Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 20., péntek

11.781 - Civil Békemenet Magyarországért!

From: Hirszemle
Date: 2012. január 20. 
Subject: [polgari_hirszemle] Fw: [Képviselői hírlevél] Civil Békemenet Magyarországért
To: Kutasi József Antal

Fidesz: Szentimreváros - Gellérthegy - Lágymányos hírlevél
Civil Békemenet Magyarországért
Szombat délután civilek tüntetnek a kormány mellett

A Békemenet időpontja január 21-én, szombaton 16 óra. Indulás a budapesti Hősök terétől, az Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca útvonalon át a Kossuth térig. Gyülekezni a Hősök terén 15 órától lehet.
„Igent mondunk Európára, de nemet mondunk mindarra, amit ma Európa, Európa bizonyos politikai erői és az európai sajtó bizonyos meghatározó körei Magyarországgal művelnek” – jelentették ki a szervezők a szombati Békemenet Magyarországért nemzetközi sajtótájékoztatóján. Csizmadia László szerint a „gyújtózsinór” már régóta ég, hiszen a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) hónapok óta folyamatosan kapja a jelzéseket, hogy valamit tenni kellene. „A kontinensek között gazdasági harc zajlik. Ebben a helyzetben elvárnánk az európai civilek szolidaritását is” – közölte a CET elnöke.

Orbán Viktor Strasbourgban ismét megvédte Magyarországot

Ismét élesen támadták a magyar jogszabályokat az Európai Parlamentben, bár a kritikák többségéről már a vita közben kiderült, hogy félinformációkon és tévedéseken alapul. Az európai baloldal támadta Magyarországot, de a jobboldali Európai Néppárt felsorakozott hazánk védelmében. A felmerült – az alkotmány szövegét nem érintő – bizottság által kifogásolt magyar jogszabályok ügyében előrébb vagyunk, mint korábban voltunk - jelentette ki Orbán Viktor az Európai Parlament szerdai plenáris vitáját követő nemzetközi sajtótájékoztatóján Strasbourgban. A mai nap fantasztikus és fontos nap volt a magyar alkotmány számára. Nagy európai érdeklődés övezi az alaptörvényünket, amire rendkívül büszkék vagyunk – jegyezte meg Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerdai beszéde az Európai Parlamentben

Mély átalakulás zajlik Magyarországon, amelyek sérthetnek egyes érdeket, de az újraszervezés az európai értékek mentén zajlik, mondta Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásában az Európai Parlamentben. Beszéde a lenti linken hallható.
A záróbeszéde pedig itt letölthető.
 

Most vasárnap 2.5 millióan szavaznának a Fideszre

Most vasárnap 2,5 millióan szavaznának a Fideszre, ami a két évvel ezelőtti 2,7 milliós szavazótáborhoz képest minimális csökkenés – derült ki a Nézőpont Intézet a Heti Válasz számára készült közvélemény-kutatásából. Változás 2010 tavasza óta inkább a Fidesz–KNDP-vel bevallottan szimpatizálóknál látható: arányuk 52 százalékról 34 százalékra, számuk 4,2 millióról 2,7 millióra csökkent.

Rétvári Bence a kötelezettségszegési eljárások megindításáról

Egy hónapja van Magyarországnak arra, hogy reagáljon az Európai Bizottság ma megindított kötelezettségszegési eljárására. Az erről szóló döntést maga a bizottság elnöke, José Manuel Barroso jelentette be Strasbourgban az Európai Parlamentben. Az egyik eljárás a Jegybank függetlenségét érintő szabályozással kapcsolatos, a másik a bírói tevékenység felső korhatárára vonatkozik, a harmadik pedig az adatvédelmi hatóság függetlenségére vonatkozó szabályokat érinti. Barroso egyúttal jelezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel jövő kedden találkozik Brüsszelben, ahol ezekről a témákról tárgyalnak majd. Rétvári Bence Az Este vendége volt.

Fidesz: Szentimreváros - Gellérthegy - Lágymányos hírlevél

 

E-mail: bence.retvari@parlament.hu
Web: http://www.szentimrevaros.hu, http://www.retvari.hu
Postacím: 1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 9. Tel: 209-04-74


__._