Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 28., kedd

3.107 - Kecskeméti Magyarok Háza hírlevele: Beszámoló a Magyarok Országos Gyűlése helyszíni bejárásáról és munkaértekezletéről (videóval)

Von: karpathaza.hu [mailto:info@karpathaza.hu]
Gesendet: kedd, 2009. július  28. 09:57
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: Kecskeméti Magyarok Háza hírlevele

 

Kedves Kutasi József!

 

Beszámoló a Magyarok Országos Gyűlése helyszíni bejárásáról és munkaértekezletéről (videóval)

SzLenke, 2009, július 27 - 14:56 MSZ

 

Tegnap jó hangulatban, mintegy 250 fő részvételével megtartottuk a Magyarok Országos Gyűlése országos szervezői munkaértekezletét és a helyszín bejárását.

 

Vukics Ferenc rövid elnökségi beszámolóval nyitotta meg a megbeszélést és eloszlatott egy-két félreértést, amelyek kósza hírek alapján kezdtek terjedni körünkben.

 

Felhívta a figyelmet, hogy az elvégzett munka arányában, ahogyan egyre-másra születnek az eredmények, úgy kaphatunk egyre több támadást is. A magyar ember a cselekedetein keresztül mérhető meg, hallgassunk hát józan eszünkre és szívünkre! Az mutatja meg az igaz embert, ahogyan cselekszik, és nem az, ahogyan beszél.

 

Megismételte, hogy a Magyarok Szövetsége nem alakul párttá, ahogyan a magyar nemzet, amelynek összefogása a legfőbb célunk, nem tud párt lenni.

 

A Magyarok Szövetsége Egyesület létrehozása egyfelől technikai okokból - pénzügyi műveletek -, másrészt azért volt szükséges, mert a név ilyenformán le van védve, nem veheti el senki, akinek más céljai vannak.

 

Már nem is meglepő, hogy a július 16-i sajtótájékoztatót követően - a sajtó képviselőinek részvétele ellenére - semmilyen hír nem jelent meg a médiában a Magyarok Szövetségéről.

 

Vukics Ferenc további kitartó munkára buzdította a megjelenteket. Kifejtette, hogy a szervezés egyben mindannyiunk számára egy tanulási folyamat, lelki-szellemi-emberi fejlődés, amely nem működik alázat nélkül. És mivel csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, nagy-nagy türelemre és egymás iránti meg-megújuló szeretetre is szükségünk van.

 

A szakmai részletek tárgyalását megelőzően elénekeltük a Himnuszt.

 

Benis Miklós ezt követően a költségvetés bemutatásával kezdte. A Magyarok Országos Gyűlése szervezése önkéntes munkával valósul meg, mégis vannak olyan tételek, amelyeket pénzben kell ellentételezni (mobil wc-k, rendőrség, tűzoltóság, mentő ügyelet és tábori kórház, vízellátás, áramellátás kiépítése, stb.), ezért van szükség például helypénz és parkolási díj szedésére.

 

A feladatlebontás ismertetése során bemutatásra kerültek az egyes feladatcsoportok felelősei. Őket kell keresni az egyes témákban, nevük és elérhetőség megtalálható a honlapon. Kérjük, hogy ha ebben változás történik, vagy valamely adat nem pontos, azt a szervezők jelezzék az msz.szer@gmail.com címen, hogy az elérhetőségek mindig naprakészen állhassanak az érdeklődők rendelkezésére!

 

A rendezvény területének bejárása előtt lehetőség nyílt kérdések feltevésére. A bejárás során megtekintettük a térképen is bemutatott programhelyszíneket.

 

A munkaértekezlet \"hivatalos\" részét a Hétboldogasszony Kápolna körül közösen elénekelt Himnusszal zártuk.

 

Ezt követően - a személyes találkozás előnyeit kihasználva - kisebb csoportokban estig folytatódott a szakmai munka. Megbeszélést tartottak feladat-, szakmai és megyei munkacsoportok. Munkaértekezletet tartottak az étkeztetésre bejelentkezett vállalkozók is Tóth Tibor vezetésével. Tibor továbbra is várja e-mailben (tibor.taltos@freemail.hu) a bejelentkezőket az áramigény, helyigény és értékesíteni kívánt étel- és italneműk megadásával.

 

A Pusztafeszt résztvevői egyeztettek a főszervezőkkel a helyszín előkészítési munkálatairól. Augusztus elejétől kezdve a csapat áttelepül a rendezvény helyszínére. Ha valaki már ekkortól lemenne segíteni, előzetesen egyeztessen Sárközy Ádámmal a 70/5597-955-ös számon.

 

A nap során (mint ahogy tavaly is oly sok alkalommal) Szűcs Sándor gondoskodott éhünk csillapításáról saját készítésű, ízletes kenyérlángosával, kukoricájával. A sütésben, kínálásban a Pusztafeszten a kenyérsütés és kemence használatról kiokosított fiatalok segítették. Köszönjük önkéntes munkájukat, felajánlásukat!

 

Végezetül egy-két szolgálati közlemény:

- A Magyarok Országos Gyűlése feladat felelősei megtalálhatók itt: (http://www.magyarokszovetsege.hu/content/kit-keressek-hova-forduljak-has... ). Kérjük, hogy kérdésekkel hozzájuk forduljatok! Ha változás történik az adatokban, vagy bármely egyéb, a nagyrendezvényre vonatkozó kérdésben jelezni lehet a msz.szer@gmail.com címre.

- A plakát és szórólap terveket hamarosan közzétesszük a honlapon. Helyi hirdetmény készítésére van mód, de tartalmát tekintve azonosnak kell lennie a központi szervezés által megadottal, és minden esetben kérjük a végső változat átküldését elfogadásra!

- A programterv készítése folyamatban van, amint lehet, erről is hírt adunk.

 

Isten áldása kísérje munkánkat!

Benis-Jahnov Janka

--------------------------------------------------------------------