Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 26., kedd

4.436 - A VEZÉR TV HETI MŰSORA > 2010. január 25-29.

A VEZÉR TV HETI MŰSORA
2010. január 25-29.

Hétfő
18:00 óra: ...mert én hagyom beszélni őket! (Szőke István Atilla mai vendége Keresztes Nagy Árpád kobzos) Megismerni egy embert, úgy hogy pusztán csak hagyjuk mesélni, zenélni... így lehet igazán.
19:00: Küldetés (Portré film Balczó Andrásról) Kósa Ferenc filmjéből egy olyan ember arca bontakozik ki, aki a sportot és azon belül is az öttusát választotta hivatástudata, küldetése megvalósítási területéül, s aki mindent alárendelt ennek a célkitűzésnek. Balczó András küldetéstudata feleletet akar adni a magyar történelem Ady által is megfogalmazott "vertnek születtünk, nem verőnek" tragédiájára, és bizonyítékot akar szolgáltatni arra, hogy "győzni is lehet". Nem mindenáron, hanem a vállalt feladat lehető legjobb teljesítésével - s ha ez kevésnek bizonyul, akkor a verség nem lehangoló, hanem tovább sarkalló. És a feladat nem önmagunkért, hanem a közösségért küzdeni - vallja Balczó.
20:35 óra: 19:00 óra: Lélektől lélekig (Ady Endre: Az utolsó mosoly című versét Balázs László Gábor mondja el)
20:40 óra: Gyöngy Enikő tűzzománcművész kiállításának megnyitója 2008. (a kiállítást megnyitja Szántai Lajos művelődéskutató)
:15: Hunyadi Mátyás hadjáratai - Bécs(Szántai Lajos előadása felvételről)

Kedd

18:00 óra: LINUX-matiné (Dancsok Zoltán műsora)
18:30 óra: Eszmélet után 4. rész (Elégia József Attila életéről) Jelenczki István filmje
19:35 óra: Lélektől lélekig (Reményik Sándor: És a szívem is elhagyott engem című versét Balázs László Gábor mondja el)
19:40: "Építsen az égre házat..." 2. rész - A szakrális építészet lehetséges útjairól (Grátz Antal előadása felvételről)

Szerda
18:00 óra: A Szent Korona tan időszerű kérdései (Dr. Tóth Zoltán József műsora)
19:46 óra: Lélektől lélekig (Reményik Sándor: Kegyelem című versét Balázs László Gábor mondja el)
19:51 óra: Égi utak csillagüzenetei - A magyar asztrozófia (Paksi Zoltán műsora)
20:50 óra: A Vágtázó Csodaszarvas koncertje

Csütörtök:

18:00 óra: LINUX-matiné (Dancsok Zoltán műsora)
18:30 óra: Olvassunk együtt képírást! Ismerkedés a mediterrán zodiákussal - a téli napfordulótól az tavaszi napéjegyenlőségig (Sárosi Zoltán beszélget Pap Gábor művészettörténésszel)
19:30 óra: Nagy László költő felvételei - Nagy László költészetéből már a hatvanas években több mondat, verssor vált szállóigévé. A Ki viszi át a szerelmet 1957 című versről kis túlzással azt állíthatjuk, hogy teljes egészében szállóigévé vált, a költő legismertebb műve lett. Mindössze 14 sorból áll, s szigorú komponálási elve, csattanószerű lezárása a klasszikus versformákhoz hasonló alkotói fegyelmet követel meg. A vers kérdő hangsúllyal indul, majd ez fordul állítóvá, a végső igazság kimondását ígérve. Az első hat kérdő mondat tartalma körülbelül így összegezhető: Ki teszi azt, amit én, a költő, ha meghalna, ha nincs költészet? A két lezáró mondat állítása pedig az: Ki, ha nem én, s a hozzám hasonlók! Vagyis a költői lét értelmére rákérdező vers válasza: a társadalomnak szüksége van a költőre és a művére." (Vasy Géza)
20:35 óra: Tamási Áron: Ábel a rengetegben 1-2. rész (magyar film) Szakállas Ábel tizenötéves székely fiú, aki az I. világháború után elszakadt Erdélyben, Csíkcsicsón lakik. Édesapja elszegődteti erdőpásztornak a Hargitára. Az a feladata, hogy őrizze a kivágott fát, és ha vásárlók jönnek, akkor fizetés ellenében számlát állítson ki nekik. Hosszú viszontagságokon és kalandokon át ismeri fel, hogy a világban csak úgy érdemes élni, ha az ember a másikat, az elesettet segíti...

Péntek:
18:00 óra: Tájak, városok emberek - dokumentumfilmek hazánk tájairól (Nagykunság, Kiskunság)
19:00 óra: Forradalom 1956-2006 (Molnár V. József megemlékezése és előadása)
21:00 óra: III. Richard (Shakespeare drámájának tévéváltozata Fehér György legendás rendezésében. A púpos és sánta Richard, Gloster hercege elhatározza, hogy megszerzi magának a trónt és Angliát, mindenáron.) Főbb szerepekben: Haumann Péter, Latinovits Zoltán, Sulyok Mária, Őze Lajos, Kozák András, Major Tamás.)
Ha hozzászólni szeretne műsorainkhoz, vagy egyszerűen csak fel kívánja venni a kapcsolatot a szerkesztőkkel írjon a
vezertv@fusz.hu
e-mail címre!
Televíziónk már több honlapról is elérhető:
Nemzeti Hírháló
Magyarero (csak regisztráció után!)
Független Újságírók Szövetsége

Ha hirdetni szeretne televíziónkban (és nem akar egy vagon pénzt kifizetni egy pár másodperces reklám néhányszori sugárzásáért) kérjük hívja ajánlatunkért hétköznap reggel 10 órától a 299-0032-es telefonszámot, vagy írjon levelet a vezertv@fusz.hu e-mail címre. Célunk az, hogy minden magyar ember hozzájuthasson egy megfizethető médiafelülethez, hogy tudjunk egymás dolgairól és mihamarabb ismerjük meg egymást!
Legyen az esemény, vagy szolgáltatás, válasszon egy olyan médiát, amely értéket közvetít!
A mi árainkat mindenki meg tudja fizetni!
VEZÉR TV - A MI ÉRTÉKEINK!