Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 27., hétfő

3.095 - Prof. Dr. Bokor Imre: Nem könnyű eligazodni a FIDESZ egyes vezetőinek - egymásnak ellentmondó - nyilatkozatai, illetve állásfoglalásai között.

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet: vasárnap, 2009. július 26. 18:20
An: Kutasi József
Betreff: Bokor I.- A FIDESZ bal és jobb keze!
Wichtigkeit: Niedrig

 

MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG  (MJB) POSTALÁDÁJA

(2009. július 26.)

 

A FIDESZ JOBB KEZE ÉS A BAL KEZE.

 

Nem könnyű eligazodni a FIDESZ egyes vezetőinek  -  egymásnak ellentmondó - nyilatkozatai, illetve állásfoglalásai között.

 

A napokban azt hallottuk vagy olvashattuk, hogy a FIDESZ előrehozott választásokat vár a Bajnai kormánytól,  és az MSZP-től. Nem sokkal ezt követően,  Kövér László úgy  nyilatkozott, hogy  nem  látja az esélyét egy előrehozott választásnak.

 

Bár mindkét nyilatkozat feltételezésekre  alapul, mégsem  logikus, olyan  dolgokra várni a FIDESZ-nek, amelyet Kövér úr eleve  esélytelennek  ítél meg, illetve: nem etikus  esélytelennek  ítélni azt, amit a  FIDESZ elvár  a regnáló kormánytól.

 

Nagyon sokan ezektöl a  "langyos"  bizonytalanságtól  óvták és óvják a FIDESZ-t, mert például,-  amikor arról  szólt  Orbán Viktor, hogy  (majd) el kell számoltatni a kártevőket, akkor Pokornyi úr azt nyilatkozta, hogy  óvatosan kell bánni az elszámoltatással, mert az kétélű  fegyvernek (vagy eszköznek) minősül.

 

Nagyon sokan ezt a kettősséget kifogásolják a FIDESZ-nél, mert egyszer már az Antall-Boross kormány idejében  alapos  (és maradandó) leckét kapott az ország az igéretek teljesítetlenségéből,  ne csodálkozzanak  és ne sértődjenek meg a FIDESZ illetékesei, ha a közvélemény gyanakodva  fogadja a gyanúsan  ellentmondó vagy könnyen félreérthető nyilatkozatokat. Minden okunk megvan a  gyanakvásra!

 

                                                                                          (Prof. Dr. Bokor Imre)

                                                                                                az MJB elnöke