Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 27., péntek

11.840 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > Álláspályázatok > 2012. január 27. 14:18

Ez egy HTML üzenet. Olvasásához kérjük állítsa be levelezőjében a HTML levelek fogadását!

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. január 27. 14:18
Tárgy: A NEFMI hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A NEFMI heti hírlevele 2012-01-27
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. január 20-27.
Rendezett a végstádiumban lévő betegek fájdalomcsillapítása

Elkészült az ad hoc bizottság jelentése a végstádiumban lévő betegek fájdalomcsillapításáról. A vizsgálat kapcsán a szakértők áttekintették a kábítószerek orvosi alkalmazását, különös tekintettel a végstádiumban lévő betegek esetében – tájékoztatott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szerdai sajtótájékoztatóján.

Ülésezett a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága

A Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága (VÖMNB) Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter vezetésével tartott ülést január 24-én, kedden. Ez alkalommal a 2012. január 1-jén hatályba lépett világörökségi törvénnyel összefüggő feladatokról, azok ütemezéséről és a rendelkezésre álló forrásokról, valamint a budapesti és a tokaji világörökségi helyszínnel kapcsolatos kötelezettségekről tárgyaltak.

Biztonságos betegellátás, fenntarthatóság, munkahelyek megőrzése

Újabb konzultációk az egészségügyi struktúra-átalakításról

Térségi egyeztetéseket kezdett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága az egészségügyi struktúra átalakításáról a fekvőbeteg-ellátó intézményekkel.

Folytatódik a gyógyszer-támogatási rendszer átalakítása

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága kiemelt egészségpolitikai célkitűzésének tekinti, hogy az azonos hatóanyagú, egyenértékűnek minősített, egymással helyettesíthető gyógyszerek esetében olyan szabályozókat alakítson ki, amelyek elősegítik a gyógyszerek fogyasztói árának jelentős csökkenését.

Csaknem 2 milliárd forint kulturális szakemberek továbbképzésére

Az Új Széchenyi Terv pályázatain elnyerhető támogatással a könyvtárak, a múzeumok és a közművelődési intézmények szakemberei ismereteiket bővíthetik annak érdekében, hogy minél magasabb minőségű szolgáltatásokat tudjanak nyújtani. A kulturális intézmények továbbképzésekre küldhetik dolgozóikat azzal a céllal, hogy korszerű szakmai tudásukkal új oktatást támogató programokat és foglalkozásokat valósítsanak meg.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az évad végéig biztosítja a Kamaraszínház és a Játékszín működését

A mai döntés értelmében 2012 első félévére a Budapesti Kamaraszínház 147, míg a Játékszín 63,4 millió forint támogatást kap. Ezzel a minisztérium lehetővé kívánja tenni, hogy a két színház az évadját befejezhesse, a második félévre azonban már – forrás hiányában – támogatást nem tud biztosítani.

”A magyar közművelődésért” programsorozat zárórendezvénye

A magyar kultúra napja alkalmából 2012. január 22-én, Budapesten, a MOM Művelődési Központban Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár ünnepélyes keretek között elindította a MaNDA TV adását. A rendezvényen részt vett Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár is, aki ismertette az új közművelődési koncepció alappilléreit.

Sztankay Istvánt a nemzet színészének választották

Sztankay István Kossuth-díjas színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére.
A választásnak hagyományosan a Nemzeti Színház adott otthont. A Nemzet Színésze címet viselő művészek mintegy harmincperces tanácskozás után hozták meg döntésüket, amely szerint a december 30-án elhunyt Garas Dezső helyére Sztankay István kerül a testületbe.

Meghatározták a keresztféléves képzések ponthatárait

A felsőoktatási intézmények 2012. január 24-én döntöttek a 2012. februárban induló képzésekre jelentkezők felvételéről. Ebben a felvételi időszakban 6300 jelentkezőből összesen 4589 főt vettek fel az egyetemek és főiskolák, ez a jelentkezők közel hetvenhárom százalékát jelenti. Mesterképzésre 3997 főt, felsőfokú szakképzésre 104 főt, illetve költségtérítéses alapképzésre 325 főt.

Szekszárdon folytatódik az országjáró körút

Szekszárdon folytatódik az a programsorozat, melynek keretében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának munkatársai a köznevelési törvényt ismertetik meg a pedagógusokkal és a szakmai közvéleménnyel.

Bemutatkozott az új felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár mutatta be hétfőn, Budapesten az új felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkárt Kis Norbert személyében, aki a leköszönő Dux László hivatalát veszi át jövő héttől.

Felsőoktatási alapképzési szakok képzési és kimeneti követelményei

Az alábbi linken megtalálhatóak az alapképzési és hitéleti szakok képzési és kimeneti követelményei (műszaki képzési terület: molekuláris bionika alapképzési szak szakképzettségének módosítása).

10 éves a Héraklész Program – A 2011-ben legeredményesebb fiatal sportolókat ünneplik a mai gálán

Ma délután az Uránia Filmszínházban tartják 20 sportág legeredményesebb utánpótlás-korú sportolóinak ünnepét, a Héraklész Gálát.
A jubileumi eseményen megjelenteket Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára köszönti.

Czene Attila a nagyváradi Sportbál védnöke

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkárának védnökségével rendezi meg az V. Jubileumi Jótékonysági Sportbált - 2012. január 28-án, szombaton - a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) Sportklubja. A Tőkés Máté által vezetett szervezet számos sikert ért el eddig. A klub „baráti Grundfoci”-ként induló labdarúgó csapata a helyi, megyei bajnokságban dobogós helyezéssel büszkélkedhet, több rangos ellenféllel (pl.: a Ferencvárosi Torna Club ifi csapatával és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia együttesével) mérték már össze erejüket. Pár éve Paptamásiban saját futballpályát, három éve pedig gyermekcsapatot is működtetnek. A sportegyesület célja a nagyváradi magyar sportélet továbbfejlesztése. Távlati tervük, hogy minél nagyobb részt vállalhassanak az erdélyi magyar sportélet újjáteremtésében.

Atlétabál 2012

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Miklósa Erika operaénekes védnökségével e hétvégén, 2012. január 28-án rendezik meg a 2012. évi Atlétabált.

Eredmény született a Galileo-program magyar műholdjához kapcsolódó rajzpályázaton

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára is részt vett a Galileo Rajzpályázat eredményhirdetésén és díjátadó ceremóniáján. A 2011. november 15-én meghirdetett verseny első díját a 2000. november 27-én született, Magyarországon élő, magyar-holland származású Lisa Viktória Kraaijvanger rajza nyerte el.

Kihirdették a rajzpályázat győzteseit az Erzsébet-utalvány bemutatóján

Az Erzsébet-program részleteiről közölt részleteket Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Erzsébet utalvány sajtóbemutatójával egybekötött, Adni jó gyermek-rajzpályázat eredményhirdetésén pénteken, a Parlamentben.

Álláspályázatok
Pályázati felhívás a Vaskakas Bábszínház vezetői (igazgatói) munkakörének betöltésére