Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 17., vasárnap

4.333 - Stanga István: Akár akar, akár nem, a "Jobbik-lecke" megoldása során Sólyom László kénytelen lesz színt vallani,...

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet: szombat, 2010.január 16. 21:31
An: Kutasi József
Betreff: Jobbik-feladvány Sólyomnak!

 

A Magyar Nemzeti Bank teljes konyveleset tetotol talpig at kell vizsgalni, hogy kideruljenek a Hideg haboru idejen Magyarorszagon keresztul lefuttatott tiltott listas strategiai anyagok es aruk, termenyek fizeteseinek szovjet - nyugati trockista panamai az 1989 elott kulon eltunt es az orszagba SOHA be nem erkezett 12 milliard USD es a maig folhalmozott adossag igazi eredete es a tolvajok neve es erintettsege. Tovabba az 1945-os magyar kincstari vonat elszamolasanak zavaros ugye 1973-ban, amit a parizsi szerzodes szerint 1947 utan vissza kelett volna adni es aminek akkori erteke mai ertekben 4 milliard USD, kamatos kamatokkal legalabb 50 milliard USD hiany az allamkincstarbol. Pl. a Budavari kiralyi palota teljes berendezese, az allami zaloghaz teljes anyaga, stb.. Ez nem titkosithato. Solyom az SZDSZ embere es most kutyaszoritoban van. Vele egyutt vege lesz a neo-weimari trianoni anyaorsagi szovjet koztarsasagnak es a neoliberalizmusnak.
Semmi titkositast.

Geonczeol Gyula


Jobbik-feladvány Sólyomnak

2010. január 7., csütörtök - 09:33

Akár akar, akár nem, a "Jobbik-lecke" megoldása során Sólyom László kénytelen lesz színt vallani, mert az esetleges lapítással épp azok igazát támasztaná alá, akik szerint az államfőből hiányzik a kellő bátorság, dodonai válaszra pedig nincs lehetőség, jóllehet az elnök bizonyára irigykedve gondol János érsekre, akinek hírhedt, "a királynőt megölni nem kell..."-féle levele most őt is kihúzná a pácból.
Meglehetősen nagy visszhangot váltott ki az az interjú, amelyet a Magyar Távirati Iroda készített Bajnai Gordonnal, és amelyben a miniszterelnök - többek között - arról is beszélt, hogy valamennyi, a választásokon induló demokratikus párt számára biztosítani kívánja az ország pénzügyeibe való betekintést, kivéve a Jobbikot, amelyet ő maga nem sorol a demokratikus politikai erők közé, így aztán semmilyen módon nem is akar hozzájárulni ahhoz, hogy a Vona Gáborék által vallott eszméket legitimálják itthon.
"A Jobbikot egy olyan nézetrendszerű pártnak tartom - mondta a kormányfő -, amelyet karanténba kellene zárni valamennyi demokratikus erőnek, és elhatárolódnia tőle. Nos, hogy kinek mi a véleménye Bajnai álláspontjáról, azt nem tudom, annyi azonban biztos, hogy magam sokkal inkább Bokros Lajossal, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltjével, valamint európai parlamenti képviselőjével értek egyet, aki úgy gondolja, hogy egy demokratikus alapon megválasztott pártot (amely az EP-választásokon 15 százalékos eredményt ért el) egyszerűen nem lehet diszkriminálni, főként, hogy az ország valós gazdasági-pénzügyi helyzetének a megismerésekor ugye, közérdekű adatokról van szó.
Ám a történet számomra nem emiatt a polémia miatt érdekes és izgalmas, hanem annak okán, hogy a Jobbik a Bajnai-kijelentések ügyében Sólyom László köztársasági elnökhöz fordult (mint az államszervezet demokratikus működése felett őrködő valakihez), akitől világos és egyértelmű állásfoglalást vár abban a tekintetben, hogy a kormány első embere vajon megfogalmazhat-e ilyen - a Jobbik felfogása szerint súlyosan diszkriminatív és elfogult - véleményt, vagy erre nincsen lehetősége.
Hát, hogy egész őszinte legyek, magam nem csekély kárörömmel vettem tudomásul azt a "házi feladatot", amellyel a Jobbik az államfőt megkínálta, ugyanis Sólyom - akit egyébként sem a halált megvető merészsége miatt tisztelnek, akik tisztelnek - semmitől se ódzkodik jobban, mint attól, hogy egy ilyen kényes kérdésben világos és teljesen egyértelmű kijelentéseket fogalmazzon meg. Csakhogy most mégis kénytelen lesz színt vallani, mert az esetleges lapítással pontosan azok igazát támasztaná alá, akik szerint az elnökből hiányzik a szükséges bátorság, dodonai válaszra pedig ezúttal aligha van lehetőség, jóllehet Sólyom bizonyára irigykedve gondol a XIII. század legelején élt János érsekre, akinek híres, "a királynőt megölni nem kell félnetek..."-féle levele most őt is kihúzná a pácból.
Miután azonban a köztársasági elnök mégsem egy ravasz főpap, így a választ nem kerülheti meg.
És ha tényleg világos és egyértelmű akar lenni, ahogyan azt kérték tőle, úgy túlságosan sok lehetősége nincs: mert vagy azt mondja (persze, kissé lekerekítve a mondatokat, ahogy az a diplomaták között szokásos), hogy tisztelt uraim, hiába ágálnak, maguk valóban egy olyan párt, akikkel kapcsolatban bármiféle demokráciát emlegetni nem csupán nevetséges, de egyenesen szentségtörés, vagy pedig azt, hogy Magyarország jelenlegi miniszterelnökének halvány fogalma sincsen a demokratikus eljárásokról, ezért aztán összehord tücsköt-bogarat, nem beszélve arról, hogy a saját kénye-kedve szerint minősítget különféle politikai erőket, rajtuk keresztül pedig azok szavazóit. Na, úgyhogy lehet agyalni a Sándor-palotában, míg megszületik a megfelelő válasz.
Szinte már hallom is, ahogyan a fejekben csikorogni kezdenek a fogaskerekek.
 
Stanga István
(Heol nyomán) - egerjobbik.hu