Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 27., hétfő

3.100 - A Magyar Gárda betiltásával foglalkozott első oldalas szerkesztőségi cikkében aFrankfurter Allgemeine Zeitung.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Most a FAZ folytat a rágalomhadjáratot a Magyar Gárda ellen a nemzetközi sajtóban!
Polgár Info Publicisztika

A Magyar Gárda betiltásával foglalkozott első oldalas szerkesztőségi cikkében aFrankfurter Allgemeine Zeitung.

Szerzője egy magyar származású liberális tollforgató quisling, Georg Paul Hefty (remélem nem rokona az 1944. november 15. hivatásos repülő hadnagynak avatott vitéz H. Frigyesnek, aki 8 év börtönt szenvedett a Rákosi rendszer alatt) aki rögtön rúgva egyet az elején a magyar bíróságokon, azt írja, hogy: túlságosan is hosszú előzmények után végre betiltották a szélsőjobboldali Magyar Gárdát. Egy fiatal demokráciában, amely büszke a politikai szabadságjogok sokoldalú garantálására és az alkotmánybíróság által számos határozatban alátámasztott jogállamiságra, ez a lépés az államérdeket szolgálta, a már veszélyeztetett belső béke biztosítását a bírósági döntéssel a vélemény és a gyülekezési szabadság fölé helyezte. Ugyanis a magyar állam megriadva annak valószínűségétől, hogy a következő választások után a parlamentben elhangzó radikális szólamok nyomán állandó bocsánatkérésre kényszerül majd, elszánta magát arra, hogy behúzza a vészféket. Ez volt az egyetlen út ahhoz, hogy megmentse a népen belüli egyetértést... Miután sikerült előhúznia a cikkírónak a liberális csodafegyvert, az antiszemita kártyát, így folytatta: a Magyar Gárda megalapításával azonban az eddig jelentéktelen Jobbik pártvezetése egy olyan eszközt hozott létre, amellyel feltűnést keltett, és megteremtette annak látszatát, hogy már végrehajtói hatalommal rendelkezik. Ennek a jelek szerint sok választásra jogosult bedőlt.

A gárda történelmileg nem a második világháborús nyilaskeresztesekre emlékezteti Heftyt, szerinte miközben a nyilasok a náci Németország tényleges vazallusai voltak, addig a mai Magyar Gárda egyetlen meghatározó külföldi hatalom eszmeiségére sem támaszkodik, ezért inkább az SA rohamosztagok megalakulására emlékezteti, a NSDAP (német nemzetiszocialista párt) korai szakaszában. A mostani gárdafunkcionáriusok nagyhatalmi fantáziái, csakúgy, mint az ígéret, hogy a Jobbik egyetlen párttal sem lép koalícióra, és csak kizárólag abszolút többséggel kormányozna, a példaképekre (?! Szerk.) emlékeztetnek, ezért a gárda a lakosság egy részét el akarta riasztani a demokratikus közéletben való részvételtől, betiltása így törvényes volt. Ezzel ugyanis az állam lehetővé tette valamennyi polgára részvételét a demokratikus közéletben, így Hefty. A gárda megalakulása, de hosszú időn keresztül történő tűrése is, ártott a népi összefogásának, beleértve az országban élő valamennyi állampolgárt, ártott a magyar nemzeti konszenzusnak, beleértve a határon túl élő magyar kisebbségeket, fenyegetve ezzel az ország nemzetközi tekintélyét. A lakosság kilenctizede magyar a szó etnikai értelmében. Egy tucat más kisebbség - mint például a németek, a zsidók és a bolgárok (miért pont ők?) - mellett a polgárok több mint 6 százalékát a cigányok teszik ki. Az elmúlt két évben ugyanakkor az a benyomás alakult ki, hogy a jogállam a rasszista fenyegető magatartást és azt képviselők és a többi magyar közötti konfliktusok létrehozását nem csupán engedi, de még helyesli is. Ilyen benyomás remélhetőleg soha többet nem alakulhat ki a Gárda betiltásával, majd számtalan példával utal arra, hogy 1989 után jelentősen megerősödött a cigányok hátrányos megkülönböztetése. A Magyar Gárda betiltása szükséges volt, amit a cigányok hátrányos helyzetének megváltoztatása kell, hogy kövessen, írta Hefty szerinte az ország ebből a szempontból most már válaszút elé érkezett.

***

Ehhez az egészhez csak annyit fűznék hozzá: miközben az Unió-tag Szlovákia a német "übermensch" elméleten alapuló nyelvtörvénnyel akarja végleg ellehetetleníteni a magyar nyelv használatát a Felvidéken, arról egyetlen sor sem jelenik meg a magukat mértékadónak tartó európai lapokban, akárcsak a délvidéki magyarellenes atrocitásokról. Ugyanakkor rendszeresen jelentetnek különböző elfogult írásokat hol a "rasszista és fasiszta" Jobbikról, hol a "barnainges" Magyar Gárdáról, úgy, hogy nem tájékozódnak érdemben sem az előbbi két szervezetről, sem a mai magyar valóságról. Jó szokás szerint megtalálnak Magyarországról elszármazott patkányokat, akik hűen teljesítik az ilyen megrendelést. Ez az "európai hozzáállás és szolidaritás" jellemezi több száz év óta a "művelt" nyugatot, (csak két dolog: a török elleni háborúk és 1956. orosz agressziója) ezért is "érdemes" Uniós tagnak lenni, -hisz semmi nem változott- mintha bárminél is fontosabb lenne, hogy Mi itt, a Kárpát-haza területén élő magyarok végleg megsemmisüljünk.

Cságoly Péterfia Béla
---------------------------------------------------------------------