Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 31., vasárnap

4.514 - Kovács István: > Varga Imre: Amit a Fidesz már bizonyított

Von: Kovács István
Gesendet: vasárnap, 2010. január 31. 23:00
An: Kutasi József

Betreff: Amit a Fidesz már bizonyított

 

. a tettek határozzák meg a jövőnk igazi irányát

Varga Imre: Amit a Fidesz már bizonyított

2010-01-31 15:15 barikád.hu

Egyre többet hallani a Jobbik ellen érvelő Fideszesek részéről, hogy a nemzeti radikális párt tapasztalatlan, még nem bizonyított, szemben a polgári szövetséggel, amely már megmutatta: képes a magyar érdeken alapuló felelős kormányzásra. Csakhogy a Fidesz négy éves, 1998-tól 2002-ig tartó kormányzásának tényei ennek éppen az ellenkezőjét tanúsítják.

Bár a Németh-, az Antall-, a Boross- és a Horn-kormány idején folyamatosan zajlott a nemzeti vagyon elherdálása, valamint egyes volt párt- és KISZ-vezetők mértéktelen gazdagodása, Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt még csak kísérlet sem történt a nemzetgazdaságnak sokmilliárdos károkat okozó csalások, privatizációs visszaélések feltárására. Gyurcsány, Szilvásy, Bajnai, Veres és társaik gondtalanul élvezhették a nemzet kifosztásával szerzett vagyon által biztosított előjogokat, előkészítve a politikai hatalomba történő visszatérésüket.

Hasonló jóindulattal viszonyult a Fidesz által vezetett kormány a balliberális sajtóhoz, illetve médiához is. Az olyan gyűlölködő és piaci alapon életképtelen lapok, mint például a Magyar Narancs, a Hócipő vagy az Élet és Irodalom évről-évre lenyesték a maguk szeleteit a különféle állami támogatásokból. A kereskedelmi televíziók züllesztő, értékromboló tevékenységének korlátozására pedig még csak kísérletet sem tettek. Tény, hogy a Fidesz kormányzása alatt jelentős részben közpénzből fedezték a nemzeti oldal elleni uszítás költségeit.

Nem volt okuk a félelemre a Kádár-rendszer leginkább véres kezű kiszolgálóinak, haszonélvezőinek sem. Az ÁVH terrorlegényei, a pufajkások és a vérbírák Orbán Viktor alatt is jólétben élhettek, a kiemelt nyugdíjuknak köszönhetően, szemben az ötvenhatosok többségének nyomorúságos helyzetével. Pedig Lengyelország a példa arra, hogy adott lehetőség az önkényuralmi rendszerben kiváltságokat szerzők nyugdíjának a csökkentésére.

Aztán ott van a kommunisták foxi-maxinak becézett ideológiai iskolájának szakosított tagozata. A marxizmus-leninizmus iránti feltétlen elkötelezettségre nevelő intézmény bizonyítványát mind a mai napig diplomaként kell elismerni. Az egykori pártiskolák által kiadott irattal felsőfokú végzettséget igénylő tisztségeket, munkaköröket lehet betölteni. Sajnos Orbán Viktorék semmit nem tettek annak érdekében, hogy a demokratikus értékeket tagadó képzésben szerzett bizonyítványt végre a szemétkosárba tegyék, értéktelen papír fecnivé nyilvánítsák.

Természetesen a magyar munkaerő olcsóságának hasznát lefölöző, az elért nyereséget külföldön befektető multinacionális cégek is akadálytalanul folytathatták az Orbán-kormány alatt káros tevékenységüket, élvezve az állam által biztosított előnyöket, kedvezményeket. Épültek a plazák, a bevándorlóknak szánt luxus lakóparkok, a semmiféle magyar szellemi tevékenységet nem igénylő összeszerelő üzemek, miközben a hazai vállalkozások már akkor is súlyos finanszírozás hiánnyal küszködtek. Ám Orbánékban még csak fel sem merült annak a szándéka, hogy egy igazán erős és hatékony, kedvező hitelek tömeges nyújtására képes állami bank létrehozásával ellensúlyozzák a hazai cégeket, vállalkozásokat sújtó hátrányokat.

Az önmagát egyértelműen euroatlanti elkötelezettségű pártként definiáló Fidesz a kormányzati hatalom birtokában is élen járt az idegen érdekek kiszolgálásában. Bevitték hazánkat a NATO-ba hogy az amerikai érdekek szolgálatában magyar katonák áldozzák az életüket távoli országokban. A legsúlyosabb árulást azonban az EU-csatlakozással kapcsolatos tárgyalásokon követték el.

Orbánék alatt egyezett meg Magyarország az unióval arról, hogy a termőfölddel kapcsolatos kérdéseket a töke szabad áramlásáról szóló fejezetbe utalják. Ezzel az akkori magyar kormány hozzájárult ahhoz, hogy hazánk földjét mindenki által szabadon adható és vehető áruként kezeljék. Így megteremtették a feltételét a magyar föld külföldiek általi és spekulatív célú felvásárlásának. Az ezzel kapcsolatos, és valószínűleg a jövő évtől jelentkező súlyos gondokat eleve meg lehetett volna előzni a nemzeti érdek hatékonyabb képviseletével, amit a fideszes kormány nem tett meg.

Évek óta beszédtéma – különösen a gyászos emlékű 2004-es népszavazás miatt - a határon túli magyarok kettős állampolgárságának a kérdése. Ennek megadására azonban a Fidesz vezette kormány még csak kísérletet sem tett, beérte egy csupán jelképes gesztussal, a magyar összetartozást csak formálisan erősítő magyar igazolvánnyal.

Számos hiteltelen, balról jött ember is található a Fideszben, illetve a támogatói holdudvarban. Például Martonyi János, Orbán Viktor egykori külügyminisztere komoly szerepet játszott azoknak a törvényeknek a kidolgozásában, amik a 80-as évek végétől lehetővé tették a spontán privatizációt, a kommunista nomenklatúra hatalomátmentését. A Fidesz legaktívabb propagandistái közé tartozik az a Csintalan Sándor is, Aki a Horn-kormány alatt még az MSZP alelnöke volt, ám pártján belül alulmaradt a hatalomért folytatott kíméletlen küzdelemben. Megbosszulva a rajta esett sérelmeket, átállt a Fideszhez, és most a Hír tévéből osztja az észt, ám megnyilvánulásaiban ugyanaz a bolsevik bunkó maradt, aki korábban is volt. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a Jobbikkal manapság folyton riogató Kövér László is az állampárt védőszárnyai alól kibújva kezdte el politikusi karrierjét. A Fidesz aktuális szegénységügyi mindentudókája, a Párizsból importált, kettős állampolgárságú Hegedűs Zsuzsa pedig a kilencvenes években még a Tégy a gyűlölet ellen! nevű magyarellenes SZDSZ-es hecckampány egyik vezéregyénisége volt.

Orbán Viktor, akire rajongói ugyanolyan áhítattal tekintenek, mint Gyurcsányra a nyugalmazott pártmunkás elvtársnők, már csak életkorából adódóan sem lehetett részese a kommunizmus bűneinek, Ám jó néhány cselekedetéről, döntéséről elmondható, hogy nem szolgálta Magyarország érdekeit. Továbbá a politikai vita területén is többször alul maradt baloldali ellenfeleivel szemben.

Emlékezünk arra, hogy a Soros ösztöndíjjal Angliában kiképzett Orbán Viktor egyike volt azoknak a képviselőknek, akik 90-ben a trianoni diktátumra történő emlékezés miatt kivonultak a magyar Országgyűlés ülésterméből. Még korábban, a közelmúltban elhunyt neves íróval, Fekete Gyulával vitatkozva kiállt az akkor még fideszes lapnak számító Magyar Narancs mellet. Mégpedig egy olyan cikk kapcsán, melyben a hazai népességfogyás miatt aggódó írót a szélső liberális kiadvány „agyalágyultnak" nevezte.

Később a magyarság megváltójának kikiáltott Orbán már tartózkodott a nyíltan nemzetellenes megnyilvánulásoktól, de a külföldi hatalmi központok (IMF, Világbank, NATO, EU) iránti elkötelezettséget és feltétlen hűséget soha nem tagadta meg. Ezek játékszabályai és feltételrendszere alapján igyekezett esetenként kedvezőbb pozíciót kiharcolni Magyarország számára.

Fellépése azonban több alkalommal is hiteltelennek bizonyult a nem feltétlenül fideszes elkötelezettségű állampolgárok számára. Az eredményt illetően még a verbális félidiótaként megnyilvánuló Medgyessy Péterrel szemben is alul maradt, míg a rutinosan hazudozó Gyurcsány Ferenc egyszerűen leiskolázta. A miniszterelnök-jelöltek 2006-os vitáján szánakozással nézhettük Orbán vergődését, akin MSZP-s ellenfele – igaz, a lehető legtisztességtelenebb eszközök alkalmazásával – kiütéses győzelmet aratott.

Mindezen tények ismerete persze nem jelenti azt, hogy egyenlőségjelet kell tenni a Fidesz és az MSZP közé. A szocialista párt irányítása zsákmányszerzésre, a nemzet vagyonának elrablására, a magyar érdekek kiárusítására berendezkedett köztörvényes bűnözők kezébe került. A Fidesz által követett, az igazságosságra, a törvényességre és a nemzeti érdekre is tekintettel lévő politikát össze sem lehet hasonlítani az MSZP nemzetrontó ámokfutásával.

Ugyanakkor a Fidesz vezetősége, értelmiségi holdudvara is szervesen beletartozik abba a „politikai elitbe", amely lepusztította és elszegényítette országunkat, csődhelyzetbe juttatta és idegen hatalmaknak szolgáltatta ki a magyar nemzetgazdaságot. Az Orbán-kormány alatt pedig csupán szünetelt országunk hanyatlása, de nem következett be a káros, a nemzet pusztulását eredményező folyamatok megváltoztatásához szükséges gyökeres fordulat, hiszen akkor még Orbán Viktor is kevesebbet ígért egy valódi rendszerváltozásnál.

Lehet, hogy az elmúlt nyolc év kártevéseit, a magyar gazdaság súlyos válságát felismerve a Fideszben is megszületett az elhatározás a változtatásra, a neoliberális dogmákkal való szakításra, ami nélkül nincs magyar felemelkedés. A nemzeti érdekű változáshoz azonban arra is szükség van, hogy egy olyan politikai erő ösztönözze ígéreteinek betartására a Fideszt, amely nem érintett a 80-as évek vége óta tartó időszak bűneiben és hibáiban, nem része semmiféle formában az alvilággal összefonódott politikai álelitnek. Ezért kell a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak minél nagyobb képviselőcsoporttal jelen lennie a választások után megalakuló magyar Országgyűlésben.

Varga Imre  barikad.hu