Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 31., vasárnap

4.511 - Dr. Lehmann György: A botnak is két vége van!

Von: Dr. Lehmann György
Gesendet: vasárnap, 2010. január  31. 16:28
An: Kutasi József
Betreff: Tanácsadói szerződésekről.doc

 

A botnak is két vége van

 

Közel egymillió ember ivóvízellátását végző céggel – DRV Zrt. – kapcsolatosan tudomásomra jutott törvénytelenségekre hivatkozással 2009. augusztusában kértem a Somogy Megyei Főügyészséget eljárásra. 

 

A cég tevékenységét nálam közelebbről ismerő személyek érdeklődéssel azóta is figyelik a kérelmem alapján elrendelt nyomozásnak és ezt követő eljárásnak eredményét, és ennek eredményeként az elmúlt héten a cég székhelyén korábban dolgozott két ember is felhívott telefonon azt tudatva velem, hogy a BKV-hoz hasonlóan a siófoki székhelyű DRV Zrt-nél is voltak végkielégítésre hivatkozva indokolatlan kifizetések. Az egyik telefonáló két ilyen esetről számolt be nekem, míg a másik háromról, de az utóbbi telefonáló azt is közölte, hogy egyébként nagy összegű pénz folyt ki szerinte törvénytelen módon egy pilisszántói homoregius nevű céghez is a DRV Zrt-től.

 

Természetesen utánanéztem ennek a piliszántói székhelyű cégnek és megállapítottam, hogy a hatályos cégkivonat szerint Homo Regius Tanácsadó Kft. néven ez a cég jelenleg is működik. Eredetileg 1996. szeptember 26-án Homo Regius Személyzetfejlesztési és Tanácsadó Iroda Betéti Társaság néven 20.000.-Ft. jegyzett tőkével jött létre a cég, majd tíz év múlva, akkor amikor Kft-vé átalakult, a cég eszközállományának értéke meghaladta az 54 millió forintot.

 

A cég ügyvezetésével megbízott hölgynek, valamint az átalakulás előtt kültagként bejegyzett annak férfinek lakóhelye azonos a cég székhelyével, akinek neve a Kft-vé történt átalakulás után eltűnt a cégnyilvántartásból.

 

A betéti társaságnak, illetve átalakulást követően a Kft-nek főtevékenységeként „Üzletviteli tanácsadás", illetve az utóbbi időben „Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás" néven van tevékenységi kör bejegyezve, míg a cégnek http://www.homoregius.hu/referenciak.php jelű honlapján a társaság ügyvezetője a cég tevékenységéről ekként nyilatkozott:

 

„Eddig megbízásaink számos nemzetgazdasági ágat, illetve államigazgatási és helyi közigazgatási szervezetet érintett. Irodánk referencialistáján szerepel ipari, banki, pénzügyi, kereskedő cég, nagy-, közepes és kisvállalkozás, gazdasági kamara, minisztériumok, központi és helyi államigazgatási szervezetek, regionális közigazgatási és polgármesteri hivatalok. Képzési kapacitásunkat jól mutatja, hogy tavaly 14 hét alatt 12-14 fős kis csoportokban csaknem 1400 hallgatót képeztünk. Trénereink annyit utaztak Magyarországon e néhány hét alatt, mintha a Budapest-New York utat tették volna meg, miközben a képzésekre kiszállított tréninganyagok bőröndjei egymásra téve az Eiffel-torony kétharmadáig értek volna."

 

Tényleg nagy és főleg komoly tanácsadó cég lehet ez a cég, hiszen még az ügyvezetője is a bőröndök és az Eiffel torony magasságának összehasonlításával jelzi munkájuk mennyiségét, így engem az is érdekelt, hogy vajon kiknek tudják hasznosítani üzletviteli tanácsadó tevékenységüket. Az említett honlapról leolvasva „Referenciák" cím alatt íme a lista:

 

„Ipar

 

Artesyn Technologies

Egyesült Magyar Csomagolóüveg Kft.

Ipari Szerelvény és Gépgyár

Hirschmann Car Communications Kft.

Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.

Samsung Zrt.

Thomas & Betts Hungary Kft.

 

Szolgáltatás

 

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Fétis Kft

Fogadó az Öreg Préshez

GYSEV Zrt.

Hunguest Hotels Zrt

Kereskedelmi és Hitelbank

Pricewaterhouse Coopers Kft

RQC Regionális Minőségbiztosítási Központ

 

Közszféra

 

Egészségügyi Minisztérium

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium

Fejét Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóságok

MTA Biológiai Kutató Intézet

Nemzeti Közlekedési Hatóság

Országgyűlés Hivatala

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Polgármesteri Hivatalok

Regionális Közigazgatási hivatalok (közép-magyarországi, nyugat-dunántúli)

 

(A válogatás az elmúlt 10 év több mint száz referenciájából készült)"

 

Ebből a listából megállapítható az, hogy mekkora szerencséje hazánknak az, hogy ez a 3 millió forint jegyzett tőkéjű tanácsadó cég ellátja tanácsaival az Országgyűlési Hivatalt, három minisztériumot, a megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóságokat, Polgármesteri hivatalokat, Regionális Közigazgatási Hivatalokat, a GYSEV Zrt, a DRV Zrt, a Hunguest Hotels Zrt, a Kereskedelmi és Hitelbankot, illetve a magyarul kimondható és ki nem mondható nevű Kft-ket, Gépgyárat, egyszóval szinte mindent és mindenkit, aki őket felkeresi.

 

Valamint az is megállapítható, hogy talán nagyobb lett volna szerencséje akkor hazánknak, ha mindezeket nem látja el üzletviteli tanácsokkal. Hiszen különösebben az ország jelenlegi állapota folytán a tanácsadók sem dicsekedhetnek tanácsadásukkal.

 

És utóbbi esetben talán megmaradt volna az a közpénz is, amit az Országgyűlési Hivatal, a Minisztériumok, a Polgármesteri Hivatalok és a többiek fizettek. Amit üzletviteli tanácsadás címén fizettek ki ennek a magáncégnek.

 

------------------------

 

Arra pedig gondolni sem merek, hogy a Minisztériumokban, Országgyűlési Hivatalban és a többi fent felsorolt intézményben és cégnél semmi szükség nem volt arra az üzletviteli tanácsadásra amire a cég honlapján hivatkozik, hanem csupán a szerződés léte és ennek folytán a közpénz eltüntetése volt a cél.

 

Valamint arra sem merek gondolni, hogy mondjuk a 10 év óta Fideszes siófoki országgyűlési képviselőként tevékenykedő, velem azonos hivatású Dr. Gruber Attilának azért nem jutott eszébe az általa is tudott ilyen tanácsadói szerződések valóságtartalmának vizsgálata, mert tartott attól, hogy esetleg létezik olyan Polgármesteri hivatal, vagy Regionális Közigazgatási Hivatal, ahol saját párttársai vennék tőle rossz néven ezt a viselkedést.

 

Ami pedig az Antal Attila által bemószerolt Hagyó Miklóst illeti, a fentiek miatt is érdekes lehet az, hogy a most éppen nála pattogó labdát vajon merre rúgja.

 

Siófokon 2010. január 31. napján.

 

Dr. Léhmann György  - Siófok