Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. április 29., hétfő

16.910 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Három-négy év alatt lehet egy szintre hozni a járási hivatalokat


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2013. április 29. 15:36
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-04-29
Három-négy év alatt lehet a legfejlettebbek szintjére felzárkóztatni az országban működő járási hivatalokat - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter miután tárgyalt a megyei hivatalvezetőkkel. A KIM heti hírlevelében olvashat a magyar-kínai gazdasági és kulturális együttműködésről, valamint az Erzsébet-program keretein belül meghirdetett új pályázatokról.
Három-négy év alatt lehet egy szintre hozni a járási hivatalokat

Három-négy év alatt lehet a legfejlettebbek szintjére felzárkóztatni az országban működő járási hivatalokat - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán Győrben, miután tárgyalt a megyei hivatalvezetőkkel, majd megtekintette a kormányablakot és az egyik bevásárlóközpontban működő okmányirodát.

A magyar–kínai együttműködés túllép a protokolláris kereteken

A magyar–kínai kapcsolatok már nem csupán a protokolláris keretekre szorítkoznak, a gazdasági és kulturális együttműködésen túl szoros barátság is összeköti a két országot – hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerdán a magyar és kínai önkormányzatok partnerségi konferenciájának megnyitóján, a gödöllői királyi kastélyban.

Védetté nyilvánítják a Győr-Veszprém vasútvonalat

A nemzeti vagyonról szóló törvény módosításával védett állami tulajdonná nyilvánítják a Győrt Veszprémmel összekötő vasútvonalat, valamint a szintén műemléki védettséget élvező Kisirtás-Nagyirtás erdei vasútvonalat magában foglaló Nagyirtás-Nagybörzsöny vasútvonalat - jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton Bakonyszentlászlón, a 11. sz. Veszprém-Győr vasútvonal létesítésének 117. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Újabb táborokra lehet pályázni az Erzsébet-programban

Újabb, többségében fogyatékossággal élő gyermekeknek és felnőtteknek szóló táborokra írtak pályázatokat az Erzsébet-program keretében - tájékoztatta Nagy Anna, a program szóvivője pénteken az MTI-t.

Nem zárható ki a választási eljárási törvény kisebb módosítása

Az igazságügyi államtitkár szerint nem zárható ki a választási eljárási törvény kisebb módosítása. Répássy Róbert erről a Political Capital Institute (PCI) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös szervezésében tartott, Célegyenesben a választási reform című csütörtöki budapesti szakmai konferencián beszélt.

A fiatalok függőségei szeretet- és közösséghiányból erednek

A fiatalok függőségei a szeretet- és közösséghiányból erednek – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Prevenció 2013 elnevezésű programsorozat záró ünnepségén Veszprémben csütörtökön.

A magyar fiatalok támogatásáról beszélt Mihalovics Péter Strasbourgban

A fiatalokat érintő problémák és kihívások kezelésében a kormányzatokra, oktatási, közművelődési és alternatív képzési rendszerekre háruló felelősség kapcsán tartott felszólalást Dr. Mihalovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének strasbourgi ülésszakán tegnap. Közlemény.