Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 20., hétfő

3.039 - Morvai Krisztina: A nyilvánosság előtti mielőbbi válaszukat várva jó egészséget, s bátorságot kívánok képviselői munkájukhoz!

Morvai Krisztina nyílt levele a Fidesz EP-képviselőihez

Forrás: barikad.hu Budapest, 2009. július 19.

Tisztelt FIDESZES Európai Parlamenti Képviselőtársaim!

 

Azért intézek Önökhöz nyílt levelet, mert szeretném, ha a magyar nyilvánosság és választóik előtt világossá és egyértelművé tennék: az Európai Parlamentben most kibontakozó, a magyar média által folyamatosan harsogott politikai megosztásban a szemkilövető szocialisták pártjára kívánnak-e állni, avagy a Jobbikéra, amely utóbbi a szemkilövetéseknek nem az elkövetőit, hanem az áldozatait képviseli, s emellett határozottan kiáll a magyarok emberi jogai, jelesül a diktatúrával szembeni ellenállás joga mellett. Mint azt Önök pontosan tudják, a nemzetközi nagytőkét képviselő erők azért fasisztázzák le a Jobbikot és a Magyar Gárdát, hogy tevékenységünket ellehetetlenítsék, a „magunkfajta” magyar kisgazdák, kisvállalkozók, munkavállalók ellenállását megtörjék, s a gyarmatosítást, földünk, nemzeti vagyonunk megszerzését akadálytalanul folytathassák. Ez az összefüggés a média aknamunkája ellenére minden gondolkodó ember számára világos. Most már azt is világossá kell tenni, hogy Önöknek ebben a megosztottságban merre húz a szívük és az értékrendjük. Kérem, hogy mielőbb tájékoztassák erről a közvéleményt, válaszlevelükben tegyék világossá, hogy melyik oldalon állnak, mert ez olyan harc, amelyben semlegesnek lenni nem lehet. Előre is köszönöm!

 

Ezúton szeretnék gratulálni Schmitt Pál képviselő úr európai parlamenti alelnöki kinevezéséhez és szakbizottsági tisztségeikhez, brüsszeli sikereikhez. Pártjuk vezetői jogos büszkeséggel nyilatkozták a sajtóban, hogy a FIDESZ komoly befolyásra tett szert az Európai Parlamentben. Nagyon jó hír ez a hazaszeretőknek, s nagy csapás ellenfeleinknek, hiszen ily módon minden akadálya elhárult annak, hogy Önök Brüsszelben és Strassbourgban az eddiginél lényegesen határozottabban lépjenek fel Magyarország és a magyar emberek érdekében, jogaik védelmében. Most elindulhat a komoly harc a magyar föld magyar kézben tartásáért, a magyar gazdákért, Hazánk megmentéséért!

 

A változás már a legelső plenáris ülésen is megmutatkozott, hiszen – a Magyar Nemzet fényképe és beszámolója szerint – Schmitt Pál alelnök úr és Szájer József frakcióvezető úr egy angol nyelvű könyvet adott át az újonnan megválasztott lengyel EP elnöknek, Buzek úrnak, a 2006. őszi budapesti „eseményekről”, tömeges emberi jogi jogsértésekről. Mivel e jelenet az ülés szünetében történt, szinte senki nem láthatta, a történelmi pillanat csak a magyar sajtóban jelent meg. A rossznyelvek szerint azért, mert Önök igazából még mindig nem kívánnak az Európai Parlamentben a 2006. őszi események feltárásával és a Magyarországon kialakult emberi jogi krízishelyzettel foglalkozni, csak azt akarták „kompenzálni”, hogy én kétperces nyilvános felszólalást tartottam a témában a plenáris ülésen. (Felszólalásom a www.jobbik.hu címen látható). Nem hiszem, hogy így lenne, minden bizonnyal csak indokolatlan szerénységről volt szó, ezért nem tud az Európai Parlamentben senki arról, hogy Önök, mint az Európai Néppárt, az EP legnagyobb frakciója képviselői, Schmitt alelnök úr vezetésével most már komolyan fel kívánnak lépni a magyarországi emberi jogi jogsértések ügyében, s harcuknak meg kívánják nyerni az új parlamenti elnököt.

 

Kétségtelen, hogy a szemkilövető (nemzetközi és magyar) neoliberális erők – akikre eddig Önöknek nyilván tekintettel kellett lenniük – ezt a bátor elhatározást rossz néven fogják venni, de az ő gonoszságuk nem állhat az igazság útjába. A magam részéről komoly elszántsággal, minden tapasztalatommal és szakmai tudásommal Önök mellé állok e fontos tevékenységben, s számíthatunk Jobbikos képviselőtársaim támogatására is. Az utcai rendezvények brutális szétverésének abbahagyása, emberi méltóságunk és emberi jogaink visszanyerése, illetve a múltbeli cselekményekkel kapcsolatos igazságtétel kiemelkedően fontos Magyarország jövője szempontjából.

 

Éppen ezért én a történelmi jelentőségű fényképet minden EP képviselőtársunknak és a nemzetközi sajtónak is eljuttatom, azzal a címmel:

 

Áttörés a magyarországi rendőri brutalitások európai parlamenti feltárásában:

 

az Európai Néppárt nem hallgat tovább, a Parlament alelnöke veszi át a kezdeményezést.

 

Nagy öröm volt ez számomra, hiszen közel három éve harcolok azért, hogy a tömeges rendőri brutalitásokkal, az Önök október 23-i rendezvényén történt szemkilövésekkel és más gyalázatos tettekkel kapcsolatosan az igazság kiderüljön, az elkövetőket megbüntessék, az áldozatokat kártalanítsák. Ma már tudjuk, hogy ezek csak az első lépések voltak a magyar nép folyamatos megfélemlítésének, az emberi jogok rendszeres sárbatiprásának útján. Azóta gyakorlatilag minden egyes kormányellenes tüntetés totális rendőrterrorban zajlik, a résztvevők bántalmazásával, tömeges bebörtönzésével ér véget. Ennek a célja ugyanaz, mint más diktatúrákban: megértetni az emberekkel, hogy a diktátorral szemben semmit nem tehetnek, sorsukat, azaz hazájuk kifosztását és elszegényítését tétlenül kell nézniük. Nyilvánvalóan a FIDESZ is úgy gondolja, ahogy mi, Jobbikos képviselők: ez nem így van, a diktátorokkal igenis szembe lehet szállni, gyülekezési jogunkat, véleménynyilvánítási szabadságunkat pedig meg kell védeni.

 

Önök a 2006. őszi vérengzést követően azt ígérték, hogy az Európai Parlamentben vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a történtek kivizsgálására. Sem az európai sem a magyar parlamentben nem kezdeményeztek vizsgálóbizottságot. Kérem, szíveskedjenek a nyilvánosság előtt világos választ, magyarázatot adni arra a kérdésre, hogy MIÉRT NEM?

 

Kérem, hogy arra is adjanak egyértelmű választ: hajlandóak-e mellém, illetve a Jobbik EP delegációja mellé állni, amennyiben legalább most, közel három év elteltével vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzük, immáron a 2006. őszi és azóta rendszeres magyarországi emberi jogi jogsértések kivizsgálására?

 

Másik kérdésem: hajlandóak-e velem együtt nyilvánosan tiltakozni az ellen, hogy az emberi jogokat folyamatosan és durván lábbal taposó, szemkilövető MSZP képviselőjét, Göncz Kingát választotta az emberi jogokkal foglalkozó szakbizottság (LIBE) egyik alelnökévé az az Európai Parlament, amely a magyar sajtó szerint ez idő tájt a Jobbik kitiltásán munkálkodik?

 

A nyilvánosság előtti mielőbbi válaszukat várva jó egészséget, s bátorságot kívánok képviselői munkájukhoz!

 

Tisztelettel:

 Morvai Krisztina

a Jobbik EP képviselője