Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. április 25., csütörtök

16.879 - Gazdatanácsok Szövetsége: Az NFA "magán" háborút folytat a kajászói gazdák ellen Kajászó földjén az állampolgárok adópénzén


Feladó: Gazdatanácsok Szövetsége
Dátum: 2013. április 25. 12:08
Tárgy: Az NFA "magán" háborút folytat a kajászói gazdák ellen Kajászó földjén az állampolgárok adópénzén
Címzett: Kutasi József Antal 

Tisztelt Szerkesztőség!
Tisztelet Honfitársak!
Tisztelt Kormányzó Hölgyek és Urak!

A tegnap előtti napon előzetes bejelentésünk ellenére az NFA nem fogadta a Kajászói Gazdatanács, a Gazdatanácsok Szövetsége küldöttségét, megtagadta a petíció átvételét, a közintézménybe való belépést (sajtót és képviselőt beengedtek volna igen, de kajászóit még véletlenül sem), a tájékoztatást, a pályázati eredményekbe és szerződésekbe betekintést, tehát mindent, ami elvárható volna egy állami földeket kezelő hivataltól, miközben szerződésre kínált az NFA egy olyan kajászói területet Varga Ferenc mezőgazdasági vállalkozónak (véletlenül sem kajászóinak), amelynek jogállása a mai napig tisztázatlan (a 122/1 hrsz-ú területről leválasztott szántót). Varga Ferenc még aznap este nemmel válaszolt a szerződéskötésre.

http://www.youtube.com/watch?v=DZ4xeqUGgOo

A tegnapi napon az NFA az előző levelünkben tételesen cáfolt állításokkal adott ki közleményt, kimerítve azon jogsértéseket, amelyeket a büntető feljelentésünk okaként már felsoroltunk, miközben egy tabajdi gazdának (véletlenül sem kajászóinak) kínálták a fenti területet hasznosításra, aki azon nyomban alá is írta, ám estére meggondolta magát és visszalépett a szerződéstől

http://gazdatanacs.blogspot.hu/2013/04/az-nfa-nyilatkozatanak-cafolata.html

A mai napon az NFA őrző-védő (kommandó) sereggel szállta meg Kajászó közbirtokosságban művelt szántóját. Egyenruhásokkal vetette körbe a területet, hogy a kajászói gazdák nehogy művelhessék azt, miközben gőzerővel keresnek egy vállalkozót (még véletlenül sem Kajászón), aki hajlandó szerződni velük, hogy Magyarország évtizedek alatt megsemmisített közbirtokos rendszerének újréledését és szárba szökkenését, feltámadását és kivirágzását még csírájában elfojthassák.

Háborút indított az NFA Magyarország első újjáéledő közbirtokossága ellen?

Jelszavuk (?): Az ég adta világon mindent lehet, csak egyetlen egyet nem, a törvénytelenséget feltárókat, a földet művelve tüntetőket nem ismerhetik el, őket nevükön nem nevezhetik sohasem, csupán "öncélú csoportocskáknak" nevezhetik őket, akik nem "menetelve", hanem munkálkodva adnak "élet"-jelet, azaz a helyieket. Vajon kikből indulhatnak ki ott fenn, hogy nem veszik észre a GAZDÁT, a KÖZEMBERT? .
Nem ismerhetik talán el, hogy a 21. századra már kihaltnak vélt, de 2012-ben újjáéledő - már csírájában is törvényi (jegyzői) felügyeletre és önkormányzati (polgármesteri) együttműködésre alapozott - első községi KÖZBIRTOKOSSÁG Kajászón megszületett?!
Nem "politikusok", hanem helyi GAZDÁK - értve van?!

Az NFA háborút folytat a rég várt és - valójában a községek túlélését biztosító - régi-újszülött KÖZBIRTOKOSSÁG ellen?!

Érti valaki ezt az esztelenséget? Mi a célja ennek, hogy nem állnak szóba a gazdákkal, választott képviselőikkel? Csak nem az a cél, hogy a gazdáknak ne legyen érdekvédelme? Azért létezhetnek még, vagy mi az ítélet?

Hagyják végre élni a vidéket! A földalapkezelő szervek az adófizetők pénzét ne a törvénytelenségek leplezésére, hanem az életért folytatott helyi küzdelmek elismerésére, támogatására fordítsák végre!

Gazdatanácsok Szövetsége titkársága