Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 29., szerda

3.114 - Miközben nyári szabadságukat tölti a képviselők zöme, a Jobbik EP-képviselői nem pihennek

Orbán Éva: Így is lehet képviselni!

Miközben nyári szabadságukat tölti a képviselők zöme, a Jobbik EP-képviselői nem pihennek. Figyelemre méltó, hogyan próbálják az országról mesterségesen elősegített és kialakított negatív, valótlan képet árnyaltabbá tenni.
A külföldi lapok itt tartózkodó tudósítói számára tartott nemzetközi sajtó tájékozatót dr. Morvai Krisztina EP-képviselő július 28-án a Nemzeti Kávézóban.

Tájékoztatta a megjelent újságírókat, a Jobbik három EP-képviselőjének bemutatkozásáról, hozzászólásaikról az Európai Parlamentben, kitért a mezőgazdaság támogatása témakörében általa tett javaslatra, mely szerint a támogatás alapkritériumaként azt kellene figyelembe venni, hogy hány munkaerőt foglalkoztatnak, és nem azt, hogy milyen nagyságú gépparkkal rendelkeznek a pályázók. Egyértelmű, hogy minél nagyobb gépparkkal rendelkezik a pályázó, annál kevesebb munkaerőt foglalkoztat, s pályázatok is nekik kedveznek. A un. SPS rendszer magyarországi rendelettel történő bevezetése alkotmányossági problémákat is felvet, mivel a támogatást nem a földtulajdonosok, hanem a bérlők kapnák. Ez a magyar föld olcsó áron történő megszerzését segítené elő.

Részletesen foglalkozott a 2006. október 23-tól napjaikig tartó rendőri brutalitásokkal és jogsértésekkel. Kifejtette, hogy a nemzeti érdekekért szót emelőket, a nemzeti érzelmeiket kifejezőket milyen alaptalan negatív szavakkal próbálják megbélyegezni és lejáratni. Az újságírók munkáját angol nyelvű összefoglalóval, és CD-vel kívánta segíteni, melyen a vetített dokumentáció látható.

A filmvetítéssel illusztrált angol nyelvű tájékoztatást nagy érdeklődés kísérte. A megjelentek viszonylag sok kérdést tettek fel, a képviselők EP- munkájával, a Magyar Gárdával, a roma-kérdéssel, és a belpolitikával kapcsolatban. Pl. Mit akarnak elérni az Eu-ban, a cigányságot hogyan kívánják integrálni, a Magyar Gárda betiltásával kapcsolatban mi a véleménye a képviselő Asszonynak stb.
A záporozó kérdésekre kimerítően, nagy türelemmel, és időt nem sajnálva válaszolt.
A két órát tartó sajtó tájékoztató után külön-külön is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt.

Egyértelmű, hogy a megjelent újságírók több olyan információval találkoztak, amely szemmel láthatóan őket is meglepte. Remélhetőleg, az itt hallottak és látottak elősegítik, hogy a felvetett kérdésekről korrekt és tárgyilagos beszámolók készüljenek a külföldi sajtó számára.

Orbán Éva

----------------------------------------------------------------------