Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 30., szombat

4.500 - Papp Ferenc ötletformáló állampolgár VÁLASZ A Magyar Szó2010-01-28. 5. Oldal > NAPIRENDEN KELL TARTANI…. cikkére

Von: Papp Ferenc
Gesendet: péntek, 2010. január 29. 15:42
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: meddig még

 

Ha jónak találja, adja tovább, ha nem találja jónak, úgy pláne adja tovább, de a kifogásaival kiegészítve. Had tudják meg a pozitívumot, mint a negatívumot és akkor adja tovább. Tisztelettel  Papp Ferenc

 

VÁLASZ A Magyar  Szó2010-01-28. 5. Oldal > NAPIRENDEN KELL TARTANI…. cikkére

 

…jelenti ki többek között  Pásztor Bálint  Szerbia parlamentjének magyarok választott képviselője  a sajtóban és megdorgálva megdicséri, hogy „egyes pártok és civil szervezetek, különböző indítványokkal, ötletekkel fordulnak a parlamenti képviselőkhöz".     

Mi, csend, illetve nyugalomháborítók, egyáltalán nem tartjuk be a logikus illemszabályt, amikor ilyen pragmatikus „ötletekkel" háborgatjuk az Urakat.  Ezt még megtetőzi azzal, hogy mi, földszinti halandók „ne keverjük össze" Szebrenicát, a délvidéki 44/45-ös eseményekkel. A tisztelt Képviselő Úr, alighanem maga „keverte össze" az időrendet a napirenddel. Mi, földszinti halandók,még a múlt évezredben 1990 áprilisában elsőként, nem kis félelemmel ,napirendre tűztük a magyar irtást a Délvidéken. Ismétlem:A nem képviselők, mi több, az akkor még csak be sem jegyzett (földszintes) Közösség elnöksége. És ezt íme már húsz éve Napirenden tartja!

     Képviselő Úr(ak)!

       HÁNYSZOR EMELTÉK FEL szavukat, HANGJUKAT A Parlamentbe, az újvidéki katolikus temetőben ledöntött 300 civil síremlék ügyében, tiltakoztak-e a két éves kislány sírhantjának elfogott meggyalázók „büntetlensége" miatt?

      Ex és nem Ex képviselő és miniszterelnök helyettes Urak!

    Meg kell említenem, amikor Mi, nem képviselők Óbecsén, Zentán, Adán, Újvidéken, nem kis félelemmel, a piacokon gyűjtöttünk össze 2.500 az emberek, asszonyok igazolványszámmal ellátott aláírását, a magyar fiúk Koszovóra irányított bevonulása ellen, a zentai, szabadkai városházáról ki lettünk tiltva! Akkor, a vérzivataros időben, mi egyszerű halandók az életünket hoztuk veszélybe. Ezeket az aláírásokat eljuttattuk hét,  Belgrádban székelő nagykövetségre és az akkori Jugoszláv hadsereg vezérkarának, abba az épületébe ami később le lett bombázva.  Hol voltak,  amikor az újvidéki Petőfi művelődési ház nagyterméből több százas  tömeg, az utcán gyalog vitte ki a katonatemetőbe a koszorúkat és a száz+1 keresztet, Önök és tisztelt elődjeik, polgármestereik,  hol voltak? Vegyük közelebbire a Gór-csövet! Elsején lesz egy éve, hogy az újvidéki  katonatemetőbe felállítottunk száz+1 keresztet a letarolt honvédsírok  helyére. Három hétig ott álltak, majd a hatóság parancsára a kereszteket „eltakarították" a pravoszláv Almási Temetőbe!

          Exelenciája hol volt? Tiltakozott? Nem olvastam, nem hallottam a médiákban, hogy felemelte volna a képviselőszavát, hogy amíg az újvidéki és a tartományi hatóság, a Lisje közvállalattal Sárváron az internáltak temetőjét felújítja, addig az újvidéki honvédsírokat meggyalázza, letarolja, megszentségteleníti.

        Képviselő Urak! Napirenden tartották? Kinek a napirendjén?

Önök kit képviselnek? Bennünket? Ezt valamivel alá kellene támasztani, de úgy hogy az hallható legyen! Amikor a Kisebbségi Törvény tervezetét készítették, Három kimagasló érdemekkel ellátott személy, a nyáját meg sem kérdezte milyen akolba, szeretne élni? Mert a hétköznapi pásztor- nyáj viszonylatban ez természetes. A nyájat nem konzultálják, még ha béget is, puli segítségével csak beterelik, ott aztán itt-ott bégetve, de megeszi, amit elébe dobnak. Vagy tévedek? Meglehet, mert Váradi Úr, a Vajdasagmá-ban kijelenti, erről (a kisebbségi törvényről, a MNT megválasztásáról ), még sokszor asztalhoz ülünk vitázni…Töredelmesen bevallom: ezt nem hiszem el.

          ESŐ UTÁN KÖPÖNYEG. Ilyen balkáni diszkrimináció a kerek égvilágon nem létezik. Egy szerb párt akkor legalizálhatja magát, ha 10.000- aláírással rendelkezik! A magyar civil, nem pártszervezetnek 120.000- (betűkkel százhúszezer ) magyar nemzetiségű polgárnak, vagy más magyar előjelű párttag szavazattal rendelkező személy aláírásával ellátott dokumentummal alakítható a (nem párt, csak a Szerbiában élő magyarok)  Magyar Nemzeti Tanácsa!

         Erre az egész színjátszásra még rátették a SLÁGOT!

AZ ÁLLAMELNÖKTŐL A  MNT. ELNÖKÉGIG AZT HIRDETIK, HOGY EZ  A MNT. KÖZVETLEN VÁLASZTÁSOKKAL JÖN LÉTRE.

    Mi földszintes egyszerű  választópolgárok, a közvetlen választást úgy értelmezzük, hogy szavazatunkat személyre adjuk. Arra a személyre, akiben van bizalmunk. Az akolból kijőve mi döntsünk magunkról, a jövőnkről. NE A LISTATULAJDONOS! A VÁLASZTÓ ÉS A JELÖLT LEHET KATOLIKUS, REFORMÁTUS, VMSZ-ES, VMDP-ÉS, KOMMUNISTA ÉS NACIONALISTA, NŐ ÉS FÉRFI EGYARÁNT. HÁT KEGYELMES, SZERBIA PARLAMENTJÉNEK KÉPVISELŐ URAM, MI NEM PÁRTOT, HANEM A SZERBIÁBAN ÉLŐ MINDEN MAGYART KÉPVISELŐ SZERVEZETET KÍVÁNUNK ALAKÍTANI, AHOL MI SZABJUK MEG A MAGYAR NEMZETI TANÁCSOT, A MAGUNKSZABTA SZABÁLYZATTAL, MERJÜK MÁR KIMONDANI, MI NEM GYARMATLAKÓK  VAGYUNK, HANEM EGYENRANGÚ EMBERI LÉNYEK. ÉS NE OKTASSANAK BENNÜNKET AZ 1990 ÉVEK ESEMÉNYEIRŐL AZOK, AKIK ANNAKIDEJÉN TIZENÉVESEK VOLTAK ÉS AKINEK A SZÜLEI ÚGY TARTOTTÁK NAPIRENDEN  A JOGAINKAT, HOGY A MAGYARTÖBBSÉGŰ SZABADKAIAKAT KISEBBSÉGI SORSRA TERELFÉK.

       Ami a Tudományos akadémiák bevonását illeti, egy Tényfeltáró Bizottságba, amint azt egy államférfi mondta  Ha azt akarják, hogy a felvetett probléma „elfeküdjön, alakítsanak egy bizottságot. Már alakítottak is a Vajdasági parlamentben, tavalyelőtt….és….és….

    Az Ön által említett államelnök-közi bizottsági „meggyezés" is nem az Ön(ők), szorgalmából fakad, hanem a mi Bizottságunk minduntalan illetve ahogyan azt Ön jelentette ki a Magyar Szónak „ egyes pártok és civil szervezetek, különböző indítványokkal, ötletekkel fordulnak" bizonyos ÁLLAMELNÖKÖHÖZ…

  Én megértem, de nem hagyom jóvá az ilyen –felülről nézést a földszinti szavazópolgárra,  jövőben ezzel a véleménnyel számolnia kell.                          

Újvidék, 2010-01-29.                Maradok mély tisztelettel és csodálattal

                                           Papp Ferenc ötletformáló  állampolgár