Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 27., hétfő

3.099 - Népszabadság: Úgy tűnik, már Kövér László sem számol előre hozott választásokkal.

Kövér szerint nem lesz előre hozott választás
Csuhaj Ildikó Népszabadság 2009. július 20.

Úgy tűnik, már Kövér László sem számol előre hozott választásokkal. A Fidesz választmányi elnöke a Hír TV egyik műsorában, a Péntek 8-ban arra a kérdésre, hogy lesznek-e idő előtti választások, azt válaszolta: "úgy látom, napok kérdése, és el fog dőlni, hogy már nem lesz mód kiírni a választásokat ebben az esztendőben".

A műsorban egyébként úgy fogalmaz, "ha azt akarjuk, hogy valami más kezdődjön 2010 tavaszától, mint ami az előtte lévő nyolc esztendőben zajlott, ahhoz nem lesz elég egy kormányváltás, egy jó kormányzás".

- Mindenkinek egy kicsit másképp kell viszonyulnia a politikához, a saját személyes életéhez, a saját közösségéhez, mint ahogy azt az elmúlt húsz évben ezt tettük. Ezen áll vagy bukik Magyarország sikeres megítélése, nem mindössze egy Orbán Viktor által vezetett kormányon - mondta.

A számonkérés és a gyanús ügyek kivizsgálása kapcsán Kövér László úgy fogalmazott: a magyar jogállamiság hitelességének próbatétele is lesz, hogy ezek az eljárások milyen messzire jutnak. "Vegyük le egy kicsit a túl nagy felelősséget a politikusok válláról! Az, ami ma Magyarországon van, nem néhány száz vagy néhány ezer politikusnak a keze munkája. Nem azért alakult így, mert voltak ostoba vagy gazember politikusok kormányon vagy ellenzékben, hanem azért, mert mi magyarok - nem megegyezéses alapon persze - ide juttattuk a dolgokat".

A parlamenti szezon végén Navracsics Tibor is úgy nyilatkozott lapunknak: látszik, hogy a nyári időszakban, illetve a jövő évi költségvetésről szóló őszi szavazás előtt már nincs esély előre hozott választásokra. Ahhoz ugyanis össze kellene hívni a parlamentet, erre pedig a dolgok mostani állása szerint nem kerül sor. Arra pedig, hogy a költségvetésről szóló novemberi szavazás után lenne-e esélye, illetve értelme előre hozott választásról beszélni, a Fidesz frakcióvezetője azt válaszolta: ezt nem lehet ma még tudni, de elvi-matematikai esély még van rá.

----------------------------------