Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 21., csütörtök

10.147 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium: Kormányzati együttműködés a nemzeti civil szervezetekkel

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2011. július 11. 15:14
Tárgy: KIM heti hírlevele 2011.07.11
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele2011-07-11
Hétfőnként rendszeresen elkészítjük a minisztériumot érintő elmúlt heti hírösszeállítást, amelyben ezúttal a kormány.hu cikkei mellett országos és helyi internetes lapok anyagaiból is válogattunk.
A kormány második féléves munkaterve
A kormányzati döntéshozatal nyáron sem szünetel, „a tempó marad”. Év végéig 164 törvényjavaslat, határozat és rendelet megalkotása szerepel a kabinet napirendjén, ezek között vannak a Széll Kálmán Terv végrehajtásával összefüggő döntések, a 2012. évi költségvetés, illetve számos, az új alaptörvényhez kapcsolódó sarkalatos törvény megalkotása. A Magyar Közlöny július 7-i számában olvasható a kormány második félévre vonatkozó részletes munkaterve.
2011 Közép-Európa sikeres éve lesz
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a lengyelországi Łódź-ban, a Poznan Palotában ünnepélyes keretek közt átadta az Európai Unió igazságügyi elnökségét lengyel kollégájának, Krzysztof Kwiatkowskinak. Úgy fogalmazott: a nemzeti érdekeken túlmutató, regionális felelősséget megjelenítő prioritások a kiemelkedőek.
Tárgyi tévedéseken alapul az Európa Parlament állásfoglalása
Nem fordított túl sok energiát az Európai Parlament (EP) a magyar alkotmányozást elítélő keddi határozatának összeállítására, összemosták a jogi és a politikai érveket, a konkrét jogi kritikák pedig objektív mércével nézve döntően nem állnak meg - világított rá Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár egy csütörtök délelőtti sajtóbeszélgetésen.
Adminisztráció-csökkentéssel a vállalkozásokért
A vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése és a Nemzeti Egységes Kártyarendszer bevezetésének folyamata mellett az otthonvédelmi törvény pontjainak terv szerinti végrehajtása is téma volt a mai kormányülésen – tájékoztatott Kovács Zoltán.
A kulturális diplomácia stratégiai fontosságú terület
A kulturális diplomaták feladata, hogy Magyarországot szerethetővé tegyék külföldön - mondta Navaracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Balassi Intézet igazgatói értekezletén kedden. Az eseményen felszólalt Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is. 
Kormányzati együttműködés a nemzeti civil szervezetekkel
A Kárpát-medencei civil szervezetek nemzeti összefogásra irányuló törekvéseit közvetítette a Civil Összefogás Fórum és a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetségének kezdeményezése a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) létrehozására. A tanácskozást megelőzően - a Kormány képviseletében - Szászfalvi László, Répás Zsuzsanna és Latorcai Csaba tartottak sajtótájékoztatót.
Navracsics átadta a stafétát Kwiatkowskinak
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a lengyelországi Łódź-ban ünnepélyes körülmények között adta át az Európai Unió igazságügyi elnökségét lengyel kollégájának, Krzysztof Kwiatkowskinak. A lengyel igazságügyi miniszter hangsúlyozta, az uniós igazságügyi prioritásokat tekintve több területen a magyar elnökség eredményeire szeretnének építeni. Ilyen egyebek mellett az öröklési jog és az áldozatvédelem területe - olvashatjuk azorientpress.hu tudósításában. 
Balog Zoltán: Másfél milliárdos ösztöndíjprogram indul roma fiataloknak
A kormány egy hárommilliárd forintos ösztöndíjprogram forrásainak a felét szeptembertől a tervek szerint roma fiatalok oktatására fordítja - közölte Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Siófokon - írja asiofokinapilap.hu.
A KIM nem tud Hernádi Zsolt kiadatási kérelméről
A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Horvátország nem terjesztett elő kiadatási kérelmet, amit az Európai Kiadatási Egyezmény alapján tehetne meg - közölte a Mol elnök-vezérigazgatójának ügyével kapcsolatban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kommunikációért felelős államtitkársága - adta hírül a nol.hu az MTI információját, miután korábban "több egymástól független forrásra" hivatkozva beszámolt a kiadatási kérelemről.