Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. április 24., szerda

16.876 - Holnapután, (2013. április 26.) pénteken, 17 órai kezdettel kerül sor A Magyar Nemzetért érdemérmek átadására a Magyarok Világszövetsége székházában.


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2013. április 24. 12:06
Tárgy: Kitüntetések átadása a Magyarok Világszövetségénél
Címzett:Kutasi József Antal


Holnapután, (2013. április 26.) pénteken, 17 órai kezdettel kerül sor A Magyar Nemzetért érdemérmek átadására a Magyarok Világszövetsége székházában. Tekintettel a nagy érdeklődésre, a rendezvény belépőjegyes. A jegyek az MVSZ portáján elővételben megvásárolhatók. A jegy 2000 Ft-ba kerül. Az MVSZ tagjai honlevél igazolványuk bemutatása esetén 50%-os kedvezményt élveznek.

Elsőként Dr. Hegedűs Loránt püspök részére posztumusz adja át A Magyar Nemzetért aranyérmet Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke. A kitüntetést gyermekei, ifj. Hegedűs Loránt és Hegedűs Zsuzsanna veszik át. A kitüntetettet Pápai Szabó György református lelkész méltatja.
Az öt évvel ezelőtt alapított arany fokozatot – egy kivételtől eltekintve – posztumusz ítélték oda, olyan jeles személyiségeknek, mint Dr. Gidai Erzsébet, Árva Vince pálos atya, Dr. Baráth Tibor és Magyar Adorján. Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke, az 1956-os Nagy-Budapesti Központi Munkástanács elnöke 75. születésnapján vette át A Magyar Nemzetért aranyérmet.

Rácz Sándor részére – távollétében – a Történelmi Vitézi Rend főkapitánya által odaítélt vitézi aranykeresztet fia, ifj. Rácz Sándor veszi át. A kitüntetést a főkapitány helyettese, v. Dékány Ágoston adja át.

Szaniszló Ferenc oknyomozó újságíró részére az MVSZ elnöke  A Magyar Nemzetért ezüstérmet ítélte oda, ezzel ismerve el kiváló oknyomozó, nemzete iránt elkötelezett újságírói munkáját, és szolgáltatva számára elégtételt a magyar minisztérium részéről őt ért megaláztatás végett. Szaniszló Ferencet Dr. Drábik János, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke méltatja.
MVSZ Sajtószolgálat