Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 15., vasárnap

3.901 - Gaál István: 2010. június 2-tól június 5-ig ismét lobogni fog az "Erdélyország az én hazám" zászlaja a fenséges fekvésû Dunakanyarban

Von: Erdelyorszag az en hazam fesztival
Gesendet: vasárnap, 2009. november 15. 22:41
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff:
"Erdélyország az én hazám"

Kedves Ismerõs Földim, Barátom, Erdély Szerelmese!

 

 2010. június 2-tól június 5-ig ismét lobogni fog az "Erdélyország az én hazám" zászlaja a fenséges fekvésû Dunakanyarban, Verõcén a 4 hektáros Csattogó-völgyben. Bizony ez már a negyedik olyan találkozó lesz, ahol az Erdélybõl elszármazottak, s azok leszármazottainak, valamint az Erdély sorsát szívén viselõk találkozhat egymással.

 

   Az eddigi három év tapasztalata alapján bátran írhatom saját és mások véleménye alapján, hogy bizony nagy szükség van a mostani kaotikus, erõszakosan globalizálódó világunkban ilyen fajta családias együttlétre. A kalákás összejövetel megteremtésével kifejezhetõvé válik származásunk, lelkületünk általi önazonosságunk. És ez bizony hozzájárul átvitt értelemben fogalmazva szervezetünk immunrendszerének, vagyis magyarságtudatunk, erdélyiségünk megerõsítéséhez!

 

    A programjaink tervezéséhez bizony szükségeltetik a Te véleményed is, hisz ez a rendezvény elsõsorban Neked és Rólad szól. Mivel tisztán civil kezdeményezés az alapja a világtalálkozónak, így kérünk ötleteiddel, személyes szervezõi készségeddel és ha mód van rá fiskálisan is támogassad a rendezvény lebonyolítását!

 

 Ahogy az elmúlt években, ugyanúgy 2010. év június elsõ hétvégéjén a 4.5 hektáros Csattogó-völgyi táborban 325 személynek tudunk biztosítani faházas, illetve jurtás elhelyezést. Közel 500 fõ sátorozhat a füves gyepen. A szállásokat 2, illetve 3 éjszakára lehet bérelni, ami tartalmazza a menüs étkezéseket, valamint az állandó belépést a 3 nap során a fesztivál idejére. A tábor kapacitása a szálláshelyek vonatkozásában tehát adott, ezért 2009.december elsejétõl kerülnek idõbeni kiadásra a fesztivál honlapján leírtak szerint. A tábori szálláshelyek beteltsége során Verõce és környékének szállás lehetõségeit is feltüntetjük a honlapunkon.

 

  A fesztivál programjainak nívós lebonyolításához nagyban hozzájárul a technikai felkészültség. Így a Nagy Színpadot - ahol közel 2.000 nézõ fér el kényelmesen - cirkuszi sátor fogja beborítani, egy úgynevezett rendezvény sátor (10X15 m-es) pedig a  Kis Színpadot. Ugyanakkor M 64-es katonai sátrakban lesznek megtartva a kézmûves foglalkozások. Az általunk elnevezett tábori Kós Károly Kultúrteremben 400 fõ hallgathatja és láthatja a szakelõadásokat, gyerekmûsorokat és élvezheti az esti táncházas muzsikát. A közeli erdõ hûs környezetében cserkelés, íjászat, ifjúsági vetélkedõk, ügyességi versenyek lesznek. Hajnalban és késõ délután mód lesz a horgásztó gazdag halállományából kiemelni egy-egy kapitális méretû példányt. Változatos lehetõség nyílik sokfajta sportág kipróbálására: foci, kézilabda, kosárlabda, íjászat, tenisz, tollas. Külön sakk sátor is lesz az elme nagymestereinek. Magunkba fordulásra, lélektisztulásra a táboron belüli egyházi sátoron kívül a fenséges Börzsöny erdeje, vagy a csodás Duna part ad majd lehetõséget. Közel 60 program kap helyet az "Erdélyország az én hazám" világtalálkozón a 3 nap során! 

 

 Sokan gépjármûvel látogatnak ki a fesztiválra. A táboron belüli szállóvendégek (faházas, sátorozók) a táboron belül elkülönített részben helyezhetik el jármûveiket. A napi látogatók részére a táboron kívül díjtalan, illetve fizetõs õrzött parkolást (horgásztónál, közvetlenül a tábor mellett) biztosítunk. A vonattal érkezõk a Verõcei vasútállomásról külön mikrobuszokkal is eljuthatnak majd Csattogó-völgybe.

 

  Honlapunk - www.erdelyhon.hu - részletesen közli a világtalálkozó valamennyi fontosabb tudnivalóját, színes programjait, a szállásokról, belépõkrõl külön oldalon informálódhatunk majd. Érdemes tehát frissülõ honlapunkat böngészni 2009. decemberétõl! Hírleveleink 2009. novemberétõl 2010. áprilisáig havonta egyszer, 2010. május és június hónapokban kétszer lesznek megjelenítve, gyakran aktuális, szívünkhöz közel álló programokra csábítva a Nagyérdemût.

 

  Remélem személyesen is találkozhatunk Önnel, Veled akár a 2010-es nyári rendezvényünkön, de akár már elõbb szervezõként, vagy támogatóként!

"Öseidnek szent hitéhez,

Nemzetséged gyökeréhez,

Testvér, Te ne légy hûtlen soha."

(Újházy)

Baráti üdvözlettel.   Gaál István fõszervezõ, Budapest 2009. november 15. Elérhetõség: 00-36-70-9469121 erdelyhon@yahoo.com www.erdelyhon.hu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------