Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 23., hétfő

11.814 - Orbán kijelentése veszélyt jelez földjeinkre, vizeinkre

www.nemzetihirhalo.hu *************

Orbán kijelentése veszélyt jelez földjeinkre, vizeinkre 
2012, január 20 - 14:54 Barikád 

A válságban is van lehetőség a kitörésre. A termelői piacok alakításának egyszerűsítésével és a hangyaszövetkezetek rendszerével, az uniótól független mezőgazdasági kitörés érhető el. 

A héten komoly fordulatot tapasztalhatott a közvélemény a kormányzat agrárstratégiájával összefüggésben. Hétfőn bejelentették a Darányi Ignác tervet, amely a kisgazdaságoknak, családi vállalkozásoknak adott volna teret. Ám tegnap Ángyán József államtitkár benyújtotta lemondását. 

"A Fidesz kormányra kerülése előtt a mezőgazdasági program is Ángyán József elképzelései alapján történt, a későbbiekben is ez volt az alapja a kormány agrárpolitikájához. Az államtitkár lemondása veszélyes fordulatot mutat. A nagygazdaságok agrárlobbijának köszönhetően elfogyott Ángyán József körül a levegő, munkatársai sorra kaptak útilaput és hagyták el a minisztériumot" - jelentette ki Varga Géza, a Jobbik országgyűlési képviselője. 

A politikus közölte, ez felveti annak lehetőségét, hogy a Darányi terv nem tudja majd kifejteni kedvező hatásait. 

Varga Géza szerint, ha kormány komolyan gondolta volna a Darányi Ignác tervet, akkor Brüsszel felé jelezték volna azokat a módosításokat, amelyek feltételei a program hatékonyságának. 

"Ősszel tárgyaltunk volna az átfogó mezőgazdasági programról. Ennek elmaradása már jelezte, hogy a nagyüzemi agrárlobbi elkezdte érdekérvényesítő tevékenységét. Orbán Viktor a hétfőn kijelentette, megindult a föld és vízvédelemmel szembeni támadás, amelynek első lépcsője a leminősítés volt. A brüsszeli beszéd viszont jelezte, hogy a kormány aláveti magát az unió követeléseinek, így félő, hogy a hazai föld és vízkincs védelmére sem mer egy erőteljes programot bevezetni" - közölte a Jobbik politikusa. 

barikad.hu kérdésére Varga Géza elmondta, a hangyaszövetkezetek működésébe, amelyeket országosan Morvai Krisztinával, a párt Európai Parlamenti képviselőjével népszerűsít az unió nem szólhat bele. 

"A termelői piacok elindításának könnyítésével újabb lehetőségeket kaptak a kisgazdaságok, családi termelők. Az új rendelkezés szerint, ugyanis elegendő az önkormányzat felé igényelni a piac elindításának lehetőségét nem kellenek a korábbi komplikált szakhatósági engedélyek mindehhez. Egyre több településen indítjuk útjára a mezőgazdasági termelők összefogásán alapuló hangyaszövetkezeteket. Hamarosan az első hangyabolt is megnyílik, ahol közvetlenül a gazdáktól vásárolhatják meg a vevők a termékeket. Ennek a rendszernek a kiszélesítésén is dolgozunk" - tette hozzá a Jobbik politikusa. 

LR  

--

 
 

Tisztelt / Kedves %USERNAME%!



(ide kattintani!)


Itt található KUTASI JÓZSEF ANTAL (5,2 MB):
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf

Magyaros tisztelettel és szeretettel,

 Kutasi József Antal / Jóska bácsi / Jóska
(ki ahogy kívánja!)
 
Ha ezt a küldeményt tőlem már kapta, akkor elnézést kérek.
Ha tájékoztatásaimat nem kívánja, kérem küldjön egy
%USEREMAIL% lemondó levelet.