Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 20., hétfő

3.040 - barikád.hu > Csak hatalomtechnikai kérdésekről beszélt Orbán Viktor szombaton a romániai Tusnádfürdőn,...

Orbán Viktort csak a hatalom visszaszerzése érdekli
2009-07-19 18:37 barikád.hu

Csak hatalomtechnikai kérdésekről beszélt Orbán Viktor szombaton a romániai Tusnádfürdőn, nem pedig azokról a megoldásokról, amelyek segíthetnének a válság leküzdésében - áll Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi közleményében.

A közlemény szerint a Fidesz elnökének beszédéből úgy tűnt, mintha a gazdasági válságnak nem is lennének magyarországi hatásai. Az MSZP szerint Orbán Viktor nem foglalkozott a válságkezeléssel, a szélsőjobb megerősödésével, ehelyett csak a hatalom visszaszerzése, a másként gondolkodók kirekesztése és politikai ellenfeleinek vesztegzár alá vonása érdekli - olvasható a közleményben.

A Fidesz elnöke kétharmados többségről, politikai szekértáborokról és hatalmi taktikákról beszél. A baloldal eközben a válságkezelő programról, a krízisalapról, a kedvezményes áfáról, az adócsökkentésről és a devizahitelesek megvédéséről, továbbá a rasszizmus nélküli rendteremtésről gondolkodik, és ennek megfelelően cselekszik. A baloldal politikája az életről szól, Orbán Viktor élete a politikáról - fogalmaz a közlemény.

mti - barikád.hu

-------------------------------------------------------------------------