Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. április 27., szombat

16.890 - A nagy fideszes dohánymutyi > 2013. április 26., péntek 22:00 egyenlito.blog


A nagy fideszes dohánymutyi 
2013. április 26., péntek 22:00 egyenlito.blog 

Szerdán írtunk arról, hogy (nem mintha különösebb meglepetésként ért volna minket) a júliusban induló Nemzeti Dohányboltok koncessziójára kiírt pályázaton elsősorban nem családi vállalkozások, munkanélküliek, gyed-ről visszatérő édesanyák és nagycsaládosok, hanem Fidesz- és CBA-közeli vállalkozások nyertek. 
Azóta viszont újabb és újabb részletek látnak napvilágot a nagy fideszes dohánymutyiról. A beérkező hírek alapján, azt kell mondanunk, hogy ez ismét olyan szintű pofátlanság, ami még a kormánypárti stílushoz hozzászokott embert is letaglózza. Pedig a manyup lenyúlása, az Alkotmánybíróság kiherélése, az új választási eljárási törvény, a Közgép- és a földmutyik (sorolhatnánk még) után most már ideje, hogy hozzászokjunk: a NER irányítóiban fikarcnyi szégyenérzet sincs. 

Valós pályázók helyett strómanok 
Miután a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. április 22-én hozta nyilvánosságra a trafiküzemeltetési jogokat elnyerő vállalkozások listáját, gyorsan kiderült, hogy van néhány "érdekes" eset. Ezek után az internetes portál egyik újságírója telefonált párat - mégpedig egy vesztes trafikos nevében - a nyerteseknek. Gyorsan kiderült, hogy nem a valós koncesszió-tulajdonosokról, hanem bizony strómanokról van szó. Néhány gyöngyszem az alig három perces videóból: 
    "..én ebben az ügyben nem vagyok tárgyalóképes ... erről én nem akarok beszélni ... majd beszélek emberekkel és aztán majd meglátjuk." 
    "Megadnám a főnököm telefonszámát, mert ő foglalkozik ezekkel a dolgokkal ... én csak egy alkalmazott vagyok." 
Ha még nem láttátok, érdemes megnézni: 
http://index.indavideo.hu/video/Hallo_kell_a_trafikom 

Frakciódöntés 
Ha ez még nem lenne elég, ma a hvg.hu írta meg, hogy az egyik megyeszékhely fideszes önkormányzati képviselőjének a szerkesztőséghez eljuttatott levelében ezt közölte: "Városunkban a trafikok bérleti jogáról egy frakcióülésen döntöttünk." 
Az internetes portál azt írja, több forrásból megerősítették azon értesüléseket, miszerint a trafikok sorsáról a helyi fideszes választókerületi elnökök döntöttek. A módszer a következő volt: a választókerületi elnökök megkapták a területükön dohánybolt nyitására pályázók listáját, hogy véleményezzék azt, majd a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ez alapján hozta meg döntését. 

Lázár elintézni, hogy tuti jó biznisz legyen 
Mi is kaptunk a dohánymutyival kapcsolatos írásainkra olyan olvasói kommenteket, amelyek arról szóltak, hogy nem is olyan jó üzlet ez, hisz sok koncessziós jogot sikertelenül hirdettek meg. 
Nos, mielőtt még nagyon aggódnánk, mindenkit megnyugtatunk: Lázár János, az eredeti törvény benyújtója, gyorsba beadott egy törvényjavaslatot (az általa kedvelt egyéni képviselői indítvány útján természetesen), amelyben - biztos, ami biztos alapon - a dohánytermékeken lévő, eddig körülbelül 3-4 százalékos árrést a másfélszeresére, 10 százalékra emeli. 

Szép, kerek történet. Nincs mit hozzáfűzni. Maximum annyit, hogy ez remek alkalom a leszokásra. 
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az Egyenlítő TV facebook-csoportjához! 
Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print More Sharing Services 24 

Ajánlott bejegyzések: 
    Nemzeti Dohánybolt Hálózat - jó biznisz a haveroknak 
    Előzetes regisztráció - elvi kérdés 
    Selmeczi a hazugság szőke nagyasszonya 
    Hamisan rágalmazta Ángyán szövetségesét a fideszes államtitkár (videó) 
    A nemzeti közGép kormánya (Fotó) 
   Kicsinek találja a trafikok hasznát Lázár János 
   Dagad a botrány, tüntetésre készülnek a mellőzött kereskedők 
   Trafikvita: az MSZP a feketekereskedelem fellendülésére számít