Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 24., vasárnap

10.177 - Prof. Dr. Bokor Imre: APOKALIPSZIS! AZ ENSZ, AZ EU, A NATO ÉS A HOMO SAPIENSEK FIGYELMÉBE!

From: dr Bokor Imre
Date: 2011. julius 24.
Subject: APOKALIPSZIS! AZ ENSZ, AZ EU, A NATO ÉS A HOMO SAPIENSEK FIGYELMÉBE!
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,
 
   „Egész világ nem a mi birtokunk..."

     (Vörösmarty Mihály)

APOKALIPSZIS FENYEGETI  BOLYGÓNKAT  ÉS ÉLŐVILÁGÁT!

(TANULMÁNY,- AZ EMBERISÉG EGYIK LEGÉGETŐBB PROBLÉMÁJÁNAK MEGISMERÉSÉHEZ.)

 

ÖSSZEÁLLÍTOTTA

Prof. Dr. Bokor Imre

 

ELŐSZÓ

FÖLDÜNKET KÖRÜLVEVŐ LÉGRÉTEG HŐMÉRSÉKLETÉNEK NÖVEKEDÉSE ÉS A SZTRATOSZFÉRÁBAN LÉVŐ ÓZONKONCENTRÁCIÓ CSÖKKENÉSE, VALAMINT AZ ÓZONLYUKAK NÖVEKEDÉSE VÉGZETES HATÁSSAL LEHET BOLYGÓNKRA ÉS ÉLŐVILÁGÁRA.  AZ ÉLŐVILÁGOT VÉDŐ ÓZONRÉTEG ROHAMOS CSÖKKENÉSÉT JELZI, HOGY 1955-TŐL 2010-IG,  AZ ÓZONKONCENTRÁCIÓ KB. 70%-KAL CSÖKKENT ÉS RADIKÁLIS INTÉZKEDÉSEK  VÉGREHAJTÁSA NÉLKÜL A FÖLD ÖKOSZISZTÉMÁJÁNAK FELBORULÁSA BELÁTHATATLAN KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR MINDEN ÉLŐLÉNYRE. 

A SARKI JÉGTÖMEGEK  OLVADÁSA FOKOZATOSAN NÖVELI A TENGEREK ÉS ÓCEÁNOK VÍZSZINTJÉT, ÁRVIZEK  ÉS BELVIZEK FENYEGETIK A SZÁRAZFÖLDET. ENNEK A FOLYAMATNAK A FELGYORSULÁSÁT „SEGÍTIK" A NAGYMÉRTÉKŰ ERDŐIRTÁSOK, VALAMINT AZ ELHARAPÓDZÓ ERDŐ-ÉS BOZÓTTÜZEK.

A VILÁG SZÁMOS  HELYÉN MIND GYAKRABBAN KIALAKULT ÖZÖNVIZEK, TORNÁDÓK (HURRIKÁNOK,   ORKÁNOK), A NAGY EREJŰ FÖLDRENGÉSEK  ÉS SZÖKŐÁRAK ÉLETEK TÖMEGÉT OLTOTTÁK KI,  MILLIÓKAT FOSZTOTTAK MEG OTTHONUKTÓL ÉS HATALMAS TERÜLETEKET TETTEK LAKHATATLANNÁ. EZEKNEK  A  TRAGIKUS ESEMÉNYNEK AZ OKAI  KÖZVETVE VAGY KÖZVETLENÜL KAPCSOLATBAN VANNAK EGYMÁSSAL ÉS AZT JELENTIK, HOGY A HOMO SAPIENS  NEM  VESZI TUDOMÁSUL, HOGY NEM ÉLHET VISSZA  BÜNTETLENÜL A BOLYGÓNK LÉTÉT MEGSÉRTŐ TERMÉSZETI JELENSÉGEK (VISZONYOK)  MEGVÁLTOZTATÁSÁVAL,  ÉS AZ ÉVMILLIÓK ALATT FELHALMOZOTT  ENERGIAHORDOZÓK   FELELŐTLEN  ELHASZNÁLÁSÁVAL.

A MAI NAPIG MÉG SEHOL ÉS SENKI SEM VIZSGÁLTA PÉLDÁUL AZT, HOGY A  FÖLD MÉLYÉBŐL KITERMELT ENERGIAHORDOZÓK (SZÉNHIDROGÉNEK)  ÉS MÁS TERMÉSZETI KINCSEK, VALAMINT A FÖLDALATTI NUKLEÁRIS ROBBANTÁSOK MILYEN  SZERKEZETI  ÉS SÚLYPONT-ELTOLÓDÁSI VÁLTOZÁSOKAT OKOZTAK (OKOZNAK VAGY OKOZHATNAK) FÖLDÜNKRE, MILYEN KAPCSOLATBAN VANNAK  (LEHETNEK) A FÖLDRENGÉSEK  ALAKULÁSÁRA, A VULKÁN-KITÖRÉSEKRE, VALAMINT A FÖLD TENGELYÉNEK ELMOZDULÁSÁRA! A LEGUTÓBBI JAPÁN ATOMERŐMŰVEKBEN  HATALMAS KÁROKAT  OKOZOTT FÖLDRENGÉS ÉS SZÖKŐÁR ÉRZÉKELTETTE, HOGY BOLYGÓNK (ÉS ÉLŐVILÁGA) MENNYIRE  SEBEZHETŐ ÉS  PILLANATOK TÖRTRÉSZE ALATT  VISSZAFORDÍTHATATLAN KATASZTRÓFA SZENVEDŐ ALANYA LEHET, HA NEM VIGYÁZUNK RÁ! 

Tovább > Érkezett egyéb írások < Tovább