Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. április 11., csütörtök

16.835 - Fizess vagy pusztulj? - Banki tanács egy adósnak Budapest, 2013. április 10. szerda MSZF SZK

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Fizess vagy pusztulj? - Banki tanács egy adósnak 
Budapest, 2013. április 10. szerda MSZF SZK 

A hazánkban tevékenykedő egyik legnagyobb külföldi bank azt tanácsolta devizahiteles adósának, hogy a villany, a gáz és a víz kikapcsoltatásával teremtse elő banki tartozásának összegét - tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán a hiteles jelzésére hivatkozva. 
Az asszony a következőket írta a Pertársaság a Hitelkárosultakért weboldalára eljuttatott üzenetében: "Alkalmazottjuk hívogat, hogy fizessünk, mert baj lesz. Őt nem érdekli, miből teremtjük elő a 170 ezer Forintot. Tanácsa a következő volt a telefonos beszélgetés során: kapcsoltassuk ki a villanyt, a gázt, a vizet a lakásban, és menjünk át a szomszédba tisztálkodni, mosni, főzni". Így folytatta: "Majd én megmondom, hogyan kell spórolni és befizetni, ami nekünk jár, ha olyan meggondolatlanok voltunk, hogy hitelt vettek fel". 
Az adós megkérdezte a banki alkalmazottól, hogyan lett 65.800 Forintos törlesztő részletből 170 ezer, mire a következő választ kapta: "megtehetjük, hogy emeljük, lásd a szerződés kisbetűs szövegét". 
A hitelkárosult asszony által megnevezett bank egyike azoknak, amelyekkel a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tárgyalást kezdett a gazdaságösztönző intézkedéscsomagról - jegyezte meg az MSZF.