyűgözően. Ugyancsak lenyűgözően szép rajzok készültek - s még vannak készülőben - Perjés Bernadett jóvoltából. Ha több is érdekel, írj!

 

A másik:

 

Újságírói énem sem hagyott közben tespedni. Fél szemem a politikai közéleten hagytam, s az egyik legszebb, legreménytelibb élményem köszönhetem ennek: fölfedeztem a Magyarok Szövetségét, s találkoztam életrekeltőjével, legfőbb mozgatójával: Vukics Ferenccel.

Aki csak ismeri politikai újságírói munkásságomat, legalább egy dolgot talán a javamra írhat: ha valamire azt mondtam, hogy az sehogy sem jó, abba tönkre fog menni az ország – nos, abba csakugyan tönkrement az ország. (L. pl. idevágó könyveimet.: - A törzsi háború természetrajza a rendszerváltozás Magyarországán; - Baksisvilág. A korrupció természetrajza a rendszerváltozás Magyarországán.); vagy l. akár cikkeimet (ugyancsak a honlapomon), pl.: Minek nekünk nemzet? Hogy lehessen demokráciánk!  

 

Vukics Ferenc számomra egy hasonló látomás: Magyarország jövőjét nem az fogja eldönteni, mi történik a párpolitikában – és nem is az, hogy mi jelenik meg ebből a médiában –; hanem az dönti el, hogy mi történik alul, mi történik a civil szférában. S ennek legnagyobb befolyásolója Vukics Ferenc lehet, ez a páratlan képességű és kivételes személyiségű ember. Ezért is szántam el magam egy vele készítendő, sok órás interjúra. A Hungária Tv volt ebben segítségemre: egy dupla-DVD van készülőben a felvételekből – no meg egy kb. százoldalas könyv.

 

A film, ill. a belőle készülődő könyv címe: Ki vagy, Vukics? E cím – úgy vélem – jól tükrözi a tartalmat. Miként a könyv előszavában írom: Valóban ezzel a szándékkal, ezzel a kíváncsisággal eredtünk riportalanyunk nyomába. Ki lehet ez az ember („ki az isten…” vagy épp „ki az ördög…”), aki fogja magát, s nekiáll egy gyökeresen – s nem csak szólamokban – új Magyarországot építeni? Honnan veszi a hitet, a mérhetetlen eltökéltséget – vagy akár önhittséget, becsvágyat –, hogy ami oly sokaknak nem sikerült, az neki sikerülhet: széles szövetségbe tömöríteni a jobbára egymásnak feszülő magyarságot? És honnan veszi a bátorságot – ha nem vakmerőséget –, hogy felforgassa egész Magyarországot, s legalulról, csöppnyi tanyáról nekieredve szembe meneteljen végeláthatatlan világerőkkel, nekiszegüljön a már minden ízükben összefonódott politikai, gazdasági és médiahatalmaknak?"

Nagyon sokan látják az ő kiválóságát, de legalább ugyanekkora vele szemben a gyanakvás. A könyvvel és filmmel (DVD-vel) éppen ez a legfőbb célunk: az ő nagyon őszinte bemutatkozásával, kitárulkozásával minden gyanakvás semmivé oszoljék, s igencsak korlátos energiánk végre okos, közös országépítésre fordítódjék.

 

Ám a kiadáshoz sem nekem nincsen, sem a Magyarok Szövetségének, de még a Hungária Tv-nek sincs elegendő forrása. Márpedig vészesen közeleg egy nagyon fontos időpont: 2009. augusztus 21-23-án lesz – a Magyarok Szövetsége rendezésében – a Magyarok Országos Gyűlése. Várhatóan többszázezer ember részvételével (Kunszentmiklós – Bösztörpusztán, ehhez bővebben l. http://www.magyarokszovetsege.hu/).

 

Elég nyomorúságos idők járják, nem szeretnék pénzt koldulni. Áthidaló megoldásként a következőt kérem és javaslom: rendeld meg előzetesen a könyvet vagy a filmet. A könyv ára kb. 1000 Ft lesz, a filmé - dupla DVD-é - előreláthatólag 2000 Ft - vagyis ügyelünk arra, hogy a közönség elfogadható áron - mondhatni, olcsón - jusson hozzá a szóban forgó értékekhez. Ha mégsem tudnánk ezeknél az áraknál maradni, az előzetes megrendelők számára mindenképp ezek maradnak érvényben.

Noha némi szerénytelenséggel úgy vélem, hogy munkásságomnak van már annyi hitele, hogy ne kételkedj ítélőképességemben, mégsem szeretnék zsákbamacskát árulni. Ha nem áll távol Tőled a gondolat, hogy vagy a könyvet, vagy a filmet megvásárold, kérlek, jelezd számomra, s mindkettőből küldhetek kóstolót, ill. megadnám a világhálón való elérhetőségüket.

 

A megrendeléshez kérem az ellenértéknek

 

a) erre a bankszámlaszámra való átutalását (a következő megjegyzéssel: Vukics-könyv vagy Vukics-film):   ERSTE, Varga Domokos György: 11991119-81774375-00000000

 

b) vagy erre a postacímre való elküldését:

 

  Varga Domokos György
  Budapest
  Budakeszi út 57/b., VI. 24.
  1021

Végezetül arra kérlek, hogy gondolj bele: kb. 500 eFt-ból már kiadható a könyv. Tehát csupán ötszáz vállalkozó kedvű, a magyar jövőért felelősséget érző, segítőkész ember már elegendő ahhoz, hogy a könyv megjelenhessék…

 

Mély tisztelettel –

Varga Domokos György


- 06 20 481 44 89, 200 56 83

dombi1952@t-online.hu

http://web.t-online.hu/dombi52/

-----------------------------------------------------------------------