Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 30., hétfő

11.869 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > 2012. január 30. 13:42


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. január 30. 13:42
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-01-30
Nem fenyegeti az országot államcsőd veszélye – szögezi le a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. A miniszter pedig világosan kifejti: Magyarország nem gondolja úgy, hogy azok az országok, akik eltérő intézményi megoldást választanak a magyartól, kevésbé lennének demokratikusak. Két markáns megállapítás a KIM e heti hírlevelében szereplő cikkekből.
Egyeztetés az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásáról

Az Európai Bizottság Francoise Le Bail igazságügyi főigazgató által vezetett delegációjával egyeztetett a magyar szakértői küldöttség Brüsszelben a bizottság Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásainak igazságügyet érintő témaköreiben.

Közép-Európa nemzeteinek össze kell fogniuk

Mindaz az irigység, féltékenység, gyanakvás, amelyik az európai baloldal részéről Közép-Európa "új" demokráciáival szemben él, most Magyarországra összpontosul – fogalmazott Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Heti Válasz eheti számában.

Ünnepélyes kari zászlóátadás az NKE Közigazgatás-tudományi Karán

A Nemzeti és Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának vezetése jelenlétében, a Kari Tanács ülésén, ünnepélyes keretek között adta át a kari zászlót az egyetem rektora, Prof. Patyi András Cserny Ákos dékánnak. A zászlón a kar új emblémája jelenik meg, annak régi jelmondatával: „Pro publico bono”.

Átalakuló közigazgatás, felkészülés a járási rendszerre

Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára Békés megyébe látogatott csütörtökön, ahol a területi közigazgatás átalakításáról és a járások kialakításáról tartott előadást Békésen és Orosházán.

Tovább folynak az egyeztetések a Kormány és a zsidó közösségek között az örökjáradék kifizetéséről

A kormány részéről Gál András Levente kormánybiztos ma újabb egyeztetést kezdeményezett a zsidó vallási közösségek képviselőivel az örökjáradék kifizetésének rendjéről.

"Nem fenyeget államcsőd veszélye" – Interjú Kovács Zoltán államtitkárral

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Die Presse című osztrák napilapnak adott interjújában cáfolta azokat a vélekedéseket, hogy fennáll a magyar államcsőd veszélye. Kovács Zoltán bízik abban, hogy az IMF-tárgyalások márciusig lezárulnak.

Interneten is épül a jó állam

Jó Állam Fórum néven online felületet indít a kormány hétfőn, amelyen keresztül az állampolgárok közvetlenül megoszthatják javaslataikat, véleményüket a döntéshozókkal arról, szerintük hogyan tudna jobban, hatékonyabban működni az államszervezet – jelentette be Gál András Levente, a Jó Állam koncepcióért felelős kormánybiztos egy pénteki háttérbeszélgetésen.

Egyházi fejlesztésekről is tárgyal Szászfalvi László vidéki városlátogatásain

Egyházi fejlesztésekről és pályázati lehetőségekről tárgyal két napon át Debrecenben Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Csurgón pedig Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseket, Magyarország prímását fogadta az ökumenikus imahét alkalmából.

Sikeresen zárult a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program

Ünnepélyes keretek között került sor a 2011. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program gyakorlatzáró rendezvényére és a program elvégzését igazoló dokumentumok átadására az Országházban. Az eseményen Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, Biró Marcell közigazgatási államtitkár és Kiss Norbert, a Nemzeti Közigazgatási Intézet főigazgatója köszöntötte az ösztöndíjasokat.