Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 23., csütörtök

3.069 - Szegeden, a Vér-tónál, augusztus 1-én a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület Székely Himnusz emlékművet állít.


Von: MVSZ Sajtószolgálat
Gesendet: szerda, 2009. július 22. 06:18
An: Kutasi József
Betreff: Székely Himnusz emlékművet avatnak Szegeden

Szegeden, a Vér-tónál, augusztus 1-én a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület Székely Himnusz emlékművet állít. Ugyanott, egy évvel korábban, a Magyarok VII. Világkongresszusa társrendezvényeként Magyar Életfát avattak

A rendezvény főszervezője és egyben házigazdája Apró Juhász János, az egyesület elnöke, szegedi önkormányzati képviselő lesz. Ünnepi beszédet mond Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, és üzenetet küld Borsos Géza a Székely Nemzeti Tanács alapítója.

A Magyarok Világszövetsége, mint a rendezvény társszervezője arra bíztatja tagjait és pártolóit, hogy aki teheti vegyen részt e rendezvényen, és hozzon magával otthonából földereklyét. A rendezvény másik társszervezője a Magyarok Szövetsége.

Idézet a rendezvény meghívójából:

„ Augusztus 1-jén 11 órakor 8 tölgyfát ültetünk el magyar ősi szertartás szerint Kossuth Lajos, Dobó István, II. Rákóczi Ferenc, Zrínyi Ilona, Zrínyi Miklós, Bocskai István, Hunyadi János és Baján Nagy Kagán hazaszeretete, és győzelme tiszteletére. Ünnepségünkre földet és vizet hoznak hős eleink szülőhelyéről az ott élő magyarok, és Szegeden találkozik a Kárpát-haza!

Augusztus 1-jén 16 órakor a Vér-tó melletti Kurgánon – nemzeti emlékhelyünkön – felavatjuk a világon elsőként A Székely Himnusz emlékművét. Emléket állítunk Mihalik Kálmánnak és Csanády Györgynek, a Székely Himnusz szerzőinek.

Fellépnek: Ivanovics Tünde és Fábri Géza, a Vágtázó Csodaszarvas, Anahita és a Ma Gong együttes, és hagyományőrzők az ország minden részéből.

Mindkét napon íjászbemutató, Szertűz, Magyarok Vására”

Kapcsolat:

Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület Szeged, Fő fasor 9. Tel: 06-70/558-1245, 62/430-274 E-mail: aprojuhasz1@gmail.com www.fvszme.hu Programinformáció: msz.szeged.szervezes@gmail.com

Támogatás: Budapest Bank Rt. 10102842-58389600-01000002

Budapest, 2009. július 21.

MVSZ Sajtószolgálat

--------------------------------