Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 27., szerda

4.444 - Bahnisch Agnes: Közben az ország 1/3-a ( cca: 3 millió Ember köztük több százezer gyermek) a létminimum alatt él!

Von: Bahnisch Agnes
Gesendet: szerda, 2010. január 27. 17:31
An: Kutasi József
Betreff: Ezt sose felejtsük!

 

Téma: Ezt küldjétek tovább! Mocsárra épült ipari kocka az új tévészékház
...esküszöm, hogy mely nép ezt még ezek után is egyre csak eltűri - megérdemli a sorsát! Kár, hogy ebből azoknak is kijut, akik egyébként nem tűrnék. Ha nem így történnének a dolgok ebben az országban  több gyereksorsot megmenthetnél, mint bármelyik másik ostoba "küldd tovább és segíts!" típusú kör e-mail-lel!

Ez már kishazánkban is dobogós nonszensz:
Az MTV Szabadság téri székházát megvette az ÁPV Rt. 6 milliárdért az MTV-től. 4.5 milliárdért tovább adta egy "kanadai" ( vajon kik a tulajok?) cégnek. Bukott kapásból 1.5 milliárdot rajta, ( mármint az ÁPV Rt. ) Hogy ki mit nyert rajta, azt most felejtsük el...

Az MTV nem tudott kiköltözni az épületből, mivel az új nem készült el.
Így évi 2 milliárdért visszabérelte azt, már kifizetett 4 milliárdot, s ki fog 2 milliárdot. Összesen tehát 6 milliárdot. A "kanadai" cég mennyiért vette? 4.5 milliárd. Már most nyert 1.5 milliárdot plusz ugye ott az épület, amit lakásokká alakít s elad.
DE: Nem itt ér véget a történet.
Az MTV az új székházát nem megveszi, hanem bérli. 18 évre. Évente 3 milliárd forintért. Havi 1 millió euró, azaz árfolyam ingadozás esetén lehet évi 3.5 milliárd forint is.
18 év alatt kifizet 54 milliárd forintot  250 ft/euró árfolyamon. Mennyibe került az a bádog doboz?  Pár milliárd - ha az alvállalkozókat nem húzták le (de biztos hogy lehúzták). És mennyi most az euró?18 év után azonban nem lesz az MTV tulajdona - hanem ekkor eldöntheti, hogy megveszi-e az épületet?! Nem hiszem el, hogy ilyet meg mernek csinálni! Ti mernétek?

Kinek a mi pénzéből? Ez Állami TV!!! Tehát a miénkből. Ki nyer rajta? Egy csapat szélhámos politikus s "üzletember". Miért? Hogy fönn tartsanak egy 5%-os nézettségű kritikán aluli tévét

És ki hozta le ezt a cikket? Az Index. Nem én találtam ki.

http://index.hu/kultur/pol/szrhz090115/

Közben az ország 1/3-a ( cca: 3 millió Ember köztük több százezer gyermek) a létminimum alatt él!


"Vagy lesz értelmük a magyar igéknek
 Vagy marad régiben a bús magyar élet. 
        /Ady Endre/ 
 
Ld. Bahnisch Ágnes
01097 Dresden
Albert Str. 32
+49-(0)351-653 9 654
b-agnes@hotmail.de