Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 23., hétfő

11.802 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > A kormány arra vár, hogy megismerje az EU konkrét kifogásait > 2012. január 23. 14:34

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2012. január 23. 14:34
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




A KIM heti hírlevele 2012-01-23
Az országos, sőt nemzetközi érdeklődés középpontjában továbbra is az EU-kritikákra adott válaszok álltak. Orbán Viktor miniszterelnök mellett helyettese, Navracsics Tibor és Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár került így reflektorfénybe. Hírlevelünkben a KIM miniszterét egy interjú alapján idézzük, az államtitkár pedig három cikkünkben is megszólal, s kifejti: alapelvekben nincs vitánk az EU-val.
A kormány arra vár, hogy megismerje az EU konkrét kifogásait

Hazánk jogrendszere továbbra is megfelel az uniós normáknak, a kifogásokat közösen kell megvizsgálnunk. Ha valamelyik EU-s kritika nem pusztán elvi síkon mozog, vagy nem megtévesztő információkon alapul, akkor természetesen korrigáljuk a kritizált dolgokat – jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, a Kelet-Magyarországnak adott interjújában.

Kovács Zoltán: hazánk elkötelezett az európai értékek mellett

A másfél éve hivatalba lépett kormány sokat dolgozott az előző két kormányzati ciklussal, sőt a megelőző 20-23 évvel összevetve is, és végrehajtotta azokat a nagyszabású szerkezeti változtatásokat, amelyek szükségesek voltak az ország "újraindításához". Többek között erről beszélt a BBC hírtelevíziónak adott hétfői interjújában a kommunikációs államtitkár, aki leszögezte azt is: hazánk elkötelezett az európai értékek mellett.

Kovács Zoltán: politikai helyett jogi jellegű vita jön

A magyar kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint az egyes magyar jogszabályokat érintő európai vita a politikai tartalom helyett végre a jogi, technikai részletekről szól majd a folytatásban.

Kovács Zoltán: a magyar médiaszabályozás igazodik a hazai körülményekhez

A magyar kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a magyar médiaszabályozás a hazai körülményekhez igazodik, de ha "a megfelelő jogi fórumokon orvosolni kell", megteszik. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az alapelvekben nincs vitájuk az EU-val.

Garantált a Gandhi Gimnázium stabil működése – Megkezdte a munkát az átalakított szervezet

A pécsi Gandhi Gimnázium évek óta húzódó bizonytalan helyzetét oldotta fel tegnap az intézményt működtető közhasznú nonprofit kft. taggyűlése az új ügyvezető igazgató, Virág Bertalan megválasztásával. Ezzel egy új fejezetet nyitott az iskola történetében: a stabil intézményi és gazdasági háttérnek köszönhetően ismét a magas színvonalú oktatás kerülhet a figyelem középpontjába.

Köztisztviselői érdekegyeztetés a KIM-ben

A Köztisztviselői Érdekegyeztető Tanács (KÉT) és az Országos Önkormányzati Köztisztviselői Érdekegyeztető Tanács (OÖKÉT) tartott plenáris ülést a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban kedden délután, ahol a Kormány részéről Gál András Levente kormánybiztos a kormányzati létszámcsökkentés végrehajtásáról, valamint a gondoskodó elbocsátás részét képező Karrier Híd Programról tájékoztatta a résztvevőket.

Program az új nemzedék jövőjéért

Olyan Magyarországot szeretnénk építeni, ahol minden fiatal úgy gondolkodik: törődöm a hazámmal, mert a hazám is törődik velem – mondta el Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos a Giró-Szász András kormányszóvivővel közösen tartott, Új Nemzedék Jövőjéért ifjúságpolitikai program bemutatóján.

Az Egyesült Államok különmegbízottjával tárgyalt Gál András Levente kormánybiztos

Január 19-én Douglas Davidsonnal, az Egyesült Államok külügyminisztériumának holokauszt ügyekkel foglalkozó különmegbízottjával személyes találkozó keretében egyeztetett Gál András Levente kormánybiztos a hazai és nemzetközi zsidóságot érintő kérdésekről.

A magyar kultúra ezer arca

A Bethlen Gábor Alap számos rendezvény megvalósulását segíti a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Sok-sok program valósul meg a határon túl. A Magyarság Házában ezen a napon adják át a Palóc Társaság által a Kárpát-medencében meghirdetett esszéíró pályázat nyerteseinek díjait.

A KIM Szécsi Ferenc vígjátékával ünnepelte a Magyar Kultúra Napját

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara amatőr színjátszó csoportjának előadásával, a közigazgatás meghívott igazságügyi szakembereivel közösen ünnepelte a Magyar Kultúra Napját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Az eseményt Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár nyitotta meg.