Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 21., csütörtök

10.145 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Nem emelkedett az áram és a gáz ára

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2011. július 7. 14:58
Tárgy: Nem emelkedett az áram és a gáz ára
Címzett: jozsef@kutasi.eu





A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele2011-07-07


A fejlesztési tárca teljesítette vállalásait
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter beszámolót tartott az Országgyűlés Gazdasági és informatikai, valamint Önkormányzati és területfejlesztési bizottságai előtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyéves munkájáról 2011. július 5-én. A miniszter a meghallgatásokon elmondta: elsősorban a kis- és közepes vállalkozásokat segíti a megújult fejlesztéspolitikai intézményrendszer, amely a korábbi évekhez képest megháromszorozta a támogatások kifizetését.
Nem emelkedett az áram és a gáz ára
A villamos energia és földgáz ármegállapításáról szóló rendeletek 2011. július 1-jével életbe lépő módosításai következtében az egyetemes szolgáltatással ellátott felhasználók által fizetendő végfogyasztói árak – a Széll Kálmán Tervben rögzített kormányzati elvárással összhangban – nem változnak.
Megállapodást írt alá Románia és Magyarország
Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár két gyorsforgalmi út határmetszéspontjáról szóló kormányközi megállapodást írt alá Anca Boagiu román közlekedési és infrastruktúraügyi miniszterrel 2011. július 5-én, Budapesten. Az egyezségek a Szeged-Arad és Szolnok-Kolozsvár közötti útfejlesztések összehangolt végrehajtását teszik lehetővé.
Munkacsoport alakult a biztonságosabb utakért
Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár vezetésével megtartotta alakuló ülését a 2x1 sávos autóutak közlekedésbiztonsági helyzetének áttekintésére létrehozott eseti munkacsoport 2011. július 5-én, Budapesten. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az M15 és M70 autóutakon a közelmúltban történt tragikus közlekedési balesetek miatt döntött a szakértői testület összehívása mellett.
Megszületett az új frekvenciaszabályozás
A Kormány döntött a frekvenciák felosztásával kapcsolatos keretszabályokról, amelyek figyelembe veszik, hogy a frekvencia korlátos nemzeti vagyon és ezért a vele való gazdálkodás során a közérdek érvényesítése a legfontosabb szempont. A közérdek egyfelől az, hogy az eddig szabad frekvenciák arányos értékesítésével a kormányzat ösztönözze a beruházásokat, másfelől az, hogy a mobilpiacon minél nagyobb verseny alakuljon ki.
Kampány a tisztább vasúti környezetért
Budapest-Keleti pályaudvaron július 1-jén vasúti kocsi tisztítási bemutatót tartott a vasúttársaság. A tisztításban Kandász Andrea és Badár Sándor is részt vett, akik közszereplőként a „Tisztán robogjunk!” kampány mellé álltak, s jelenlétükkel is segítették a vasút és az utasok közös ügyét. A bemutatón a vasúttársaság szakemberei és a vállalkozó kedvű érdeklődők egy teljes vasúti kocsi tisztítási folyamat részesei lehettek. A vasúttársaság a kampány részeként az általános iskolások részére „Tiszta vasút gyerekszemmel” címmel rajzpályázatot is hirdetett, hogy ezzel az ifjabb korosztály figyelmét is ráirányítsa arra, hogy a vasút tisztaságának fenntartása és megőrzése közös érdek. Folyamatosan érkeznek az alkotások, amelyeket még két héten át, július 15-ig várnak a szervezők. A művek a „Tisztán robogjunk!” kampány Facebook oldalán lesznek láthatóak, ahol augusztus közepéig lehet majd szavazni a legjobbakra.