Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 24., vasárnap

10.176 - Surján László EP: - Képviselő levele !! Kovács Endre ::

Feladó: Kovács Endre

Dátum: 2011. július 24. 16:07
Tárgy:  Friss MHL 11-07-23
Címzett: Kutasi József Antal
KOMMENTÁR  NÉLKÜL  !!   /  Surján  László  EP: -    Képviselő  levele  !!    Kovács  Endre  ::

Kedves Kovács Endre!
Nem akartam a kötelező magán-nyugdíjpénztárak elszámolásáról, a volt pénztártagoknak kifizetendő reálhozamokról írni. Honlapunkon is, más sajtótermékekben is többször szerepelt a kérdés. Nem akartam, azután tessék, mégis. Felbőszített ugyanis a pénztárszövetség nyilatkozata: A vártnál többen kapnak reálhozamot.

Micsoda? Hogy van képük ezt mondani. Nem az lenne a minimum elvárás, hogy minden pénztártag mérlege pozitív legyen? Hol a csodálatos magánbefektetés előnye? Ugyan milyen nyugdíjat kaptak volna az emberek, akiket bekényszerítettek ebbe a rendszerbe, a mai nyugdíjasok megkárosításával?
Selmeczi és a pénztárszövetség egyébként ugyanarról a számról, több mint félmillió emberről beszél. Csak Selmeczi szerint ez sok, a pénztárosok szerint meg kevés. merthogy ők több mint hétszázezer pórul járttal számoltak.

Fel kell tenni még egy kérdést. Azok, akik most kézhez kapják a hozamot, szintén el kell gondolkodjanak: vajon mire mennének ezzel a sok év alatt felgyülemlett összeggel. Elegendő lenne a nyugodt öregkori megélhetésre? Aligha.

Barátsággal köszönt:
Surján László
U.i.: Holnap csak délután lesz körlevél. Szép hétvégét!