Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 30., hétfő

11.863 - "Elszámoltatás": Bene az MNB-nél dolgozik, Tóth Tarlós tanácsnoka, Bencze pedig nagykövet


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

"Elszámoltatás": Bene az MNB-nél dolgozik, Tóth Tarlós tanácsnoka, Bencze pedig nagykövet 
2012-01-30. 07:30 Kuruc.info 

Bene László, Gergényi Péter, Bencze József, Tóth Gábor: az elmúlt évek országos és fővárosi rendőrkapitányai. Ma már egyikük sincs az állományban, mindegyiküket menesztették. Panaszra azért nincs okuk, egyikük sem lett munkanélküli - írja a Bors. 

Bene László altábornagy 2004-2007 között volt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetője. Őt és Gergényi Pétert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) addigi vezetőjét 2007 májusában menesztette Gyurcsány Ferenc. A 2006-os őszi tüntetések során elkövetett rendőri atrocitások miatt támadott vezetőkért korábban még kiállt az akkori miniszterelnök. A Debreceni Katonai Ügyészségen jelenleg is nyomoznak elöljárói intézkedés elmulasztása miatt, Bene és Gergényi is gyanúsított. 

Bene László megélhetését ez azonban nem veszélyezteti: 2007 szeptembere óta a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) dolgozik, a bankbiztonsági egység vezetőjeként. Az MNB-nél a szervezeti egységek vezetői 1,1 és 2,5 millió forint között keresnek havonta, és emellett 641 700 forintnyi választható béren kívüli juttatásban részesülnek évente. A lap információja szerint a rendőrségtől titkárnőjét is magával vitte a bankba. 

Az akkor vezérőrnagy Gergényi Péternek 2007 novemberében szüntették meg szolgálati viszonyát. Neki egykor Pintér Sándor mai belügyminiszterrel volt közös tulajdonú utazási irodája. A vállalkozás csődbe ment, de ismerőik szerint a barátság a mai napig megmaradt. 

A rendőrségtől való távozása után Gergényi a milliárdos Leisztinger Tamás cégeinek lett a biztonsági főnöke, majd a szintén a vállalkozóhoz kötődő Athlon Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-nél vezérigazgató-helyettesként dolgozott. A Bors érdeklődését most elutasította. 

A 2007-től 2010-ig a BRFK-t vezető Tóth Gábor dandártábornok is jól helyezkedett el azután, hogy Pintér Sándor leváltotta. A mundértól megvált, helyette nyakkendőt és elegáns zakót öltött. Budapest főpolgármesterének, Tarlós Istvánnak lett a közbiztonsági tanácsnoka és a SYMA Sport- és Rendezvényközpont ügyvezető igazgatója. 

Bencze József altábornagy országos rendőrfőkapitányi megbízatása 2010 nyarán ért véget. Bencze egy ideig rendelkezési állományban volt, a következő hónapokban angol tanfolyamra járt a Közép-európai Rendőrakadémián. Jelenleg hazánk macedóniai nagykövete. 

- Aki egyszer rendőr volt, az rendőr is marad. Azonban meg kell hagyni: nagyon élvezem a jelenlegi munkámat is - mondta el Bencze József a Borsnak. Kiemelte, hogy nagykövetként a politikától az oktatáson keresztül a gazdaságig számos területen dolgozhat. 

A ma kormányzó Fidesz 2007-ben Bencze kinevezése ellen foglalt állást, kijelentve: olyan ember kell a rendőrség élére, aki "nem újabb botrányokat generál". (Bors nyomán)