Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. április 16., kedd

16.847 - Fejér Szövetség: Nyílt levél a pártok feltörekvő ifjúságához


Feladó: Fejér Szövetség
Dátum: 2013. április 16. 0:02
Tárgy: Nyílt levél a pártok feltörekvő ifjúságához
Címzett: Kutasi József Antal


Székesfehérvár, 2013. 04.l4.
Kedves Fiatal Barátaim!



Ma részt vettem egy földfoglaláson, ahol egy 12 éves gyerek, Horváth Tamás szántotta fel az elfoglalt földet. Szülei és Keresztapja – a két család közösen próbál gazdálkodni, boldogulni, 5 gyermeket nevelnek Bábonymegyeren – elmondták, hogy Tomi már elletett egyedül kocát úgy, hogy a felnőttek csak a végeredményt nézték. Negyedik lett a Somogyban rendezett tavalyi szántóversenyen és él-hal a mezőgazdaságért. Ráadásul, az iskolában is jól megállja a helyét.

Ettől a fiútól és családjától vonja meg a gyarapodó családi gazdaság lehetőségét a Hatalom - és nézik ezt tétlenül, szótlanul annyian? A falu határában lévő állami földből a két család összesen l83 ha-ért pályázott – de egy nagygazda és Siófokon vendéglátással foglalkozó felesége, lánya kapta meg nemcsak ezt, hanem nagyjából 9oo ha-t egy évre, éppen elég időre, hogy a páros tönkremenjen végleg és anélkül, hogy a pályázatot elbírálnák, a letétbe helyezett pénzt visszafizetnék, vagy egyáltalán erről tájékoztatták volna őket. Az, hogy előre tudták, hogy a pályázatot el sem bírálják, sőt, Ágh Jánosnak előbb szóltak, hogy megkapja, mielőtt a pályázati határidő lejárt volna, csak hab ezen a büdös tortán.

Mert manapság mindent a pénz mozgat? Mert ez az „ajándék” Ágh Jánosnak ebben az évben 52-54 millió Ft földalapú támogatást jelent? S a Horváth és Gál családnak? Nekik a puszta létet. Egy darab földet, ahol takarmányt termelhetnének meglévő állataik számára.

Azzal kívánok szembesíteni mindenkit, aki ezt olvassa, hogy az NFA törvénytelenségei a VM fedezéke mögött mit tesz az Önök jövőjével. Mert, gondolom, tudják, hogy ez az út „Dél-Amerikához” vezet, ahol a falvakból kiirtották a gazdákat, akik már városi nincstelen munkanélküliként bádogvárosokban tengetik életüket, ahol a fiataloknak nincs jövője, jó részük bűnözésből próbál életben maradni. Erről Ferenc pápa sokat tud, olvassák tetteit, életútját, vagy olvasták dr. Tanka Endre ide vonatkozó jóslatait! Kezdenek valóra válni.

Ezt pártok, az Önök által támogatott pártokon keresztül elhatalmasodott pártrendszer, a pártdemokráciának nevezett, ám a törvénytelen és adott szóval, hirdetett programokkal ellentétes gyakorlatot felmutató eljárásrendet felszámolni képtelen pártjaik (pártjaink?) teszik a magyar falvakban élő emberekkel, hogy olyan nagybirtokrendszert alakítsanak ki az országban, amelynek hatását fel sem merik mérni maguk sem, csupán szolgálják, de rendesen.

Már semmi másban nem tudok bízni, csak a fiatalokban, akik ezt nem akarhatják! Önökből még nem halhatott ki az ambíció, amellyel az én korosztályom vádolható volna, ha nem történik semmi sem. Ambíciójukat ne adják oda üveggyöngyért! A jövőjük a tét.

A ma hatalmon lévőkben már nincs sem erő, sem erkölcsi tartás, hogy ezt az őrületet megállítsák. Az „egy igaz ember” keressük, keresem magam is. Hol találhatjuk, ha nem az Önök korosztályában, a földtől és művelőiktől még el nem szigetelődött ifjú nemzedékekben?

Aggódó reménységgel:

                                                                                Tamási Béláné sk.
                                               Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke,
                                                            Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviselője