Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 23., hétfő

11.810 - Bencsik András életrajza

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Bencsik András életrajza 
2012.01.14. 14:28 Mariabloghu 

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. 

A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tördelői tanfolyam erejéig van köze a profi újságíráshoz. (A sablont a "bencsik andrás életrajz" szókapcsolatokra rákeresve, a Google által beindexelt és a találati lista 1-5 oldalán megjelenített oldalak tartalma alapján töltöttem ki.) 

Ábra: http://maria.blog.hu/media/image/2012_januar/0114_bencsik_andras_eletrajz_a.jpg 

Tanulmányait a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán végezte, amit megfejelt a MUOSZ Akadémián egy Tördelő és Képszerkesztői OKJ-s szakképzettséggel egyenértékű tanfolyammal. 

Újságírói pályafutása: Haditechnikai Szemle, Mezőgazdasági Mérnök, Somogyi Néplap, Csepel Újság, Népszava, Népszabadság, Esti Hírlap, Pesti Hírlap, Demokrata, Magyar Demokrata. Létrehozta a Szkítia könyvesbolthálózatot és a Magyar Ház Könyvkiadót. Alapító tagja a jobboldali Sajtóklubnak. 

A Népszabadságban jelent meg az alább olvasható, szovjet elköteleződésű áradozása még 1986-ban: 
http://maria.blog.hu/media/image/2012_januar/0114_bencsik_nepszabadsag_1986_10_17_big.jpg 

A rossz nyelvek szerint Bencsik András a hazai újságírás és politikai élet kaméleonja, a Fidesz párt tagja, aki az elmúlt 25 évben szinte minden olyan pártot megjárt, ahol anyagi haszonra, vagy csak a személyes befolyásának növekedésére számíthatott. 

Szintén a fenti linkre kattintva olvasható: "A Magyar Demokrata Fórumhoz szélkakasunk igazából és teljes odaadással még Antall József életében, 1993-ban csapódott. Azokban a hónapokban, amikor az általa végül anyagilag és szakmailag ellehetetlenített Seszták Ágnessel együtt fölélesztették és szerkesztették Kossuth Lajos hajdani újságját, a Pesti Hírlapot. A kormányzati hirdetések, közlések jóvoltából Bencsik akkoriban hatalmas összegeket kaszált az államkincstárból." 

http://maria.blog.hu/media/image/2012_januar/0114_pesti_hirlap_1990_1028_nagy.jpg 

1994 tavaszán, amikor a választásokat az MSZP nyerte meg, Bencsik megalapította a Demokrata nevű "konzervatív" hetilapot. "Erőszakos magatartása miatt az MDF-ből kizárták, mire lapjában bőszen elkezdte hirdetni a schamschulista eszméket. Mécs Imre a Bencsik ellen indított bírósági per egyik tárgyalásán azt vágta a hozzá hasonló kaméleon fejéhez, hogy a régi szép időkben, újdondász korában a Munkásőr című lap szerzője is volt." - állítják a rossz nyelvek Bencsik Andrásról. 

És még mindig ugyanők: "Bencsik András azonban a Jobbik megerősödésének láttán úgy gondolta, hogy jó lenne ismét radikalizálódni, színt, esetleg pártot is váltani, s bevezetésként - a Fidesz vezetőségének megrökönyödésére és rosszallását kiváltva - alapító tagja lett a Magyar Gárdának. Takács Zsuzsa, Bencsik élettársa tervezte a Magyar Gárda híres oroszlános egyenruháját, amelyet legyártattak, a lelkes gárdisták pedig fizettek, mint a katonatiszt." 


És végül egy kis sukorózás: "Orbán Viktor és Bencsik András kapcsolata visszanyúlik abba a korszakba, amikor a Magyar Demokrata szerkesztősége még a Király utcában, majd a Sas utcában volt, s a Fidesz akkoriban nem rendelkezett olyan jó sajtóval, mint manapság. Viktornak jól jött Bencsik fölajánlkozása, amely tüsténkedést később a Fidesz azzal is meghálálta, hogy jutányosan, mindössze egy forintért Bencsik főszerkesztő Dávid nevű fiának nevére írták azt az Andrássy út eleji, rendkívül értékes ingatlant, ahol a Magyar Demokrata szerkesztősége és Bencsik egyéb üzleti vállalkozásai is működnek."  

--

 
 

Tisztelt / Kedves %USERNAME%!(ide kattintani!)


Itt található KUTASI JÓZSEF ANTAL (5,2 MB):
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf

Magyaros tisztelettel és szeretettel,

 Kutasi József Antal / Jóska bácsi / Jóska
(ki ahogy kívánja!)
 
Ha ezt a küldeményt tőlem már kapta, akkor elnézést kérek.
Ha tájékoztatásaimat nem kívánja, kérem küldjön egy
%USEREMAIL% lemondó levelet.