Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 6., szerda

10.124 - Meghalt az utolsó magyar trónörökös!

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Meghalt az utolsó magyar trónörökös
MTI nyomán - barikad.hu 2011, július 4 - 09:37

Habsburg Ottó 1912-ben született és ekkor még nem is sejtették, hogy egy napon ő lesz majd a trónörökös. 1914-ben azonban Szarajevóban meggyilkolták Ferenc Ferdinánd trónörököst, így Ottó apja, Károly herceg lett az Osztrák és a Magyar trón várományosa.

1916-ban meghalt az agg Ferenc József osztrák császár és magyar király, Ottó apját IV. Károly néven királlyá koronázták, így Ottó hivatalosan is trónörökös lett.


A vesztes világháború és a Monarchia felbomlása miatt azonban sohasem lett király, sőt, apját is megfosztották trónjaitól és Madeira szigetére száműzték egész családjával együtt, ahol 1922-ben meg is halt.

A magyarországi legitimisták számára napjainkig ő számított címzetes apostoli királynak II. Ottó néven. (Kevésbé ismert, hogy Magyarországon uralkodott már egy Ottó nevő király 1305 - 1308 között, aki IV. Béla unokája volt, végül Kán László erdélyi vajda nyomására lemondott a trónról Károly Róbert javára).

Ottó még életében, 1961-ben lemondott minden trónigényéről. Habsburg Ottó 98 éves volt.

Horváth Ferenc: Meghalt HABSBURG OTTÓ. Fényezik is rendesen !!! 20 év múlva már Sztálin gyerekeit, unokáit is fényezni fogják nálunk ??? Rákóczi, Kossuth, az Aradi 13-ak, a doberdói halottak forognak sírjaikban !!!