Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 23., hétfő

11.818 - Van még lejjebb, Keszthely? - A Fidesz a szocionistákkal karöltve indul a "békemenetre"

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Van még lejjebb, Keszthely? - A Fidesz a szocionistákkal karöltve indul a "békemenetre" 
2012-01-20. 18:19 Kuruc.info 

Szombaton "civil békemenet" verbuválódik Budapesten, ahol csak azok jelenlétét várják (el), akik hang nélkül lépe(bé)getnek és zászlót sem égetnek. Ennek megfelelően Keszthely városából tiszteletüket teszik a Fidesz-hívők és - nem tévedés - az MSZP két prominense: Szabó György, akivel már találkozhattunk a Gyurcsány elleni tüntetés alkalmából és Mohácsi József, aki négy évig a nemzet templomában is rontotta a levegőt és szavazott meg magyarellenes törvényeket. (Ennek fényében és a helyi Fidesz kollaboráns viselkedését illetően is vérforraló ez a képmutatás.) 

Valamint több, magát független civilnek valló megvezetett is ott lesz, akik esetében értelmes, intelligens, gondolkodó emberekről lévén szó, nem értem, mit keresnek egy akolban a nagykoalícióval? Azt belátom, hogy a jó szándék vezérli őket, ellentétben a "ha kell, ha nem együtt szavazókkal", de akkor is kétséges a részvétel! 

A Fidesz kíváncsi. Mire kíváncsi? A jelenlegi manőverezéseinek támogatottságára. Miért kíváncsi? Miért ne? Mondják ők. Látványosan kívánja bemutatni a fősodratú médiumokban, hogy még mindig ők a nyerők. Ez valószínűleg sikerülni is fog nekik, mert a felvonuló tömeg nagy része nincs tisztában a menet valódi céljával. 

Orbán Viktor verbális "szabadságharca" vélhetően csak a kirakat, hiszen az emberek többsége saját bőrén tapasztalja a mindennapok egyre sanyargatóbb valóságát. Amit persze most (is) van mire fogni, hiszen "szembemegyünk" az EU-val és az IMF-fel. Ez a demonstráció csak arra lesz jó, hogy legitimálja a kormányt, miszerint elfogadják a szavazók, hogy Orbán ugyan megpróbálta kivívni a függetlenségünket, de az EU-IMF tandem ezt nem engedélyezte. 

Érdekes fordulat: a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kormányok azért szorítottak meg, mert ők szolgalelkűen vették fel a hiteleket és feltétel nélkül szolgálták a háttérerőket, az Orbán-kormány pedig azért szorít meg, mert őket sakkban tartják ugyanazok és nem lehet fejjel menni a falnak (?). A kisember szempontjából nem mindegy, hogy mitől lesz neki egyre rosszabb. A jelenlegi kormány szempontjából, ha jól értem visszaérünk az előző érába, hiszen meghátrálás és újra hitelfelvétel lesz a vége. Sok hűhó? 

A valódi szabadságharcot megvívott államok, mint például Argentína és Izland kellene, hogy legyen a példaértékű és követendő. Ezzel szemben O.V. háborút kiált, miközben a háttérben már előre letette a fegyvert és hátraarcot parancsolt. Van új MNB törvény? Van, csak kifelejtették belőle azt, hogy magyar! Van új Alkotmány? Van, csak mindenki tudja, hogy ezer sebből vérzik: nem védi sem földjeinket, sem vízkincseinket. (Miközben e sorokat írom jelent meg, hogyÁngyán József államtitkár lemondott. Csak nem az alaptörvény eme hiányosságai is közrejátszottak ebben? Ez számomra legalább annyira jelzés értékű, mint amikor ugyanezt tette Tóth Zoltán József is, vélhetően a Szent Korona-tan alkotmányban való nem megfelelő szerepe miatt.) 

Visszatérve Keszthely politikai berendezkedésére, mostanra már jól látszik, hogy képletesen és valójában is egyetlen szereplőre korlátozódik az ellenzékiség. Az MSZP látszólagos szerepe kimerül a kamerák előtti erőteljes kifogások felvázolásában egy-egy előterjesztés tárgyalásánál, ami aztán a végére teljes egyetértésbe torkollik a Fidesz véleményével. Jól látszik ez az összeborulás a "békemenet" alkalmából is, ahol közösen utaznak a fideszes "bajtársakkal". 

Sajnálom, hogy nagyon sokan hagyják megvezetni magukat, különböző retorikával, de a végeredmény mindig ugyanaz. Olyan emberek jegyzik ezt a "forradalmi menetet", akik többszörösen hiteltelenek, gondoljunk csak Bencsikre

A magam részéről a menethez csatlakozó civileket lebeszélném a részvételről, hiszen őket is csak kihasználják és velük legitimáltatják magukat a bukott "szabadságharcosok", valamint egy közösségbe kényszerítik őket a nemzetgyilkos szocialistákkal, akik karöltve sétálgatnak majd a magukat jobboldalinak valló fideszesekkel! 

Ezek után már csak egy kérdésem maradt: van még lejjebb, Keszthely? 
(Olvasónktól)