Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 3., hétfő

5.726 - Pintér Sándor belügyminiszterként elsőként a kistelepülések közrendjének és közbiztonságának megjavításához lát hozzá.

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: hétf
ő, 2010. május 03. 15:52
An: Kutasi József
Betreff: Pintér Sándor: ''megjöttünk, rend és közbiztonság lesz''

 

Pintér Sándor: "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz"
2010. május 3., hétfő 13:27 InfoRádió / MTI

Pintér Sándor belügyminiszterként elsőként a kistelepülések közrendjének és közbiztonságának megjavításához lát hozzá. Közölte: szeretné azt éreztetni, hogy "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz az ország minden egyes területén".

Az Orbán-kormány Belügyminisztériumának leendő vezetője feladatairól úgy nyilatkozott, hogy ellenőriznie kell, jelenleg milyen állapotban van Magyarországon a közrend és a közbiztonság, illetve azt, hogy a rendőrség megfelel-e az ebből adódó a kihívásoknak, milyen változások kellenek.

Pintér Sándor közölte: a minisztérium felépítéséről, az ahhoz tartozó területekről, államtitkárokról majd azt követően tud beszélni, ha eldőlt a leendő struktúra.

Arra a kérdésére, hogy módosítani kell-e a rendőrségi törvényt a több rendőr munkába állásához, azt válaszolta: elképzelhető, hogy törvénymódosítások lesznek ennek érdekében, de nemcsak azt jelenti a több rendőr munkába állítása, hogy új rendőröket vesznek fel, hanem azt is, hogy több rendőrnek a szolgálati területét megváltoztatják, új helyen új feladatra küldik őket.

A felvetésére, hogy mikortól érezhetik az állampolgárok a közbiztonság megerősödését, azt felelte: "szeretném mihamarabb azt éreztetni, különösen a kistelepüléseken, kis falvakban az állampolgárokkal azt, hogy megjöttünk, rend és közbiztonság lesz az ország minden egyes területén".

Elképzelhető, hogy az önkormányzatok is a Belügyminisztériumhoz tartoznak majd - válaszolta, de arra a kérdésre, hogy mely önkormányzati feladatok kerülnek az államhoz, azt felelte: több szervezeti kérdést még nem döntöttek el, ezekről később tud beszámolni.

Arra a kérdésre, hogy a titkosszolgálatokat miként szervezné át, azt válaszolta: ezt akkor kell eldönteni, ha azok a tárcához tartoznak majd.

Arra, hogy szeretne-e új vezetőket a rendőrség élére, azt mondta: a mostani vezetés jelentős részével együtt szeretne dolgozni.

Pintér Sándor közölte még, hogy felül kell vizsgálni, a regionalizálásnak nevezett bűnügyi munka meghozta-e azt az eredményt, amelyet célul tűztek ki.