Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 20., péntek

11.783 - KDNP hírlevél - 2012. január 19.

From: Hirszemle

Date: 2012. január 20. 
Subject: [polgari_hirszemle] Fw: [KDNP hírlevél] KDNP hírlevél - 2012. január 19.
To: Kutasi József Antal
KDNP hírlevél
KDNP HÍREK FRAKCIÓ HÍREK
A doni magyar katonák jövőnkért is áldozták életüket

Hősi halottak emlékére lobbant fel újra a láng a pákozdi emlékkápolnánál
Immár a tizennyolcadik alkalommal rótták le kegyeletüket  az emlékezők Pákozdon a Mészeg-hegyi Don-kanyari kápolnánál, amelyet 1993-ban szenteltek fel.

Új szervezet Nógrád megyében

Nógrád megyében 2012. január 18-án Etes községben új KDNP alapszervezet alakult, így már 17 szervezet működik a megyében. A szervezet taglétszáma 14 fő, elnöknek Mravcsik Józsefet választották. A rendezvényen részt vett Dr. Bablena Ferenc, a KDNP országos elnökség tagja, Dr. Bercsényi Lajos, a KDNP országos választmány tagja és Urbányi Tamás, a KDNP megyei szervezője.

Kereszténydemokrata alelnöke van az Európai Parlamentnek

Az EP  strasbourgi  plenáris ülésén szavazott az intézmény új elnökéről és alelnökeiről. A képviselők megválasztották Surján Lászlót az Európai Parlament egyik alelnökének, ami Magyarország számára is elismerés. Megválasztását követően Surján László hangsúlyozta: az Uniót az utóbbi időben sok jogos kritika éri, alelnökként az alapítók szellemében fog dolgozni, s ezzel reményei szerint hozzájárul az EU tekintélyének növekedéséhez.

A kritikusok teljes tájékozatlanságról tettek tanúbizonyságot

A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint Magyarországot nem az unió, hanem az európai balliberálisok támadják, és a kritikusok teljes tájékozatlanságról tettek tanúbizonyságot a szerdai vitanapon. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta: a vita azt igazolta, hogy Európa identitásválságba került, ami a földrész egységét, nagyságát évszázadokon át biztosította, az az eszmei és kulturális egység nem létezik.

Semjén: a Magyarországot érő támadásoknak nincs ténybeli alapjuk

"Biztos, hogy millió és millió hibát követtünk el. De azt gondolom, hogy stratégiai jellegű vagy irányvonalbeli tévedés nem volt" - mondta a miniszterelnök-helyettes.

KORMÁNYZATI HÍREK ESEMÉNYEK
Az európai elvek alapján szerveztük át Magyarországot

Magyarország megújítása és átszervezése az európai elvek és értékek alapján történt - jelentette ki az Európai Parlament (EP) szerdai, Magyarországról szóló vitájában Orbán Viktor, rámutatva: e megújítás és annak tempója mellett természetes, ha felmerülnek vitás kérdések.

300 millió forint „Praxis-váltás” programra

A NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága korábban tett bejelentésének megfelelően vissza nem térítendő támogatásokkal kívánja segíteni a fiatal háziorvosok pályakezdését, valamint az idős kollégák nyugdíjba vonulását, továbbá a kulturált betegfogadási körülmények kialakítását.

Rövidesen indul a kiegészítő bértámogatásra vonatkozó pályázat

Rövidesen megnyílik az a 21 milliárd forintos pályázati keret, amelyből vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak azok a cégek, amelyeknek gondot okoz az öt százalékos béremelés végrehajtása 2012-ben.

Legalább százezer tüntetőre számítanak a szombati békemenet szervezői

Az előzetes felmérések alapján legalább százezer tüntetőre számítanak a szombatra meghirdetett Békemenet Magyarországért demonstráció szervezői – jelentette ki sajtótájékoztatóján Széles Gábor nagyvállalkozó.

Tudományos szimpózium: „Országgyűlési határozat a kommunista diktatúra által kitelepítettek, valamint az őket befogadók emlékének megörökítéséről”

A Konrad Adenauer Alapítvány (KAS) és
a KDNP „A kommunizmus bűnei” Munkacsoportja,
tisztelettel meghívják 2012 januári tudományos szimpóziumukra:
„Országgyűlési határozat a kommunista diktatúra által kitelepítettek, valamint az őket befogadók emlékének megörökítéséről”
Helyszín:
Gellért Hotel, Teaszalon
(1111 Budapest, Szt. Gellért tér 1.)
Időpont:
2012. január 31. kedd 15:00 óra

Zászlót égetni nem menő!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség határozottan elítéli a Jobbik szombati EU-zászlót elégető akcióját. Az utóbbi időkben hazánkra nehezedő példátlan nemzetközi nyomást figyelembe véve rendkívül károsnak tartjuk, hogy egy, ráadásul az Európai Parlamentben is képviselettel rendelkező magyarországi parlamenti párt képviselői ilyen primitív módon nyilvánítanak véleményt egy nemzetközi szervezetről, amelynek Magyarország is tagja.