Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 28., csütörtök

4.472 - Magyarok Szövetsége, 2010. január 27.

Két gyönyörű házőrzőt kaptunk a Magyarok Szövetsége székházának őrzésére. A kutyák éjszaka a székház udvarán teszik a dolgukat, de azokban az időszakokban, amikor nagy a mozgás a székház épületeiben és így az udvaron is, szükség lenne egy elkülönített helyre, ahol nyugodtan várhatják a munkaidő kezdetét.
2010. január 29-én (péntek) 18 órától a Nemzeti Összefogás Házában (Bp. XV. ker. Eötvös utca 1. sz.) kerül sor a „Közélet-közpolitika című előadássorozat következő programjára, melynek címe a „Részvételi demokrácia esélyei és lehetőségei Magyarországon".
A csatolmányból letölthető az Üllői Regélő 6. és 7. száma.
A Bács-Kiskun megyei Szövetségeseknek 2 nappal ezelőtt tudomására jutott, hogy egy idős néni Kecskemét-Hetényegyházán komoly bajban van.
Eszti néni gyakorlatilag ott tartott, hogy az utcában lévő akácfa oszlopokról szedegette le a kérget a tulajdonosok beleegyezésével, hogy éjszakára egy rövid időre meleg legyen romos házában.
Ugyan az utóbbi időben kedvező hírek érkeznek *a dunakeszi tőzegláp "partjáról"*, a beépítés veszélyének megszűnéséről szóló hivatalos nyilatkozatok legalábbis elhamarkodottak. Hogy miért lehet ez az ügy is "jó" példa az elhúzódó helyi környezeti konfliktusokra, írásunk nyomán kiderül -- ahogy az is, mikor és hol kerül sor civil *demonstrációra a láp védelmében* és a dunakeszi önkormányzat más, ugyancsak elfogadhatatlan döntései ellen.
Barátias légkörben zajlott Veszprémben 2010. január 26-án este az Arany Korona Szövetkezet és a Szövetkezeti Hitelintézet bemutatkozó fórum
Bár még igen mostoha körülmények között, de megkezdődtek a baranta edzések a székházban. Az edzőteremnek kinevezett hangárban még nincs rendes padló, nincs fűtés és szigetelve sincs az épület, hiányoznak még a tervbe vett bordásfalak, edzőgépek, tornaszőnyegek, boxzsákok, mászókötelek, stb., de a barantások már elmondhatják, hogy "kicsi is, savanyú is, de a mienk". Itt legalább nem kell másokkal osztozkodni, bármikor ide jöhetnek edzeni, amikor idejük engedi.
Bajban vagyok, és nem tudok kihez fordulni!:( A tavalyi évben elvesztettem a munkahelyemet (önhibámon kívül), azóta nem találok munkát, az albérletemet nem tudtam fizetni....