Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 27., péntek

11.843 - Csanádi Gábor Ferenc - barikad.hu: Három csapás

www.nemzetihirhalo.hu *************

Három csapás 
2012, január 25 - 16:55 Barikád 

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke kifejtette, a múlt héten, az Európai Parlament plenáris ülésén Orbán Viktor kormányfő felkészülten válaszolt a Magyarország elleni vádakra, s egyben számtalan képviselő tett tanúbizonyságot tájékozatlanságáról és rosszindulatáról. Ez volt az első menet- szögezte le az Országgyűlés alelnöke, és hozzá tette, mindez reményre jogosította fel a magyar embereket. 

A második menet a tegnap lezajlott találkozó volt, amelyen José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és a magyar miniszterelnök között folyt és a témája az a három törvény volt, ami miatt a Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Balczó kijelentette a Jobbikot e tekintetben az új jegybank törvény érdekelte, a nemzeti párt számára ugyanis egyáltalán nem mellékes, hogy a Magyar Nemzeti Bank, legalább minimálisan megmarad-e Magyarország bankjának, vagy végképp az Európai Központi Bank egyik fiókintézetévé tagolódik. 

A honatya elmondta, hogy itt bizony meghátrálás történt, hiszen a normaszöveg egyértelműen ezt bizonyítja, a legfőbb probléma, hogy éppen a választók érdeke nem jelenhet majd meg a bank monetáris tanácsában. A képviselő abszurdnak nevezte azt is, hogy a kormány képviselője még tanácskozási joggal sem vehet részt a tanács ülésein, de a legbotrányosabbnak azt a tervet minősítette, amely úgy rendelkezik, hogy a magyar jegybank vezetősége ne is esküdjön fel az alkotmányra, magyarán felmentést kaphatnak minden politikai és erkölcsi felelősség alól. 

"A leglényegesebb a harmadik felvonás lesz, amely az IMF-el megkötendő új hitelszerződésről szól majd. A Jobbik számára egyértelmű, hogy csak akkor van esély bármiféle előrelépésre, ha a magyar államadósságot a kormány újratárgyalja és eléri az adósság egy részének elengedését, más részének pedig átütemezését, mivel a magyar társadalom további megszorításokat már nem képes elviselni, így Magyarország előbb-utóbb mindenképpen finanszírozhatatlanná válik." Balczó Zoltán egyértelművé tette, a gazdasági nehézségek egyik oka most is a kormány, mivel átláthatatlan gazdaságpolitikát erőltet, ahelyett, hogy a kis- és közepes vállalkozások megerősítésén munkálkodna. 

Csanádi Gábor Ferenc - barikad.hu